Bakan Nebati: Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz

0

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Tüketici enflasyonundaki artışta döviz kuru ve ithal emtia fiyatları gibi maliyet artışı kaynaklı faktörler ön plana çıktığı için enflasyondaki bu artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceklerini iddia ederek, “Biraz sabır” dedi.

Enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Nebati, “Enflasyondaki artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Fiyat artışlarının vatandaşlara sınırlı yansıması için adımları atmaya devam ediyoruz” dedi.

Fiyat artışlarının vatandaşlarımıza sınırlı yansımasına yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Gıda ürünleri, temel ihtiyaç maddeleri ve tarımsal sulama ve meskenlerde kullanılan elektrikte KDV indirimi yaptık.

Enflasyonla mücadele timleri bu indirimlerin etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol ediyoruz. Fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa asla izin vermiyor, bunun için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. 40 bini aşkın işletmeyi denetime tabi tuttuk.

Enflasyon sadece bizim değil, tüm dünyanın meselesi olsa da bu sorunu kalıcı şekilde ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunun için öncelikle başta kur korumalı mevduat ve katılım hesabı olmak üzere geçtiğimiz aralık ayında hayata geçirdiğimiz yenilikçi enstrümanlar ile döviz kurlarındaki sağlıksız oluşumları bertaraf ettik.

“Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz” iddiasında bulunan Nebati, “Enflasyon konusunda atılan adımlarla yıl sonunda gelecek makul seviye ve sonrasında emin olun sıkıntılı dönemi geçtiğimizde yine aynı karamsarlığa karşı biz, toplum olarak galip geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz