Beyninize zararı olan sözde ‘verimli’ alışkanlıklar!

0
Rabia Güner

Hayatınızda yapabileceğiniz birkaç küçük değişiklikle beyninize fayda sağlayabilirsiniz. Fakat bazı verimli olduğu söylenen alışkanlıklar yarardan çok zarar verir. Biz de bu noktadan yola çıktık. Sizler için beyne yarardan çok zarar veren sözde ‘verimli’ alışkanlıklardan bazılarını derledik. Gelin, yakından göz atalım!

Bazı alışkanlıklar öğrenme, yaratıcılık ve zihinsel dayanıklılık gibi birçok noktada katkı sağlar. Fakat bazı yararlı olduğu varsayılan alışkanlıklar da vardır. Peki, nedir bu yarardan çok zarar veren sözde verimli alışkanlıklar? İşte 3 tanesi…

Şehir içinde koşu yapmak ya da bisiklet sürmek

Giriş Seviyesinde Yeni Bisiklet Alacak Kullanıcıların Dikkat Etmesi Gereken  Noktalar - Ekşi Şeyler

Şehir içinde koşu yapmak ya da bisiklet sürmek size ilk etapta oldukça sağlıklı görünebilir. Fakat durum tam olarak böyle değil. Çünkü şehir içinde oldukça kirli bir hava soluyoruz. Örneğin araba egzozundan çıkan duman algı bozukluklarına yol açar.

Kirli hava solumak algı bozukluklarının yanı sıra hafıza performansını da etkiler. Bu yüzden en sağlıklısı park, yeşillik alanlar, ormanlar gibi doğayla uyumlu yerlerde bu aktiviteleri yapmaktır.

Sağlıklı atıştırmalıklar

En kolay sağlıklı atıştırmalıklar... - Kadın Haberleri

Günümüzde çantalarımızı kuruyemişler, meyveler gibi çeşitli atıştırmalıklarla dolduruyoruz. Fakat anlaşılan bu alışkanlığı da sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor bile…

Çünkü sağlıklı atıştırmalıkların ne kadar sağlıklı ya da ne kadar doyurucu olduğu tartışma konusudur. Bu önemli bir konudur çünkü açlık konsantrasyonu bozar. Bilinci ve ruh halini de olumsuz etkiler. Bu yüzden en sağlıklısı dengeli ve düzenli beslenmektir.

Uyku süresi

Corona günlerinde kaliteli uyku için 5 öneri - Sağlık Haberleri

Uykusuzluk ya da rastgele saatlerde uyuyup uyanmak sağlıklı değildir. Çünkü bu durum kişinin modunu düşürmenin yanı sıra tükenmişliğe de neden olur. Günlük ideal uyku saati 7 ila 9 arasındadır. Fakat size öğlenleri de 20 ila 40 dakikalık kestirmelerin sağlıklı olduğu söylenmiş olabilir.

Bu kısa kestirmeler kişiyi uyku sersemi yapar. Bir uyku döngüsü 90 dakika sürer. Bu süreden daha az kestirmelerin olmaması gerekir. Böylece öğrenme ve hafıza becerilerini geliştirmek için gün içinde 90 dakikalık kestirmelerle beyin sağlığınızı koruyabilirsiniz.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz