- Her gün neden domates yemelisiniz? - 29 Nisan 2023
- İnsanların bekarlığı tercih etmesinin sebepleri! - 29 Nisan 2023
- Ruh sağlığını olumsuz anlamda etkiliyor! - 29 Nisan 2023
Hepimiz gün içinde birçok etkene maruz kalıyoruz ve bazen detayları kaçırabiliyoruz. Unutkanlık, dikkatsizlik gibi etkenler hayat kalitemizi etkileyebiliyor. Bu yüzden sağlıklı ve güçlü bir hafızaya sahip olabilmek çok daha önemli bir konu haline geliyor. Bu yüzden biz de sizler için hafızayı güçlendiren besinleri listeledik!
Omega 3 (Balık)
Beyin fonksiyonları açısından çok önemli bir yer kapsıyor çünkü beyin fonksiyonlarının daha verimli çalışmasını sağlıyor. Özellikle omega 3 açısından zengin olan besinler; somon, hamsi, uskumru, ceviz, keten tohumu olarak sıralanıyor.
Yaban Mersini
Yaban mersini, alzheimer ve bunamaya karşı oldukça faydalı bir besin olarak öne çıkıyor. Beyni serbest radikal hasarından korumada oldukça etkili olan yaban mersini, hafızayı güçlendiren besinlerin başını çekiyor.
Bitter Çikolata
Bitter çikolata, yüksek kakao içeriğine sahiptir. Beyin reseptörlerinin etkin hale gelmesinde, salgıladığı endorfin sayesinde oldukça etkili olarak biliniyor. Bu anlamda odaklanma ve konsantrasyonu artırıyor.
Yumurta
Yumurta vitamin açısından zengin bir besindir. Hafızanın güçlenmesinde oldukça etkili olarak öne çıkıyor. İçerdiği vitaminler arasında A, B, B12 ve D vitaminleri sayılıyor.
Kuruyemiş ve Tohumlar
Ruh halini olumlu yönde iyileştiren besinlerden biridir. Özellikle kapak ve ayçekirdeği kognitif fonsiyonları artırmada önemli bir yer tutuyor. Uykusuzluk ve hafif depresyon durumlarında etkili bir rahatlama sağlayarak, hafızayı da güçlendiriyor.
Kırmızı Lahana
Beyinde hücre hasarını azaltarak, uzun süreli hafızayı canlandırıyor. Özellikle alzheimer hastalığını önlemede önemli bir rol içerdiği biliniyor. Yine alzheimer tedavisinde de büyük rol oynuyor.
Ispanak
Ispanak, E vitamini yönünden zengin bir besin olarak, hafıza üzerinde güçlü bir iyileştirici olarak biliniyor. Yine B grubu vitaminler ve içerdiği folat sayesinde de hafızayı güçlendirmekle kalmayıp, ruh haline de iyi geliyor.