Tembelliğin zihne ve bedene faydaları!

0
Rabia Güner

Bazı günler yataktan çıkmak istemeyiz. Tek istediğimiz gün boyu tembellik yapmaktır. Tembellik her ne kadar zararlı gibi görünse de bazı yararları da vardır. Sizler için bunları derledik. Gelin, yakından göz atalım!

Bazı insanlar sabah erkenden uyanıp spora gider ya da meditasyon yapar. Bazı insanlar ise sabahları mecbur kalmadıkça uyanmak istemez. Tek istedikleri biraz tembellik yapmaktır. Peki, tembelliğin faydaları var mıdır?

Tembellik duygusal zekayı geliştirir

Duygusal Zeka (EQ) - Mutlu Yaşam Danışmanlık

Tembellik yaparak televizyon karşısında vakit geçirmek pek hoş karşılanmaz. Fakat araştırmalara göre televizyon karşısında programları izlemek duygusal zekayı iyileştiriyor. Gelişimine de ışık tutuyor. Bu diziler için de geçerli!

Bu sayede diğer insanların duygularını daha iyi anlıyoruz. Dizi izlerken karakterleri inceleyip onlarla empati kurduğumuz anlar oluyor. Bu dizilere örnek olarak; Mad Men, The West Wing, The Good Wife ve Lost verilebilir.

Tembellik verimliliği artırır

Verimliliği Arttırmalı ve İşi Büyütmeli – Yalın Enstitü

Tembel insanlar genelde yapması gerektiği işleri son ana bırakır. Bu kısıtlı zaman da onların pratik zekalarını devreye sokarak daha verimli çalışmalarına olanak sağlar. Böylece hedefledikleri şeyleri kısa zamanda çözüme kavuşturmuş olurlar.

Ayrıca işler konusunda panik yapmamaları da daha sakin kalarak çözüme gitme noktasında fayda sağlar. Çünkü panik durumunda beyin sağlıklı çalışamaz. Tembellik yapmayı seven insanlar aceleci değildir. Bu nedenle de daha verimli performans ortaya koyar.

Uzun vadeli hedeflere daha fazla odaklanırlar

Mentorlukta Hedef Koyma Ustalığı - BinYaprak

Yapılan araştırmalara göre bazı zamanlarda zihni serbest bırakmak çok önemli. Çünkü bu anlarda kendimizi zorladığımız anlara kıyasla 14 kat daha sık geleceği düşünürüz. Gelecek de bir noktada hedefleri meydana getirir.

Bu yüzden düşünmeye ihtiyaç duyduğumuz ya da bir konuda karar vermemiz gerektiğinde kendimizi sıkmak yerine tembellik yapmak gerekir. Bu daha iyi bir çözümdür çünkü beyin bu anlarda oldukça sakin ve mantıklı düşünür.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz