Yatak odanızda çalışmanın olumsuz etkileri!

0
Rabia Güner

Online eğitim, online iş derken artık vaktimizin çoğunu evde geçiriyoruz. Biz de bu noktadan yola çıktık. Sizler için yatak odanızda çalışmanın bazı olumsuz etkilerini ele aldık. Gelin, yakından göz atalım!

Değişen ve dönüşen dünyada artık eğitimlerin ya da işlerin bazıları evden online olarak yapılabiliyor. Bazılarımız bu yüzden gün boyu yatağından çıkmak istemiyor ve çoğu işini yataktan kalkmadan hallediyor. Fakat bu durum hem mental hem de fiziksel sorunlara yol açabiliyor. Peki, nedir bu sorunlar?

Uyku düzeniniz bozulabilir

Ücretsiz Uyurken Yeşil Baskılı Bisiklet Yaka Gömlek Giyen Adam Stok Fotoğraflar

Beynimiz yatağı dinlenme yeri olarak kodlamıştır. Bu nedenle uyuduğunuz yerde çalıştığınızda beyin bir tür karışıklık yaşıyor. Bu da uyku düzeninin bozulmasına yol açıyor. Çünkü devamlı yatakta çalıştığınızda da dinlenme yeri olarak görülen yeri beyin, aktivitelerle ilişkilendirmeye başlıyor.

Yatarken elektronik cihaz kullanmakta iyi değil. Çünkü bu cihazların yaydığı mavi ışık, doğal vücut saatini etkiliyor. Uyku hormonu olarak da bilinen melatonin salgılanmasını da durdurarak, çeşitli hastalıklara zemin hazırlıyor.

Yeterince verimli olamazsınız

Ücretsiz Turuncu Kalem Tutan Kişi Stok Fotoğraflar

Yapılan araştırmalara göre, yatak odasında çalışan insanların yüzde 72’si anksiyete ve stres gibi problemler yaşıyor. Bu sorunlar da beraberinde uyku problemini getiriyor.

Uyku problemi yaşayan kişiler verimli ve üretken olamıyor. Çünkü odaklanma sorunu yaşıyor. Ayrıca bu insanların enerjilerinin gün boyu düşük olduğunu da söylemek mümkün.

Duruşunuz bozulabilir

Ücretsiz anonim, aygıt, bacaklar geçti içeren Ücretsiz stok fotoğraf Stok Fotoğraflar

Yatakta çalışırken yumuşak yüzey nedeniyle eğimli bir şekilde oturursunuz. Bu oturuş da zamanla boyun, sırt ve kalça ağrılarına neden oluyor. Çünkü sağlıklı bir duruş değildir.

Başlarda hiçbir belirti ya da sorun yaşamıyor olabilirsiniz ama zamanla kalıcı ağrılar yaşamanız olasıdır. Bu noktadan sonra çok geç olabilir. Çünkü bu durum kalıcı sırt sertliğine ya da artrite neden olabilir.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz