Muhabire tokat atan Muharrem Sarıkaya istifa etti..

0

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayında İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atan Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, istifa etti. Sarıkaya, Ciner Medya Grubu Habertürk’te 2009’dan beri Ankara Temsilciliği görevini yürütüyordu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada gazeteci Muharrem Sarıkaya, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e telefonlarla uğraştığı ve bir kablo ile mikrofon bağlantısı kurmaya çalıştığı esnada tokat attı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Sarıkaya’ya tepki yağdı. Türkiye Gazeteciler Sendikası da açıklama yaparak Sarıkaya’yı kınadı.

Sarıkaya, “Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum.” dedi.

Konuya ilişkin Habertürk’ten yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya, kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.” şekline açıklama yaptı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz