Liverpool, Bournemouth’u gol yağmuruna tuttu.. 9 – 0

0

İngiltere Premier Ligi’nin 4. haftasında Liverpool evinde Bournemouth’u gol yağmuruna tutarak 9-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Liverpool’da ilk çeyrekte gol perdesini Luiz Diaz’la (3′) açarken, üç dakika sonra ev sahibi ekibi genç yıldızı Harvey Elliott’ın (6′) golü ile skoru 2-0 yaptı.

  1. dakikada ise Liverpool’da Trent Alexander-Arnold sahneye çıktı. Ceza sahası sağ çaprazından harika bir gole imza atan Arnold skoru 3-0’a getirdi. Bu golden hemen sonra Brezilyalı Roberto Firmino da golünü atarak skoru 4-0 yaptı. 45+1. dakikada bu sefer de Virgil Van Dijk golünü atarken ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarının başlamasıyla beraber atağa kalkan Liverpool, 46. dakikada Bournemouth’lu oyuncu Chris Mepham’ın kendi kalesine golüyle skoru 6-0 yaptı.

Günün yıldız isimlerinden Firmino, 62. dakikada ikinci golünü atarak skoru 7-0 yaptı ve karşılaşmayı 2 gol 3 asistle tamamladı.

  1. dakikada oyuna sonradan giren Fabio Carvalho maçın skorunu 8-0’a getirirken, 90. dakikada Tsimikas’ın asistinde Luiz Diaz kendisini ikinci takımının ise 9. golünü kaydederek maçın sonucunu belirledi.

Bu sonuçla beraber Liverpool puanını 5’e çıkarırken, Bournemouth 3 puanda kaldı. Ayrıca Liverpool, Premier Lig tarihinin en farklı skor rekorunu egale etti. Daha önce Manchester United, 1995’te Ipswich Town ve 2021’de Southampton’a karşı, Leicester City ise 2019’da Southampton önünde 9 farklı galip geldi.

Kaynak: beinsports

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz