Rumen teknik adam Lucescu imzayı attı.. Arda Turan hakkında konuştu

0

Fatih Terim’in gönderilmesinin ardından A Milli Takım’ın başına getirilen Rumen teknik adam Mircea Lucescu için imza töreni düzenlendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim’e bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

“Kariyerinde 35 kupası olan bir hocayla çalışmak beni ve ekibimi gururlandırıyor.” diyen Demirören, Lucescu’ya teklifi kabul ettiği için teşekkür etti.

“Türkiye’ye belki de birkaç sene önce gelmeliydim.” diyen Rumen teknik adam Mircea Lucescu ise şunları söyledi: “Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray’da önemli başarılar yaşadım. TFF ile daha önce 2, Beşiktaş ve Galatasaray ile birer kez görüştüm. Sonunda TFF’nin teklifini kabul ettim. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna’yı terk etme kararı aldım Zenit’e gitmeye karar verdim. Düşündüm ve evde duramayacağıma, çalışmaya karar verdim.

Fatih Terim’e de teşekkür ediyorum. Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra da ben geldim, Milli Takım’dan ayrıldıktan sonra da. Umarım Fatih Terim Galatasaray’ın başına geçer ve başarılı olur.

Milli Takım’ı takip etmeye çalıştım. Bazı oyuncularla sorun yaşandığını, Milli Takım’a çağrılmadıklarını biliyorum. Yurt dışında oynayıp da forma giymeyen oyuncularla hemen görüşeceğim. Arda ile tabii ki görüşeceğim. Ona telefon açacağım. Türk halkının ne kadar duygusal olduğunu biliyorum. Arda Turan’ın milli takıma; milli takımın da ona ihtiyacı var! Onun acı çektiğini biliyorum. Euro 2016 sonrası yaşananları biliyorum. Benim amacım tüm oyuncuları, bu ülkeye dair bir sorumlulukları olduğuna ikna etmek.

Daha gelmeden eleştiri görüyorum, herkese ihtiyaç var. Türk futbolu için birlik olmalıyız. Türk futboluna yardımcı olmak için geldim. Eğer benim için bir sıkıntı, kötü düşünce olursa hemen gidebilirim. Dünya Kupası’nda 3. olduğumuz dönemdeki atmosferi ve birliği hatırlıyorum. Tekrar yapabiliriz.”

Fatih Terim’in tazminatıyla ilgili bir soruya Demirören, “Fatih Hoca ile bir araya geleceğiz. Kendisiyle tazminatı konusundaki yol haritasını görüşeceğiz. Türkiye Futbol Direktörlüğü görevi kalktı. Lucescu sadece A Milli Takım’dan sorumlu olacak. 5-6 Türk hoca arasında seçim yapmak istemiyoruz. Türk hocalar kendilerini geliştirmeli, bu sayı 15-16’ya çıkmalı.” karşılığını verdi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz