Süper Lig ile TFF 1. Lig başlıyor.. İlk maçlar bugün

0

Süper Lig’in 60. sezonu başlıyor. Süper Lig ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig 2017-2018 sezonuna bugün start veriliyor. Süper Lig, saat 21.45’te Medipol Başakşehir-Bursaspor maçıyla başlayacak. TFF 1. Lig ise saat 20.00’de MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediyesi-Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynanacak maç ile başlayacak.

1959 yılında başlayan lig mücadelesinde 60. sezon bugün start alıyor. TFF Yönetim Kurulu, yeni sezona Gençlerbirliği’nin merhum başkanı İlhan Cavcav’ın ismini verdi. İlk sezonunda Fenerbahçe’nin, son sezonunda ise Beşiktaş’ın şampiyon olduğu lig tarihinde mutlu sonla en çok kucaklaşan takım, 20 şampiyonluğu bulunan Galatasaray.

Sarı-kırmızılı takımı 19 şampiyonlukla Fenerbahçe takip ediyor. Beşiktaş’ın 15, Trabzonspor’un 6, Bursaspor’un da 1 şampiyonluğu var. Bu beş şampiyonun yanı sıra yeni sezonda Akhisar Belediye, Alanyaspor, Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ve Sivasspor, İlhan Cavcav’ın adı verilen sezonda mücadele edecek.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz