Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Milli takımın aldığı neticeler bizi üzüyor.. Beklentilerimizi, hedeflerimizi karşılamıyor

0

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu. Beşiktaş’ı başarısında dolayı tebrik eden Bak, Beşiktaş’ın final şansıyla ilgili “İyi bir kura olursa finale gidebileceğimize inanıyoruz. Beşiktaş’ın kadro yapısı uyumlu. Takımların bu seviyedeki tecrübesi de ortada. Beşiktaş, tecrübesiyle daha üst noktalara gidebilecek bir ekip olarak önümüze çıkıyor. Uyumlu bir yapıları var. Onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.

“2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için bu üzerimizdeki kara bulutları dağıtacağımıza inanıyorum.” diyen Bak, A Milli Futbol Takımı’nı bir Türk antrenörün çalıştırmasını arzu ettiğini belirterek “Bu noktada görev alan hocalarımız geçmişte oldu. Onlarla da başarılar elde ettik.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

“Bir Arda Turan kolay yetişmiyor. Daha önce Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke gibi isimler de yurt dışında iyi işler yaptı. Altyapıya önem vermeliyiz. Yabancı oyuncu sınırı konusu gündemimizde. Kulüpler Birliği ile görüşüyoruz. Bu konuda Galatasaray’ın 4 sene üst üste şampiyon olduğu dönemdeki yerli oyuncu sayısına da dikkat çekmemiz lazım. Kulüplerin yabancı oyuncularla yaptığı kontratlar var. Bunları hemen sonlandırın diyemeyiz. Ama kulüpler birliğiyle konuştuk, milli takımı olumsuz etkilediğini söyledik. Yabancıya karşı değilim ancak yabancı sayısının ağırlıkta olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Spor bir endüstri kabul ediyoruz. Ama bu sporun hedeflerimize hizmet etmesi lazım. Bunun kapasitesi de sizin sporcu potansiyelinize bağlı. Çok sayıda sporcuya ihtiyacımız var. O yüzden altyapıda devrim gibi yatırımlar yapılmalı. İyi eğitilirse, nitelikli eğitilirse bunlar karşına çıkacak. Tüm dünyada yabancı oyuncu var buna kimse itiraz etmiyor. İyi olursa çok katkı sağlar. Ama bizim elde ettiğimiz neticeler, milli takımın aldığı neticeleri değerlendirirseniz bizi üzüyor. Beklentilerimizi hedeflerimizi karşılamıyor.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz