Aslan’a Kartal pençesi.. Beşiktaş 3 – Galatasaray 0

0

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 14. haftasında Vodafone Park’ta Beşiktaş, Galatasaray’ı 3-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından lider Galatasaray 29 puanda kalırken; Beşiktaş puanını 26’ya çıkardı. Böylece lider ile olan puan farkı 3’e indi.

Beşiktaş, karşılaşmaya daha baskılı başlayan taraftı. Henüz ilk dakikada Cenk, Muslera ile karşı karşıya kaldı ama Uruguaylı, Cenk’in şutunu yatarak kurtardı. İlk dakikalarda pas organizasyonlarında sıkıntı yaşayan takımımız, 17. dakikada da önemli bir tehlikeyi atlattı. Beşiktaş yarı alanının ortalarında sağ taç çizgiye yakın bir bölgeden kullanılan serbest vuruşta herkes orta beklerken Portekizli oyuncu kaleye vurdu. Ancak Muslera tehlikeyi sezdi ve topu kurtardı..

Takımımızın ilk gol pozisyonu 22. dakikada geldi. Beşiktaş’ın ilk 20 dakikadaki baskını kıran sarı-kırmızılılar, 22. dakikada savunmanın arkasına atılan topta Feghouli ile gole çok yaklaştı. Ancak Feghouli’nin vuruş açısı daralırken attığı şut, Tosic’ten sekti. Galatasaray 31’de de golle burun buruna geldi. Sağ kanattan şık paslaşmalarla gelen sarı-kırmızılılarda son olarak Gomis’in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues’in vuruşu az farkla auta çıktı. İlk yarının son bölümünde Beşiktaş topa daha çok sahip olan takım olurken devre 0-0 sonuçlandı.

İkinci yarının başında Beşiktaş 1-0 öne geçti. Gökhan Gönül’ün sağ kanattan ortasında Muslera penaltı noktası üzerinde topu sektirdi. Takip eden Cenk Tosun skoru 1-0 yaptı. 60. dakikada ise Mariano’nun ortasında arka direkte Gomis voleyi vurdu ama top Fabri’de kaldı.

Bu pozisyonun ardından Beşiktaş 62’de Oğuzhan, 63’te Cenk, 67’de de hem Quaresma hem de Oğuzhan ile gole yaklaştı. 70’de ise Babel’in ceza sahası dışından şutunda savunmadan seken topu Dusko Tosic tamamladı ve skor 2-0 oldu. Bu golün ardından Galatasaray 75. dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 90+1’de Muslera ile karşı karşıya kalan Negredo’nun vuruşu ağlarımıza giderken 3-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Alper Ulusoy

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Tosic, Pepe, Gökhan, Tolgay (Medel 65), Atiba (Talisca 82), Oğuzhan, Babel, Quaresma, Cenk (Negredo 88)

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer (Linnes 85), Fernando, Ndiaye, Feghouli, Rodrigues (Yasin 58), Belhanda, Gomis

GOLLER: Cenk 46, Tosic 70, Negredo 90+1

SARI KARTLAR: Pepe, Tolgay, Cenk / Feghouli, Fernando, Gomis

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz