ÜÇÜNCÜ BİN YIL İLAHİ DİNLER KURULTAYINA ÖNERİLECEK TASLAK

0
Latest posts by Süleyman Karagülle (see all)

Kâinat, bundan13.7 milyar yıl önce bir ceviz büyüklüğünde patlamış ve ışık hızı ile büyümektedir. Üç boyutlu uzayımız, beş boyut içinde, dört boyutlu zaman boyutuyla dev bir varlık olarak oluşmaktadır. Beş boyutlu yüzlerce milyar galaksi vardır. Her galakside yine yüzlerce milyar yıldız vardır. Bizim güneşimiz yıldızlardan biridir. Her yıldız bir güneştir. Güneşlerin çevresinde gezegenler vardır. İlahi kitapların verdiği bilgilere göre oralarda da insanlar var ve bu kâinat insanlar için yaratılmıştır.
İnsan 60 bin yıl önce yaratılmış, yaratıcının görevlendirdiği ve eğittiği peygamberler bugünkü uygarlığımızı oluşturmuşlardır. Bugün insanlık dört büyük din hâlinde organize olmuştur. Dördü de Hazreti İbrahim’in soyundan gelen peygamberler tarafından oluşturulmuştur. Şeytanla bir olanlar bu dinleri bozmuşlar ve müntesipleri arasında kavgalar çıkarmışlardır. Sonunda ateizm dünyada moda olmuştur. Dinler Sermaye karşısında yenilmiş ve nerede ise yok olmaya yüz tutmuşlardı.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İzmir’de verdiği “İslâm ve İlim” adlı konferansı ile başlayan dine dönüş, Humeyni tarafından benimsendikten sonra, Gorbaçov Sovyetlerde(SSCB) inkılap yapmıştır. Amerikan (ABD) halkı da bir Müslüman zencinin çocuğu olan Obama’yı devlet başkanı yapmıştır. Bugün ateist Sermaye ile Devletler arasında çatışma mevcuttur.
Dolar ila atom bombası çarpışmaktadır. Bunlardan birinin galip gelmesi mümkün değildir. Biri galip gelse bile barışı getiremez. Galip gelen zulme devam eder. Gücünü kaybeder. Savaş bitmez.
Yeryüzüne barışı ancak ilahi dinler getirebilir. İnsanlığın uçurumdan kurtulması için dinler devreye girmelidir, silahla ve parayla değil imanla devreye girmelidir.
Bunun için dört ilahi din birbirlerini tanımalı, çatışma içinde değil dayanışma içinde olmalıdırlar. Bu sebepledir ki önce aynı dine mensup mezhepler arasında birlik oluşmalıdır. Çatışma yerine yarışma yolu tutulmalıdır. Sonra dört ilahi din arasında barış ve dayanışma sağlanmalıdır.
Tevrat ve Kur’an dışında ilahi şeriatı ortaya koyan kitap yoktur. Diğerleri iman ve ahlak üzerinde kurulmuşlardır. Tevrat İsrail oğullarının ve o devrin sorunlarını çözmüştür. Tüm insanlığa örnek bir kitaptır. Çağımızın sorunlarını çözecek tek ilahi kitap Kur’an’dır. Bütün dinleri hak olarak tanımakta ve peygamberlerine imanı şart koşmaktadır.
Tahrif edilmiş din anlayışlarını insanlık iki kaynakla düzeltmelidir. Biri Kur’an’dır. Son kitaptır. Bozulmadan bize kadar gelmiştir. Dili ve yorumlama usulü elimizde mevcuttur. Çağın bütün problemlerini çözme gücüne sahiptir. Müspet ilimle tam uyum halindedir.
Dinler kendilerini yenileyerek asıllarına dönmelidirler. Bunun için ortak araştırma ve geliştirme merkezlerini kurmalıdırlar. Cemaatlerden katkıda bulunacakların katkıları ile her mezhep kendi araştırma merkezini kurmalıdır. Bu merkezler arasında yardımlaşma ve dayanışma olmalıdır. Her din kendi fonunu kendisi oluşturacak ve başkasına yardım da etmeyecek.
Bunun için önce bir kooperatif kurulmalıdır. Bu kooperatif tüm dünyadan üye olmak isteyenleri üye yapacaktır. Ortaklardan büyük kurultaya katılmak isteyen herkes katılacaklar, geliş-gidiş masrafları onlara ait olacaktır. İmkânı olmayanlar onlardan katkı alabilirler.
Bu kooperatif için barıştan yana olan ve gerçekten laik olan devletlerden katkı istenecektir. Burada ahşaptan hangar kurulmalıdır. Hangarın maliyeti metrekare başına 15 desidir, her kişiye 1 metrekare ayırsak 30 desilik kereste gidecektir.
Toplantılar lüks salonlarda değil sade mekânlarda yapılacaktır.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz