Aslan sonradan uyandı.. Galatasaray 4 – 2 Teleset Mobilya Akhisarspor

0

Galatasaray, Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 15. hafta mücadelesinde konuk ettiği Teleset Mobilya Akhisarspor’u 2-0 geriye düşmesine rağmen 4-2 mağlup etti. Takımımızın golleri Fernando, Gomis, Belhanda ve Feghouli’den geldi. Bu sonuçla Galatasaray 15. hafta sonunda 10. galibiyetini alarak puanını 32’ye yükseltti.

Karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Galatasaray oldu. Henüz ilk dakikada Gomis ile kaleyi yoklayan sarı-kırmızılılarda ilk 5 dakikada sağ kanattan 3 bindirme yapan Mariano sakatlanınca yerini 10. dakikada Jason Denayer’e bırakmak zorunda kaldı. Galatasaray 15’te Belhanda ile gole yaklaşırken boş durumdaki Faslı oyuncunun kaleye vurmak yerine pası tercih etmesi pozisyonu kaybettirdi. Teleset Mobilya Akhisarspor ise ilk yarıda yaptığı ilk atakta golü buldu. 17. dakikada Yasin’den topu kapan Olcan’ın ara pasıyla sağ kanattan hareketlenen Miguel Lopes’in ortasına ters bir vuruş yapan Maicon topu kendi ağlarına gönderdi.

Bu golden sonra Galatasaray baskısını daha da artırdı. 20’de Ndiaye ile 26’da Yasin ile kaleyi yoklayan Galatasaray, takip eden 20 dakikada pozisyon üretmekte zorlandı. Buna karşın 37’de savunmadan atılan uzun topa çıkan Muslera’dan önce aşırtma vuruş yapan Henrique, Galatasaray kalesinde büyük tehlike yarattı. 43’te ise konuk ekip 10 kişi kaldı. Ceza sahasına sokulmak üzere olan Yasin’i düşüren Miguel Lopes, hakem Ümit Öztürk tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. Ancak 10 kişi kalan Akhisarspor’da 45’te savunma arkasına gönderilen uzun topta Muslera’nın önde olduğunu fark eden Olcan Adın’ın aşırtma vuruşu ağlarla buluştu ve ilk yarı konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya ise Galatasaray art arda iki gole ile başladı. 49. dakikada Badou Ndiaye’den aldığı pas ile ceza sahası dışından çok sert ve düzgün bir şut çıkartan Fernando topu filelere yolladı. Bu gol, Fernando’nun Galatasaray formasıyla attığı ilk gol oldu. 51’de de hızlı gelişen atakta ceza sahasına girerken şutunu atan Gomis’in vuruşu savunmaya da çapıp ağlarla buluştu ve skor 2-2’ye geldi.

Galatasaray 59. dakikada da çok etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Rodrigues ortasında topla buluşan Feghouli’nin şutu kaleciden döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Belhanda’ya ise ofsayt bayrağı kalktı.

68. dakikada topsuz alanda Mustafa Yumlu ile girdiği mücadelede hakem Ümit Öztürk, Bafetimbi Gomis’e kırmızı kart çıkarttı. Bu pozisyonun ardından ise Galatasaray’ın üçüncü golü geldi. 70’te sağ kanattan gelişen organizasyonda Denayer’in yerden ortasında topla buluşan Belhanda kalecinin yanında fileleri sarstı: 3-2.

Skorun 3-2 olmasını ardından Galatasaray oyunu biraz daha geride kabullendi. Kontrataklarla etkili olmaya çalışan takımıza karşın Akhisarspor 80’den sonra baskılı bir oyun ortaya koydu. 82’de Olcan’ın kullandığı kornerde Mustafa’nın kafası büyük tehlike yarattı. 84’te de Ömer Bayram’ın sol kanattan yaptığı ortada Olcan’ın yaptığı kafa vuruşu yandan auta çıktı. Risk alan konuk ekibe karşı Galatasaray’ın yakaladığı pozisyonlar ise son anlarda iyice arttı. 88. dakikada sağ çaprazdan Feghouli’nin attığı şutu kaleci Lukac parmaklarıyla kornere çelse de 90+4’te aynı ikilinin karşı karşıya geldiği pozisyonda Feghouli rakibini avladı ve Galatasaray karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

Mücadele öncesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda her iki takımın ve taraftarların Kudüs protestosu vardı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü kabul edeceklerini duyurması nedeniyle her iki takımın oyuncuları “Kudüs kırmızı çizgimizdir” yazılı pankartla sahaya çıktı. Taraftarlar ise maç öncesi, “Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük” tezahüratları yaparken, tribünlerde de, “Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır. Kudüs kıbledir, Kudüs miraçtır” ve “Bir zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun. Hz. Ali” pankartları açıldı. Mücadelede ise Sofiane Feghouli, Yasin Öztekin ve Younes Belhanda atılan üçüncü golün ardından hazırlanan bu pankartların yanına gitti.

Öte yandan; 2018 FIFA Dünya Kupası Elçisi Victoria Lopyreva, Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan Süper Lig maçını Türk Telekom Stadyumu’nda takip etti.

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz, Arda Kardeşler

GALATASARAY: Muslera, Mariano (Denayer 10), Maicon (Rodrigues 46), Serdar, Linnes (Eren 70), Fernando, Ndiaye, Yasin, Feghouli, Belhanda, Gomis

TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: Lukac, Miguel Lopes, Caner, Mustafa, Kadir Keleş, Sissoko, Soner Aydoğdu, Aykut (Muğdat 74), Olcan, Onur (Alperen 46), Henrique (Ömer Bayram 54)

GOLLER: Fernando 49, Gomis 51, Belhanda 70, Feghouli 90+4 / Maicon 17 (K.K), Olcan 45

SARI KARTLAR: Yasin, Feghouli, Muslera / Sissoko, Olcan, Orhan

KIRMIZI KARTLAR: Gomis / Miguel Lopes

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz