Türkiye Nasıl Kurtulur?

0
Latest posts by Süleyman Karagülle (see all)

İKI KAYNAK; SEMT KOPERATIFLERI VE BONOLAR

Topluluklar semtlerle kurulmaya başlarlar; bucak, ilçe, il, bölge, ülke, kıtalar ve sonda insanlık. Varlıkları için iki kaynakları vardır; toprak ve insan. Toprağı imar ederek vatan hâline getirirler, halkını da örgütleyerek ulus hâline getirirler. Devlet, örgütlenmiş bir halkın (ulusun) sahip olduğu toprakları idare ederek (vatan hâline getirerek) kurduğu birliktir.

TÜRKIYE IDEAL BIR DEVLETTIR

a) Yeryüzü yüze yakın devletten oluşur. Ortalama nüfusu on miyardır. 100 milyon nüfus bir devlet için ideal nüfustur. Toprakta karaları yüze bölerseniz 800 bin kilometrekare ideal bir topraktır.

b) Büyüklükleri ideal olduğu gibi kültür seviyeleri ve altyapıları da vasatın üstündedir. Üstelik dünyanın merkezindedir. Halkı da son uygarlığın ileri dinine sahiptir.

Her haliyle Türkiye ideal bir devlettir.

*

TÜRKIYE’NIN SORUNLARI VARDIR

a) Birinci sorun: Türkiye İslâm şeriatını bırakmış ama Batı şeriatını almamıştır. Çünkü Batı hukuku İslam hukukunun onda biri seviyesinde bile değildir. Çok ilkel olan Batı hukuku ileri bir hukuk olan İslam hukukunu yenememiştir. Dolayısıyla Türkiye İslam hukukunu bırakmış, Batı hukukunu da almamıştır. Bu durumda hukuksuzluk sebebiyle Türkiye adeta cahiliye devleti olarak varlığını sürdürüyor. Muhasebeleri var ama hesapları yok! Nakdi var ama parası yok! Türkiye’nin en büyük sıkıntısı budur.

b) Türkiye planlı ve projeli bir üretime geçememiştir. Türkiye’de en büyük firma ve kurumlar bile kayıt dışı çalışmaktadır. İlkellik burada da kendisini göstermektedir. Bilgisayar çağında tüm üretim ustaların maharetine terk edilmiştir!

c) Eğitim perişan durumdadır. Üniversitelerde bile Batı’nın Türkiye’yi nasıl sömüreceği öğretilmektedir. Halk yaşamak için okullara düşman durumdadır. Çocuklar zorla okula gitmekte, dersleri istemeye istemeye yapmakta, öğrenciler okulu bitirdikten sonra ders kitaplarından nefret etmektedir. Doktor veya doçent mi olacaksınız; sizin İngilizcenin ve Sermaye’nin barajlarını aşmanız gerekmektedir. Kimse öğrenmek için çalışmamaktadır. Herkes sadece sınıf geçme çabasındadır.

d) Bürokrasinin görevi vatandaşlara zorluk çıkarmak, iş yaptırmamak, ürettirmemek ve böylece ülkeyi Sermaye’nin kölesi olarak hazırlamadan ibarettir. Hâlbuki bürokrata bu ülke vatandaşları ücret vermektedir ki onun işlerini yapsın, sorunlarını çözsün, üretmesine ve yaşamasına yardım etsin. Sağlık Bakanlığı hastanelerin iş yapamaması için çaba sarf etmektedir; Sermaye’ye hastaneleri ve sağlığı devretmek için çalışan bir bakanlık hâlindedir. Bir taraftan özel hastanelerini iflas ettirmekte, diğer taraftan da devlet hastanelerini gereksiz durumda bırakarak Sermaye’ye hasta hazırlama bakanlığı hâline dönüşmüştür.

*

TÜRKIYE BU DURUMDAN NASIL KURTULUR?

Tek çıkar yol vardır, o da Semt Kooperatifleridir.

Devlet altyapıları yapıp onar dönümlük yerleri müteahhitlere vermelidir. Devlet bu arsalarla yapılara ortak olmalıdır. Semt Kooperatifleri kurulup ortaklar malzeme ve işçilik bedelini temin etmeli ve müteahhitlere ihale etmelidirler.

Malzeme ve işçiliği temin eden kooperatiflere arsalar altyapısı ile verilmeli ve kamu ortak olmalıdır. Devletin burada yapacağı destek inşaattan vergi almama olmalıdır. %40 ortaklık payı vergi karşılığıdır. Ortakların sigortasına da karışmamalıdır. Kooperatifler aynı zamanda sigorta şirketleri olmalıdır.

Böylece çok kısa zamanda Türkiye’nin toprakları üretim merkezleri hâline gelir ve ülkeye hâkim olur.

Bu birinci kaynaktır.

İkinci kaynak ise bonolardır.

Türk Lirası devam etmelidir. Semt Kooperatifleri TOPRAK, DEMIR, BUĞDAY ve ALTIN BONOLARI çıkarmalıdır. Her Semt Kooperatifi bankalardan birine ALTIN HESABI açar ve Türk Lirasını mevduat olarak kabul eder ama ALTIN hesabıyla kabul eder, değiştirmede fark koymaz, aldığı fiyatla alır ve satar. Bankalara faiz ödemezler.

Böylece kooperatiflerinin ellerinden faizsiz likidite temin edilmiş olur. Kooperatifler bu bonolarla yüz lojmanlı işyeri apartmanları yaparlar, sonra bu bonolarla ham madde alır mamul madde verirler. Ücretleri bunlarla öderler. Kiraları bunlarla öderler.

Bu iki kaynağı harekete geçirirse, Türkiye iki sene içinde dünyanın en büyük değil, en gelişmiş ülkesi olur, kendisini savunacak gücü de olmuş olur.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz