Aslan yeniden lider.. Aytemiz Alanyaspor 2 – 3 Galatasaray

0

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde konuk olduğu Aytemiz Alanyaspor’u 3-2 yenerek liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça tempolu bir oyuna sahne oldu. Maça iyi başlayan Galatasaray, henüz 4. dakikada golü buldu. Rodrigues’in sol kanattan ceza sahasına sokulurken sağ ayağıyla attığı sert şut kaleci Haydar’dan döndü. Topu ayak içiyle tamamlayan Gomis, skoru 1-0’a getirdi.

Galatasaray’ın ikinci golünün dakikası ise 16’ydı. Hızlı gelişen atakta Mariano’nun ortasında Tzavellas’ın ters şutu ağlarla buluşurken, ev sahibi ekibin bu gole yanıtı 22’de geldi. Sağ kanatta topla buluşan Fernandes’in ceza sahasına sokulurken attığı şut farkı 1’e indirdi.

Skorun 2-1 olmasının ardından Galatasaray oyunda tempoyu biraz olsun düşürdü. İlk yarı 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarının başında Emre Akbaba’nın ceza sahasındaki şutuyla tehlike yaratan taraf Aytemiz Alanyaspor’du. Galatasaray bu pozisyonun ardından 53’te bu kez Rodrigues ile mutlak bir şansı harcadı. Gomis’in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues, Haydar’ı geçemedi.

Aytemiz Alanyaspor 60. dakikada ise beraberliği yakaladı. Mariano’nun pası sonrası rakibi ile bire bir kalan Serdar Aziz’in yaptığı harekete hakem Ümit Öztürk “penaltı” dedi. Atışı gole çeviren Emre Akbaba durumu 2-2’ye getirdi. Bu pozisyonda sarı kart gören Serdar Aziz, gelecek hafta oynanacak olan Beşiktaş derbisi öncesi cezalı duruma düştü.

Dakikalar 70’i gösterirken savunmadan atılan uzun topu Fernandes, Emre Akbaba’ya indirdi. Emre Akbaba’nın Muslera’nın üzerinden aşırtmak istediği topu Uruguaylı eldiven çok kritik bir müdahalede bulundu. Aynı Muslera bu kez 77’de karşı karşıya pozisyonda Villafanez’e geçit vermedi. Muslera’nın art arda yaptığı bu iki kritik kurtarışı ödüllendiren isim ise Sinan Gümüş oldu.

82’de Mairano’nun ara pasıyla ceza sahasına sağ kanattan sokulan Sinan Gümüş, güzel bir vuruşla Galatasaray’ı 3-2 öne geçirdi. Karşılaşmadan 3-2 galip ayrılan Galatasaray puanını 63’e yükselterek liderliğini sürdürdü.

STAT: Bahçeşehir Okulları Stadyumu
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, İsmail Şencan, Bahattin Şimşek
AYTEMİZ ALANYASPOR: Haydar, Gassama, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Sackey, Maniatis (Taha 81), Villafanez (Efecan 81), Emre Akbaba, Junior Fernandes, Douglas (Cenk Ahmet 64)
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Denayer, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Rodrigues (Sinan 70), Feghouli (Eren 77), Belhanda (Yasin 66), Gomis
GOLLER: Fernandes 22, Emre Akbaba 60 (P) / Gomis 4, Tzavellas 16 (K.K), Sinan 82
SARI KART: Gassama, Sackey, Taha / Serdar Aziz, Belhanda

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz