Atiker Konyaspor 0 – 1 Fenerbahçe..

0

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 5. hafta müsabakasında deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşılaştı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan mücadeleden Fenerbahçe 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe’nin galibiyet golü, 67. dakikada genç futbolcu Eljif Elmas’tan geldi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, şunları söyledi: “Karşılaşmadan önce zor bir maç olacağını biliyorduk. Konyaspor güçlü bir takım. Özellikle kendi evinde etkili olabilen bir takım. Dolu bir statta oynuyorlar. İyi bir atmosferleri var statlarında. Bizim de içinde bulunduğumuz durum belliydi. Galibiyete ihtiyacımız vardı, üzerimizde büyük bir baskı vardı. Bu düşüncelerle sahaya çıktık. Takım halinde daha önce şu şekilde bir fikir birliğine varmıştık; sahaya çıkacağız ve mücadelemizi son saniyeye kadar sürdüreceğiz. Diğer maçlara kıyasla çok da ofansif oynamadığımız bir akşamdı. Galibiyete ihtiyacımız vardı ve bu akşam şöyle bir seçim yaptık; doğru anı bekleyeceğiz rakip üzerinde baskı kurabilmek için ve kompakt olacağız. Bunları saha içerisinde başardık. Harika bir gol attık. Golde kalitemizi gösterdik. Takım içinde bazı değişiklikler vardı. İki yeni oyuncumuz vardı sahada; Benzia ve Jailson. Onların da hem takıma hem de takım arkadaşlarına adapte olduklarını gördük. Kaptanımızın liderliğinde ki onun yaptığı son derece saygı duyulası bir işti. Maçtan 2-3 gün önce bir hastalığı söz konusuydu ama takıma nasıl katkı verdiğini gördüm. Onun liderliğinde bu galibiyeti aldık. Maç içinde bazı şanslı olduğumuz anlar vardı. Bunu da şöyle değerlendirebilirim, bundan önceki karşılaşmalarda yanımızda olmayan şans bu akşam bizimleydi. Önemli bir galibiyet aldık.

O maçla ilgili çok şey söylemek istemiyorum çünkü perşembe günü oynayacağımız önemli başka bir karşılaşma var. Eğer pazartesi günü oynanacak maçı çok düşünürsek o zaman perşembe gününe olumsuz bir etki olarak karşımıza çıkabilir. Daha önceki sezonlarda oynanan karşılaşmaları izledim. Bu maçların nasıl olduğuyla ilgili bilgiler de geldi. Sadece Beşiktaş değil Galatasaray maçlarıyla ilgili de aynı durum geçerli. Çok yoğun atmosferlerde oynandığı söylendi bu karşılaşmaların. Saha içerisinde sıcak ve ateşli bir ortamın olduğu söylendi. Şu anda bu akşamı geride bıraktık. Önce 2 gün bu maçtan sonraki toparlanma sürecini gerçekleştireceğiz ve daha sonra Zagreb maçına hazırlanmaya başlayacağız. Bizim için en önemlisi o.

Buraya gelmeden önce birçok karşılaşmayı izleyebilirsiniz, bu maçları gözlemleyebilirsiniz ama buraya gelip maçların içinde olmak başka bir durumdur. Bir teknik direktör olarak oynadığınız maçları analiz etmek durumundasınız. Sadece Türkiye Ligi’ni bilmekle alakalı bir durum olarak değerlendirmemek lazım. Kendi oyuncularınız arasında iyi bir denge sağlamanız gerekiyor. Aslında sezona iyi bir dengeyle başladığımızı düşünüyorum ama Josef’in satışından sonra takımın kalbinin etkilendiğine inanıyorum. Eğer pas oyunu oynamak istiyorsanız, ofansif bir oyun sergilemek istiyorsanız herkesin ne yapması gerektiğini en iyi şekilde bilmesi son derece önemli. En zor oyun tarzlarından biridir bu. Doğru dengeyi sağlamak önemli. Bu akşam bunu yapmaya çalıştık. Ne çok ofansif ne de çok defansif diye değerlendirebileceğimiz bir oyunu sahaya yansıttık. Yeni oyuncular var. Onların farklı özellikleri var. İyi bir dengeyi yakaladığımızı gösterdiğimize inanıyorum. Takımımıza kalitelerini nasıl katacakları yönünde emareleri bulduğumuza inanıyorum. Daha önce ayrılan oyunculardan farklı tipte oyuncular. Onları takım için doğru şekilde kullanmak gerekiyor.”

Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Selim Ay, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Jonsson, Jevtovic (Dk. 71 Hurtado), Ömer Ali Şahiner, Milosevic (Dk. 76 Traore), Yatabare, Jahovic (Dk. 65 Fofana)
Fenerbahçe: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı (Dk. 78 Isla), Jailson, Mehmet Topal, Ayew, Benzia (Dk. 85 Frey), Aatıf Chahechouhe (Dk. 61 Eljif Elmas), Slimani
Gol: Dk. 67 Eljif Elmas (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 30 Uğur Demirok, Dk. 57 Jevtovic, Dk. 89 Yatabare (Atiker Konyaspor), Dk 82 Harun Tekin (Fenerbahçe)

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz