Sarı Kanarya nihayet uçmayı hatırladı.. Fenerbahçe 2 – 0 Spartak Trnava

0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Spartak Trnava’yı konuk etti. Spartak Trnava’yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, uzun bir aranın ardından galibiyet sevinci yaşadı.

Sarı Kanaryanın gollerini 51 ve 68. dakikalarda İslam Slimani attı. D Grubu’ndaki diğer maçta ise Dinamo Zagreb, Anderlecht’i 2-0 mağlup etti.

20. dakikada kullanılan kornerin devamında yaşanan karambolde topu ceza sahası içi sağ çaprazda önünde bulan Frey, kontrol ettikten sonra topu altıpasın önüne ortaladı. Burada müsait durumda bulunan Slimani’nin kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

25. dakikada ceza sahası içinde Slimani ile verkaç yapan Ayew’in sıfırdan ortasına altıpasta iyi yükselen Slimani’nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

31. dakikada Eljif Elmas’ın ortasına penaltı noktası civarında iyi yükselen Slimani’nin kafa vuruşunda kaleci topu son anda çeldi. Atağın devamında savunma topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırdı.

52. dakikada Martin Skrtel’in kafayla indirdiği topu kaleci Martin Chudy uzaklaştırmak istedi ancak altıpas içerisinde oluşan karambolde topa dokunan Islam Slimani, düzgün bir vuruşla topu Spartak Trnava ağları ile buluşturdu. Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

68. dakikada Ayew’in sol kanattan ortasında topa iyi yükselen Slimani’nin kafa vuruşu ile farkı Fenerbahçe 2’ye çıkardı.

56. maçına çıkan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde daha önce 55 karşılaşma oynadı ve 28 galibiyet, 15 beraberlik, 12 mağlubiyet aldı. Sarı lacivertli ekip, bu maçlarda 74 gol atarken kalesinde 53 gol gördü.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz