Akevler ve Çözüm Küçük İşletmelerle

0
Latest posts by Süleyman Karagülle (see all)

Avukat Faruk Karadağ’ın gönderdiği Abdullah Aysu “ÇÖZÜM KÜÇÜK IŞLETMELERLE” ilgili açıklamaları üzerinedir.

Akevler Kooperatifi 50 senedir şunu savunmaktadır.

Tarım işletmeleri sanayi işletmelerinden farklıdır.

a) Tarım işletmelerinde eşya size itaat etmez, siz eşyaya hizmet edersiniz. Dolayısıyla ürün emekle orantılı değildir. Dolayısıyla işçilik sistemi ile ileri tarım gerçekleştirilemez.

b) Tarım işletmeleri canlıdır. Tababette bir söz vardır; hastalık yoktur, hasta vardır. Şartların seyrine göre siz onun üretimini sağlayacaksınız. Dolayısıyla büyük işletmeler şeklinde işletme yapılamaz.

c) Tarım tarlada yapılır. Siz onun bulunduğu yere gideceksiniz. Merkezi işletme ile tarım yapılamaz.

d) Her arazinin ayrı özellikleri vardır, bu özelliklerin bilgileri ancak babadan oğula geçer. Dolayısıyla bir araziden verim alabilmek için belki on senelik o arazide tecrübe olması gerekir.

Bu sebepledir ki merkezi işletmelerce tarım işletilemez. Tarım ancak aile işletmeleri ile işletilir.

Yüz Lojmanlı İşyeri Apartmanları yapılır. Ayrıca her aileye on dönüm arazi tahsis edilir. Tarımda iş olduğu zaman ailece tarımda çalışırlar. Tarımda iş olmadığı zaman apartmanın üst bodrumunda yan sanayi işlerini yaparlar. Böylece boş zamanlarını değerlendirdikleri için tarım ürünleri ucuza gelir.

Bu hususta Tarım Bakanlığı ile birlikte çalışarak proje hazırladık. Artvin’de uygulayacaktık. Artvin’in zenginleri bürokratlara etki ederek uygulatmadılar. Uygulayacak köylüyü orman işletmesiyle tehdit ettiler.

Makroda çözüm olmaz. Necmettin Erbakan batıya uymadı, 11 ay kaldı. Erdoğan batıya uydu, 20 senedir kalıyor. Batı planını yaptı, Osmanlılar gibi Türkiye’yi borçlandırdı, yeni Düyun-u Umumiye’yi kurdu. Devlet yönetimini eline geçirdi. Şimdi de McKinsey ile aynı şeyi yapıyor. AK Parti uymazsa 1 ay kalamaz, uyarsa ülke elden gidiyor…

Türkiye’yi kurtaracak Kuvayı Milliyedir. İstiklal Savaşı’nda Kuvayı Milliye silahlı teşkilattır. Şimdiki Kuvayı Milliye Semt Kooperatifleridir. Tek savunma siperimiz Yüz Lojmanlı İşyeri Apartmanlarıdır.

Gerek Faruk Karadağ, gerekse Abdullah Aysu bizim on bin ortaklı projemize katılmalıdırlar. Bu projemizi öğrenmelidirler. Sonra da ulaşabildikleri ve ikna ettikleri insanları ortak etmelidirler. Başka çaremiz yoktur. Yarın kooperatifçiliği de yasaklayabilirler. Ordumuzu dağıtabilirler. Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabe’si yaşanarak yazılıdır. Bir daha okunmalıdır.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz