Uygarlık Merkezi Türkiye

0
Latest posts by Süleyman Karagülle (see all)

İlk uygarlık Irak Mezopotamya’da başladı.

Sonra Mısır uygarlık olarak gelişti ve ileri gitti.

Sonra Hindistan ve Çin uygarlıkların merkezi oldular.

Buralar sıcak kuşakta idiler ve büyük akarsular buralarda akıyordu.

Ondan sonra uygarlık orta kuşağa geçti ve Türkistan, İran, Orta Asya, Kuzey Akdeniz medeniyet merkezi oldu.

Türkiye kuzeyden güneye doğru dikeyde merkez olduğu gibi doğudan batıya doğru da merkezdedir. 2000 yıla yakındır Türkiye uygarlığın merkezi olmuştur, şimdi de kurulmakta olan ortaklık sistemi uygarlığının merkezi olmaya adaydır.

Medeniyetler eski iki uygarlığın sentezinden doğar. Üçüncü binyıl uygarlığı da, birinci Kur’an uygarlığı ile bugünkü Batı uygarlığının sentezinden doğacaktır. İslam medeniyetindeki hukuk düzeni ile Batı medeniyetindeki sanayi düzeni sentezlenecek ve yeni Kur’an uygarlığı doğacaktır. Başka bir ifade ile; bugünkü Batı uygarlığı işçilikten ortaklığa dönüşecek ve üçüncü binyıl uygarlığı ortaklık uygarlığı olarak oluşacaktır.

İki uygarlığın sentezlenmesi için iki uygarlığı bilen bir kavme, bir ulusa ihtiyaç vardır. Uygarlıklar Miladi yılların başlarında doğarlar. Uygarlık bundan birkaç asır önceden hazırlanır. Ülke olarak üçüncü binyıl uygarlığının hazırlığını yapan yeryüzünde yalnız Türkiye vardır. Türkiye Tanzimat’tan beri yaptığı inkılaplarla Batıyı öğrenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti yine inkılaplarla İslâmiyet’i öğrenmiştir.

Osmanlılar 18 senelik medrese tahsilini verirlerdi. Halk namazda bile okuduklarını anlamazdı. Bir türlü klasik Arapçayı çözemezdi. Harf inkılabı yapılıp medreseler kapatılınca, Türkiye İslam kaynaklarını Türkçeleştirme girişimine girdi ve bu sayede Türkiye İslamiyet’i tam olarak öğrenmeye başladı. Tercüme yapabilmek için önce onu anlamak gerekir. Sonra yeni dilde ifade edildiği için zorunlu olarak yenlikler yapılır.

Evet…

Türkiye bugün İslamiyet’i en iyi bilen ülke durumundadır. Batı’yı da bilmektedir. Dolayısıyla İslamiyet ile Batı’yı sentez edecek tek topluluk ve tek ülke Türkiye’dir.

Risale-i Nurlar Türkiye’de oluşmuş ve dünyada en güçlü bir dini kuruluş haline gelmiştir. Adil Düzen Türkiye’de doğmuş ve çağın sorunlarını çözen tek kuruluş olmuştur. İlk ortaklık örneği semt kooperatifi Türkiye’de kurulmaktadır.

Millî Görüş Hareketi altında kurduğumuz siyasi partimiz önce Türkiye’ye barışı ve uzlaşmayı getirmiştir. Önce CHP ile koalisyon yaparak dünyadaki sol ve sağ çatışmasına son vermiştir. Arkasından ne yaptık? Milliyetçi Hareket Partisi ile seçim ittifakı yaptık ve barışı bir adım daha ileri götürdük. Sermaye baskı yaptı ve hiçbir parti bizimle koalisyon yapmadı. Biz ne yaptık? Süleyman Demirel hükümetini dışarıdan destekledik ve böylece Sermaye’nin yapmak istediği çatışmayı önledik.

Sermaye bizi yıkmak için AK Parti’yi ve Gülen cemaatini karşımıza çıkardı. Biz onlara karşı cephe almadık. Kişilere çatmadık, onlarla kişisel beraberliğimizi devam ettirdik. Sonunda bizi yendiğini zanneden Sermaye AK Parti ile Gülen cemaatini çatıştırdı ama asıl yapmak istediğini başaramadı, Türkiye’de iç savaş çıkaramadı.

Bize saldıran Sermaye 15 Temmuz’da başarısızlığa uğrayınca ABD’de Trump’ı iktidar etti. Şimdi yeni bir çıkış yolu aramaktadır. Dünyada belirsizlik var. Sonunda çıkış bulunamayacaktır. Çünkü işçilik sistemi sona ermiştir. Üçüncü cihan savaşı çıkaramıyorlar, kendi fabrikalarını bombalamak istemiyorlar.

Sermayenin savaş çıkaramayışının başka bir sebebi daha vardır.

Sermaye bir savaşı çıkarmak için önce dengeli iki cephe kurar ve bunları savaşa sokar. Bunlar birbirini bombalar. Sonunda bir taraf galip gelir. Bir taraf galip gelmeden Sermaye onlara müdahale etmez. Bir taraf galip gelince, bu sefer mağlup olana yardım eder ve onu galip hale getirir. Onun desteği ile galip gelen taraf onun emrine girer, diğeri de mağlup olduğu için onun emrine girer. Ama Sermaye bir türlü üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor, çünkü henüz dengeli iki blok oluşturamadı.

Niçin oluşturamadı?

Oluşturamadı, çünkü İran’la Türkiye savaşa girmedi.

Şimdi Arap-acem çatışma denemesini yapmaktadır…

İslâm âlemi bölünmedikçe dünyada dengeli ikili blok oluşturulamaz. Dolayısıyla üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Sermayenin bu planını bertaraf eden Erbakan ile Humeyni’ye dua edip Allah’a hamd edelim ve yeni medeniyet kurma görevimizi yerine getirelim…

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz