2016 yılında 54 çalışan mobbinge maruz kalmış..

0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in mobbinge maruz kalan çalışanlarla ilgili verdiği soru önergesini cevapladı.

4857 sayılı İş Kanununa tabi işyerleri ile ilgili yapılan mobbing başvurularının bakanlıklarının iş müfettişlerince incelendiğini belirten Sarıeroğlu, mobbing başvurularının kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleşmesi durumunda ise söz konusu başvurular ilgili kamu kurumuna iletildiğini söyledi.

Bakan Jülide Sarıeroğlu, şunları söyledi: “2016 yılında Bakanlığımız İş Teftiş Kurulu Başkanlığına mobbing iddiası ile 64 başvuru yapılmış olup, söz konusu başvuruların ön incelemesi sonucunda 54 başvurunun Mobbing kapsamında olduğu anlaşılmış ve bu çerçevede incelenmiştir.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise psikolojik yıldırma olarak tabir edilen mobbing uygulamasının yoğunlukla kamu kurum ve kuruluşlarında olmak üzere azımsanmayacak kadar çok olduğunu savundu.

Pek çok çalışanın mobbinge uğraması halinde ne yapacağı konusunda bilgi sahibi bile olmadığına dikkat çeken Gürer, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tüm çalışanlar için bilgilendirme yapması gerektiğini ifade etti.

2016 yılında mobbinge maruz kalanlarla ilgili açıklanan rakamın gerçek rakamların çok altında olduğunu ileri süren Gürer, özelikle kadınlar üzerinde iş yerlerinde bu bağlamda ciddi baskı olduğunu ancak farklı etkenlerle sorunun ifadeden uzak durduklarını kaydetti.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz