0

Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-1 kazandıkları Sturm Graz maçının ardından konuştu

KÜÇÜK BİR AVANTAJ YAKALADIK

Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-1 kazandıkları Sturm Graz maçının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada küçük bir avantaj yakaladıklarını söyledi.

KÜÇÜK BİR AVANTAJ OLDUĞU SÖYLENEBİLİR

Dünkü basın toplantısında söylediklerimden farklı bir şey yok. Ciddi bir avantaj sağladık, düzeltiyorum küçük bir avantaj sağladık. Son derece sert, organize, enerjisi çok yüksek, ataklara doğru ve planlı çıkan bir takım. Silahlarını ellerinden almak zorundaydık. 80 dakika çok iyi yaptık. 70-75’ten sonra enerji kaybı oldu. Topun bizim sahada kalma süresi arttı. Son 15 dakikalık bölüm dışında daha derli toplu iyi ilerleyen bir görüntü vardı. Farkı artırma durumları da yakaladık ama son 15 dakikada oyuncu değişiklikleriyle de maç bizim kalemize yakın oynandı. Küçük bir avantaj olduğu söylenebilir.”

BİRBİRİNE YARDIM EDEN BİR TAKIMDIK

“Bireysel olarak hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum başta Alper olmak üzere. Josef inanılmazdı. Hasan Ali solda çalıştı. Hepsi çok istekli ve doğruları yapma adına arzuluydu. 120 km. koşmuş bir rakip. Bu kadar zor bir takıma karşı bireysellikten bahsetmek en büyük yanlış. Birbirine yardım eden bir takımdık. Başta Alper faydalı oldu. Hepsi A’dan Z’ye faydalı olmaya çalıştı. Bütün olarak herkese aynı özeni göstermek zorundayız. Harika bir taraftar vardı. Bizi son dakikaya kadar desteklediler.”

BASIN TOPLANTISI

Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sturm Graz maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu, medya mensuplarının sorularını cevapladı.

SAVUNMA ZAAFINI İYİ DEĞERLENDİRDİK

“Daha bitmedi ve bir tur maçı bu. Son derece organize bir takımla oynadık sadece tebrikle geçtik. İyi hazırlandık diyebilirim maç öncesinde. Top oyuna girdikten sonra yapabileceğimiz bilgileri toplayıp oyunculara aktardık.
Son derece organize ne yaptığını bilen bir takımla karşılaştık. Enerjisi yüksek ve aynı oyunu oynamaya çalışan bir takım.
Kesinlikle ve kesinlikle sahayı rakibe bırakmamız gerekiyordu. Eğer bunu aşarlarsa o zaman kendi oyunlarını kabul ettirebilirlerdi ve bunu son 10 dakika yaptılar. Geriye düşmemize rağmen baskılı oyunumuzu ve atak halini diğer tarafını yani savunma zaafını iyi değerlendirdik. İkinci yarının 25-30 dakikalık bölümünde başarılı olduk farkı açma fırsatı yakaladık. Ancak son 10-15 dakikalık bölümde enerjisi yüksek maçta yorgunluğun etkisi görüldü ve son 10 dakika baskı altında kaldık. Özetle; son derece değerli ne yaptığını bilen enerjik bir takım karşısında küçük bir avantaj yakaladık.”

“Çok uzun bir sürecin içindeyiz. Amacım belki ülkenin ve Fenerbahçe’nin dışında bir şey önceliğin takımın ön plana çıkması. Kollektif olarak yardımlaşmalı ve doğru anlamda oynarsak, bazı sıkıntılı sonuçlar olacaktır ama uzun vadede başarı gelecektir”

“İlerleyen dönemde çok doğal olarak oynama süresi fazla olan isimler olacak. Çok büyük aksilik olmazsa 60’ya yakın maç olacak. Başlayan ve bitiren kadrolar çok önemli. Öncelikle doğru oyunu yerleştirmek gerek. Esas itibariyle yapmak istediğmiz bu.”

 

GALİBİYET ALDATMAMALI DAHA HAZIR DEĞİLİZ AMA BU GALİBİYETLER BİZE KREDİ SAĞLAR
Birinci bölüm için bilgi sahibi değilim ama geçen sezon seyircimiz geri çekilmişti. Göreve geldiğimden beri en büyük vurgum, Fenerbahçe’nin en büyük gücü taraftarın desteği ile oynamaktı. Birinci bölüm buydu.”

İkinci bölüm, atlamamam gerekiyordu. Burada bir bölümde taraftarımız vardı, destek vermek istediler. Taraftarın sahaya verdiği müthiş enerji önemli bu anlamda Graz taraftarını tebrik ediyorum. Sonuca takılı kalmadan, gerek kendi oyuncuları desteklemek, gerek hakem üzerinde baskı olabilmek için hem de rakip takım üzerinde baskı kurabilmek için çalıştılar ve kendilerini tebrik ederim”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz