90 bin camide sabah ve yatsı namazlarında Fetih Suresi okunacak..

0

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı da Türkiye geneli 90 bin camide Afrin sınır ötesi harekâtının zaferle sonuçlanması için sabah ve yatsı namazlarında Fetih suresi okunup dua edilmesi talimatı verdi.

Diyanet’in konuya ilişkin açıklaması şöyle: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki terör örgütü mensuplarına yönelik ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adıyla saat 17.00’den itibaren başlattığı harekat nedeniyle tüm din görevlilerine bir mesaj gönderen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bütün camilerimizde bu akşam yatsı ve yarın sabah namazı öncesi veya sonrasında Fetih Suresi’nin okunmasını, ordumuza ve milletimize dua edilmesini istedi.”

Fetih Suresi okuma talimatı verilerek tarihi çarpıtma tekerrür etmektedir

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu girişimine HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’tan tepki geldi. Diyarbakır eski İl Müftüsü olan Erdoğmuş, şunları söyledi:

Diyanet İşleri Başkanlığı, Afrin işgal girişiminin başladığı saatlerde camilerde Fetih Suresi’nin okunması talimatını verdi. Kuran’ı Kerim’in 48. suresi olan Fetih Suresi, adını ilk ayetinden alan ve Hudeybiye Barışını fetih olarak belirleyen çok önemli bir suredir. Barışı tarif ederken, onurlu bir zafer ve göz kamaştırıcı bir başarı diye tanımlar, bunu apaçık bir fetih olarak ilan eder.

Hudeybiye Barış Anlaşması, maddeleri itibariyle, peygamberin arkadaşları için ümit kırıcı ve endişe vericiydi. Umre yapmadan Mekke’nin yakınından geri dönmek, mültecilerin tek taraflı iadesi, ‘ALLAH Resul’ü’ ünvanının anlaşma metninden çıkarılması gibi maddeler, askeri bakımdan güçlü olan mümin sahabilere çok ağır gelmişti.

Hz. Ömer, bu durum karşısında infialini gizleyememişti. Hz. Muhammed (S.A.V) ise amacımız olan barışa ulaştık diyerek arkadaşlarını ikna etmeye çalışıyordu ki, ‘Fetih Suresi’ nazil oldu. Fetih, artık savaşın değil barışın karşılığıydı. Ne yazık ki, sonraki dönemlerde fetih kavramı, istilanın, işgalin ve savaşın parolasına dönüştü. Tıpkı bugün olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, din görevlilerine camilerde fetih suresini okuma talimatı verilerek bu tarihi çarpıtma tekerrür etmektedir.

Bunu esefle kınıyor, bir uzlaşma ve anlaşma ilkesini sembolize eden bu mesajın, din görevlileri tarafından da idrak edilerek amacına uygun bir şekilde barış dualarına dönüştürüleceğini ümid ediyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz