Bugünkü (15 Aralık 2016) FETÖ haberleri

4

33‘Fındık Kralı’na FETÖ gözaltısı

1,3 milyar TL’lik cirosuna rağmen İtalyanlara satılmasıyla dikkatleri üzerine çeken Oltan Fındık’a FETÖ operasyonu düzenlendi. Şirketin eski sahibi ve hissedarı M.A gözaltına alınırken, bilgisayarında bulunan örgütsel dokümanlara el konuldu.
Türkiye’deki fındık üretimi ve pazarlamasıyla 1,3 milyar TL’lik ciroya ulaştıktan sonra İtalyanlara satılmasıyla dikkat çeken Oltan Gıda’ya FETÖ operasyonu düzenlendi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında Düzce EmniyetMüdürlüğü KOM Şube Ekipleri’nce şirketin eski sahibi ve hissedarı M.A gözaltına alındı. Operasyonda M.A.’nın evinde yapılan aramalarda bilgisayar, bilgi depolama aygıtlarına ve örgütsel dokümanlara el konulurken, iş adamı M.A. ifadesi alınmak üzere Düzce Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TUSKON’A ÜYEYDİ

FETÖ’yle yakın teması bulunduğu öne sürülen şirket, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra İtalyan çikolata devi Ferrero’ya satılmıştı. 1,3 milyar TL’lik cirosu bulunan şirketin o dönem satılması, FETÖ’nün şaibeli şirket devirlerinden biri olarak yorumlanmıştı. Şirket, FETÖ’nün işadamlarının çatı kuruluşu olan TUSKON’un önemli üyelerinden biriydi. Yeni Şafak

Kaynak: Hürriyet

32AK Parti eski ilçe başkanı FETÖ’den gözaltına alındı

Burhan CEYHAN/SÖKE (Aydın), (DHA) – AYDIN’ın Söke İlçesi’nde, Ak Parti eski İlçe Başkanı avukat Abdullah Yeniusta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Söke’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2011-2014 yıları arasında bir dönem AK Parti Söke İlçe Başkanlığı yapan avukat Abdullah Yeniusta, gözaltına alındı. Emniyette sorgusu devam eden Yeniusta’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

31Darbe Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, tutuklu generalleri ziyaret için Adalet Bakanlığı’na dilekçe verdi

Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) – DARBE Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçede, SincanCezaevi’nde tutuklu olan Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç’ü ziyaret etmek istediklerini bildirdi. CHP’li Zeynel Emre, “Karanlıkta kalan noktaların tespiti açısından komisyon çalışmaları dışında ayrı çalışmaya devam edeceğiz. TBMM’yi bombalayan pilot dahil olmak üzere bazı darbeci generallerin dinlenmesi olayın aydınlığa kavuşması için, darbenin nasıl planladığı tespiti açısından zorunluluk arz ediyor” dedi.

CHP’nin Darbe Komisyonu üyeleri Zeynel Emre, Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu ve Aykut Erdoğdu, parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun ilk 1 aylık çalışmalarından sonra amacından saptırıldığını savundu. CHP’li Zeynel Emre, komisyon çalışmalarında alınan tavırları, AK Parti’nin darbenin kapatılmasına yönelik hamleleri olarak değerlendirdiklerini söyledi. Darbenin araştırılması için Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Başbakan ve MİT Müsteşarı’nın dinlenmesi gerektiğini savunan Zeynel Emre, şöyle konuştu: “Bir cemaatin terör örgütüne dönüşüp Türkiye’de darbe yapacak güce erişmesine olanak sağlayan, gücü elde etmeye yönelik kimlerin destek olduğu, nasıl kadrolaştığı konusunda askeriye, mülkiye, adliyeyi değerlendirdiğimiz zaman hayatta olan tüm cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, eski genelkurmay başkanlarının, milli savunma bakanlarının, içişleri bakanlarının, milli eğitim bakanlarının dinlenmesiyle ancak bu güce nasıl eriştiği konusunda kamuoyu bilgi sahibi olacaktır. Bunlar yapılırsa yurtta sulh konseyinin kimlerden oluştuğu konusunda önemli mesafe kat edilir. Kamuoyunda darbeye karşı duyulan kuşkuları gidermiş oluruz. Darbe girişimine ilişkin istihbari bilgi olup olmadığı hususu açıklığa kavuşacak. Darbe girişimine kalkışan FETÖ’nün devleti eli geçirmesine olanak sağlayan siyasiler ortaya çıkacaktır”

“BAZI DARBECİ GENERALLERİN DİNLENMESİ ZORUNLULUK ARZ EDİYOR”

Köprü, kule, otel ziyareti yaparak, darbenin aydınlatılmasının imkansız olduğunu savunan CHP’li Emre, “Köprü, kule, otel ziyareti yapılarak darbenin aydınlatılmasına imkan yoktur. Hal böyleyken neden özellikle AKP’li üyelerin oylarıyla bu isimlerin dinlenmesine yönelik taleplerimiz reddediliyor. Darbeye katıldığı kesinlikle ortada olan darbeci isimlerle de komisyonun görüşmesinde büyük yarar vardır. TBMM’yi bombalayan pilot dahil olmak üzere bazı darbeci generallerin dinlenmesi olayın aydınlığa kavuşması için, darbenin nasıl planladığı tespiti açısından zorunluluk arz ediyor. Karanlıkta kalan noktaların tespiti açısından komisyon çalışmaları dışında ayrı çalışmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığına başvurarak cezaevinde bulunan bazı tutuklu isimlerle görüşmek için izin başvurusunda bulunduk. Bundan sonraki dönemde başbakana başvuracağız. Ve genelkurmay başkanı ile MİT Müsteşarıyla CHP’li komisyon üyeleri olarak görüşmek için olanak sağlanması için başvuruda bulunacağız. Bu konuda bilgisi olacağını değerlendirdiğimiz isimleri Meclis çatısı altında dinlemek için buraya davet edeceğiz. Olan biteni kendi bakış açımız, tespitleri komisyon çalışmalarını bir araya getirdikten sonra raporumuzu sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

“ANAYASA TEKLİFİ, FETÖ MENSUPLARININ OY VERMESİYLE NETİCELENİRSE…”

FETÖ üyelerinin, TBMM’de de bulunduğunu ileri süren Emre, şöyle konuştu: “FETÖ’nün TBMM’de olmadığını düşünmek de saflık olur. Komisyon çalışmaları başladığı ilk günlerde şunu talep ettik: FETÖ mensuplarının kullandığı bazı haberleşme sistemleri var; Bylock, Eagle gibi. Meclis bu yükü taşımasın. Meclis’te FETÖ’cünün olup olmadığı bu programları kullanıp kullanmadığı tespiti önemlidir. Bu talebimiz cezaevindeki bazı isimlerle görüşmeye ileri sürüldüğü gibi yargısal alana müdahale olur bahanesiyle reddedildi. Cumhuriyet tarihinin en önemli oylamalarından birini yakın zamanda yaşayacağız. Şu sorunun cevabını AKP bize vermek durumundadır. Şayet anayasa teklifi burada görüşülüp karara bağlandıktan sonra Meclis’te FETÖ’cülerin olduğu tespit edilirse bir yandan Türkiye’nin en kritik oylaması FETÖ mensuplarının oy vermesiyle neticelenirse ortaya çıkacak vahim durumu ne tarih ne millet affeder”

“KİMSEYE YAZILI SORU GÖNDERMEYECEĞİZ”

Komisyonun CHP’li üyeleri olarak, komisyona davet edilen ancak gelmeyen kişilere yazılı soru göndermeyeceklerini bildiren Emre, “Bundan bir fayda saplanacağını düşünmüyoruz. Biz bunu doğru bulmuyoruz kimseye soru göndermeyeceğiz. Burada yaptığımız davetleri millet adına yaparız. Davete icabet etmeyenler de milletin davetine icabet etmemiş olurlar” dedi.

“MARMARİS GEZİSİNDE İSRAF YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ, KATILMAYACAĞIZ”

Komisyonun önümüzdeki hafta Marmaris’e gideceğinin anımsatılması üzerine CHP’li Emre, şu açıklamalarda bulundu: “Komisyonun Ankara’daki ziyaretine katıldık çünkü burada özel harekat direk hedef seçildi bombalar atıldı. Ayrıca Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürleri Meclis’e geldi, beyanlarda bulundu. Ayrıca İstanbul’a gidip karakol komiserlerini dinlemeyi zaman geçirmeye yönelik hamleler olarak değerlendiriyoruz. Marmaris’te orada yapacağımız gezinin amacı dışında komisyonun, 15 Temmuz’un aydınlatılmasına uzak hamleler olduğunu, komisyonun zamanının geçirilmesine yönelik ve israf yapıldığını da düşünüyoruz. Amacı dışındadır. Katılmayacağız oralara. Anlaşılan o ki yapılan müdahaleler sonunda 4 Ocak’ta bu komisyonun tamamlanmış olacak kapatmış olacaklardır, Ancak yasal olarak biz 4 Şubat’a kadar devam edebiliriz çalışmalarımıza. Bir ay daha uzatarak”

“CUMHURBAŞKANI’NIN BU KONUDA İSTEKLİ OLMASINI BEKLERDİK”

‘Cumhurbaşkanı ile görüşmek için ayrıca bir talepte bulunacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan CHP’li Zeynel Emre, şöyle konuştu: “Sayın Başkan’ın bu konuda muhakkak komisyonu kabul edip o geceye ilişkin bildiklerini anlatmasını, sorularımızı, merak edilen detayların aydınlığa kavuşturulması için kendisinin de bu konuda istekli olmasını beklerdik. Ayrıca MİT Müsteşarının dinlenmesinde AKP’li milletvekillerinin yazılı talepleri var. Bazı tutukluların dinlenmesinde AKP’li vekillerin imzası var. Bazı tutuklu isimlerle ilgili yine AKP’nin talebi var. En son biz yazılı olarak bir önerge verip oylattığımız vakit MHP’li temsilci de önergemizin kabul edilmesi için oy kullanmıştı”

Kaynak: Hürriyet

30Darbe komisyonunda CHP-AK Parti çatlağı

TBMM 15 Temmuz FETÖ ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, 15 Temmuz’un karanlıkta kalan noktalarının tespiti için komisyon dışında ayrı bir çalışma yürüteceklerini açıkladı. CHP’li üyeler, komisyonun amacından saptığını öne sürdü.
DARBE Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Zeynel Emre, Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu ve Aykut Erdoğdu, dün Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, komisyonun ilk bir aylık çalışmadan sonra amacından saptırıldığını savundu. Toplantıda konuşan Emre, darbenin araştırılması için Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Başbakan ve MİT Müsteşarı’nın dinlenmesi gerektiğini belirterek, özetle şöyle dedi: “Köprü, kule, otel ziyareti yaparak, darbenin aydınlatılması imkânsız. Komisyon önümüzdeki hafta Marmaris’e gitme kararı aldı. Bu gezinin 15 Temmuz’un aydınlatılmasına uzak hamleler olduğunu, komisyonun zamanının geçirilmesine yönelik yapıldığını düşünüyoruz. Katılmayacağız. Anlaşılan o ki müdahaleler sonunda 4 Ocak’ta komisyonu tamamlamış olacaklardır. Yasal olarak biz 4 Şubat’a kadar devam edebiliriz çalışmalarımıza.”

‘EK SÜRE KULLANMAYACAĞIZ’

Öte yandan AK Partili Komisyon Başkanvekili Belma Satır CHP’li üyelerin çalışmalara etkin katılmadığını söyledi. Satır, komisyon çalışmalarının 3 Ocak’ta biteceğini, bir aylık ek süreyi kullanmayacaklarını açıkladı
DARBECİLERLE GÖRÜŞME TALEBİ

CHP’li Emre toplantıda “CHP’li üyeler olarak karanlıktaki noktaların tespiti için, komisyon çalışmaları dışında ayrı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’yla görüşmek için olanak sağlanması için Başbakan’a da başvuracağız” dedi. CHP’li üyeler, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçede, Sincan Cezaevi’ndeki darbeciler Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç’ü ziyaret etmek istediklerini bildirdi.

Kaynak: Hürriyet

29Hâkime FETÖ’cü dedi

‘ÇIKAR amaçlı suç örgütü lideri olduğu’ iddiasıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kürşat Yılmaz, Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız’ı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçladı.
Mahkeme heyeti Yılmaz’ın bu iddialarının araştırılması için HSYK’ya yazı yazılmasına karar verdi.

Kaynak: Hürriyet

28Uşak ve Van’da FETÖ operasyonu: 11 gözaltı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)- UŞAK ve Van’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında bazı kişilerin gözaltına alınması ve adreslerinde arama yapılmasına ilişkin verdiği talimat üzerine, bugün Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kent merkezi ile Van’da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda bir diş hekimi, bir öğretmen ve 9 işadamı gözaltına alındı, Şüphelilerin adreslerinde de arama yapılıp, CD ve bilgisayarların hard disklerine incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan 11 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Hürriyet

27Ankara’da yakalandı Uşak’ta adliyeye sevk edildi (2)

TUTUKLANDI
Uşak’taki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen örgütün il imamı Mustafa Balcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Hürriyet

26Denizli’deki FETÖ davasında iddia; Tavas Belediye Başkanı öğretmenken sohbet hocasıydı, sonra ayrıldı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ’de FETÖ/PDY’nin Tavas Çatı Davası’nın duruşmasının üçüncü gününde, etkin pişmanlıktan yararlanan iki sanık, AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un sohbet hocası olduğunu, daha sonra cemaatle bağını kopardığını ileri sürdü. Sanıklardan tutuksuz yargılanan C.Z., mahkemedeki ifadesinde, başkanın öğretmenlik yıllarında sohbet imamı olduğunu, cemaatin sayesinde yükseldiğini iddia etti. M.T. ise, başkanın öğretmen grubunun sohbet hocası olduğunu söyledi.
Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan, 31’i tutuklu 72 sanıklı davanın Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde geçen pazartesi günü başlayan duruşmasına, bugün de devam edildi. Davanın üçüncü gününde, mahkeme heyeti tarafından alınan ifadelerde, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un öğretmenlik yaptığı dönemde cemaat toplantılarında sohbet hocası olarak görev aldığı, cemaat sayesinde müdür de olduğu, iki sanık tarafından iddia edildi.
Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yaralanan tutuksuz sanıklardan C.Z., mahkemede verdiği ifadesinde, gıda toptancılığı yaptığını, cemaat yurtlarının ihtiyaçlarıyla ilgili kendisinden alışveriş yapıldığını, bunun kesilmesi üzerine o dönem Tavas imamı olan ve halen firarda olan A.K. ile tartışıp, FETÖ yapılanmasından ayrıldığını söyledi.
Mahkeme heyetinin, örgütün sohbet toplantılarına katılıp katılmadığına ilişkin sorusuna cevap veren C.Z, “Benim grubumda sohbet hocası o yıllarda Tavas Anadolu Lisesi’nde din öğretmeni olan Turhan Veli Akyol’du. Daha sonra cemaat sayesinde ilçe Milli Eğitim Müdürü, ardında da Denizli Valiliği’nde müdür oldu. Şimdi de Tavas’ın belediye başkanı” dedi.
Davada etkin pişmanlık yasasından faydalanan ve tutuksuz yargılanan sanık M.T. ise, ilçede kuyumculuk yaptığını, 2013 yılına kadar cemaatin içinde yer aldığını, aylık 500-600 lira yardım parası verdiğini, paraları ilçe imamları A.K. ve H.C.’ye verdiğini, siyasallaşmaları üzerine ayrıldığını söyledi. Tavas Belediye Başkanı Akyol’un bir dönem cemaatin içinde yer aldığını ifadesinde dile getiren M.T., “Öğretmen grubunun sohbet hocasıydı, daha sonra cemaat ile bağını kopardı” dedi.
İTİRAFÇI BYLOCK’U DETAYLARIYLA ANLATTI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığında etkin pişmanlık yasasından faydalanıp, itirafçı olan İ.Ö., duruşmadaki ifadesinde örgütün gizli haberleşme sistemi olan ByLock’un nasıl yüklendiğini anlattı. Öztürk, ByLock kullandığını itiraf edip, “Telefonuma ByLock’u ilçe imamlığı yapan H.C. yükledi. Baskınların olacağını, buna karşı tedbirli olmamız ve bu programı kullanmamız gerektiği söylendi. Emirler H.C.’ye geliyor, o da bize aktarıyordu. VNP isimli bir program cep telefonuna yüklendikten sonra bu programın kurulumuna geçilir. İsimler görülüp, karşı tarafından sizi eklemesi gerekiyor. Ekleme anında iki kişinin aynı ortamda olması gerekiyor. Bu program Tavas imamları İ.K., H.C. ve C.G. ile Asya Eğitim Hizmetleri Şirketi’nin personelinde vardı. İ.K. ile bu program sayesinde mesajlaşıyorduk” dedi.
Mahkeme heyetinin ByLock’ta neler paylaşıldığıyla ilgili soruya ise Öztürk, “Fethullah Gülen’den geldiği söylenen sohbetler, onun gördüğü söylenen rüyalar paylaşılırdı. Amaç morallerin yüksek tutulmasını sağlamaktı” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

25Hakkari’de FETÖ il imam yardımcısı tutuklandı

HAKKARİ,(DHA) – HAKKARİ’de, Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılaması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda FETÖ’nün Hakkari imam yardımcısı olduğu iddiasıyla yakalanan H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçlarından arandığı tespit edilen ve Hakkari ili FETÖ/PDY yapılanmasında il imam yardımcılığı ve Hakkari Üniversitesi akademisyen abisi olarak bilenen H.A. isimli şahıs, 13.12.2016 günü ilimiz merkezine bağlı Akçalı Köyü’nde yakalanarak gözaltına alınmış, 14 Aralık 2016 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir”denildi.

Kaynak: Hürriyet

24Balıkesir merkezli ‘FETÖ ablası’ operasyonu: 13 gözaltı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR merkezli 10 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen ‘örgüt ablası’ operasyonunda, 13 kişi gözaltına alındı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile harekete geçen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün Balıkesir ile birlikte İstanbul, İzmir, Bursa, Giresun, Kilis, Uşak, Gaziantep, Sakarya, Çanakkale’de FETÖ/PDY’nin kadın yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyon sonrası terör örgütünün kadın yapılanması içinde yer aldığı ileri sürülen 25 şüpheliden 13’ü gözaltına alındı. Şüphelilerin büyük bölümünün ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu bildirildi.
Valilik’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Şüpheliler, arasında ilimize gelen üniversite öğrencilerini yapıya ait evlere ve yurtlara yönlendirmekle görevli üniversite öğrencilerinden sorumlu ablalar ile farklı kurumlarda çalışan kadınlardan sorumlu kurum ablaları mevcuttur. Diğer 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Kaynak: Hürriyet

..

23Tarsus’ta FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında 17 işadamı gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimin ardından KHK ile kapatılan Tarsus Girişimci İşadamları Derneği (TAGİD) yönetici ve üyesi olan 17 işadamının evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Önceden belirlenen adreslere baskın yapan polis, aralarından iş adamı ve esnafın bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı.
Bu kişilerin bilgisayarlar ve cep telefonlarına el konulurken, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor.

Kaynak: Hürriyet

22Valiliği işgale giden darbeci askerlere 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA) FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul Valiliği’ni işgal girişiminde bulunan 12’si tutuklu 90 asker hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Darbeci askerler hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından, 12’si tutuklu, 14 rütbeli olmak üzere 90 asker hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede, şüphelilerin, “Anayasayı ihlal”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede ayrıca bir kısım şüpheliler için de “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kaynak: Hürriyet

21TMSF, o isimleri savcıya verdi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şirketlerini sattığını iddia eden komisyoncuları tespit ettiğini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
TMSF’den yapılan açıklamada kayyım olarak TMSF’nin görevlendirildiği FETÖşirketlerinin gayrimenkullerinin ucuz fiyata satışını ayarlayabileceğini ve bu şirketlerden alacağı olanların alacaklarını kısa sürede tahsil edebileceğini vadeden ve FETÖ şirketlerini sattığını iddia edenleri tespit ettiğini ve bunlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

TMSF daha önceki açıklamasında FETÖ şirketlerinin gayrimenkullerinin ucuz fiyata satışını ayarlayabileceğini iddia eden, bu şirketlerden alacağı olanların alacaklarını kısa sürede tahsil edebileceğini vadeden ve bunun için komisyon almaya çalışan kişilerin tespit edildiğini belirterek, vatandaşların bu fırsatçılara aldanmaması ve mağdur olmaması uyarısında bulunmuştu.
Açıklamada, “TMSF kendisine devredilen şirketler için, yeni yöneticiler görevlendirmiştir. Şirketlerin yeni yöneticileri, şirketlerin faaliyetlerine devam edebilmesi ve hiç kimsenin mağdur olmaması için yoğun mesai harcamaktadırlar. Her bir şirketin imkanları elverdiği ölçüde, borçları da ödenmeye çalışılmaktadır. TMSF’ye devredilen bir şirketten alacağı olanların başvuracağı merci, TMSF değil, o şirketin yeni yöneticileridir.” ifadelerine yer verilmişti.

Bir kamu kurumu olan TMSF’nin, ilgili kanunların emrettiği şekilde satışlar yaptığı ve kamu menfaati için çalıştığı kaydedilen açıklamada, “Bütün satışların kurumun internet sitesinden duyurularak, şeffaf ve rekabetçi bir ortam oluşturulduğu, satışlar için kurumun ‘www.tmsf.org.tr’ internet sitesinin takip edilmesi gerektiği” hatırlatılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

20Son dakika: FETÖ şüphelileri toplantı halinde yakalandı

Son dakika haberi.. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin koordineli alışmalarında, adli makamlardan alınan kararlar doğrultusunda FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde üst düzey faaliyet gösterenlerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden FETÖ operasyonu. FETÖ/PDY yapılanmasının Elazığ, Adıyaman ve Kayseri imamları yakalandı. Emniyet yetkilileri, FETÖ’nün Kayseri İl İmamı Habib B., Elazığ il imamı Mehmet D., Adıyaman Eğitim İmamı Serdar S ve iki kişiyi daha Talas’ta bir apartmanda toplantı halindeyken gözaltına aldı.

Kayseri İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptıkları teknik takip sonucu söz konusu kişilerin Talas’ta bir evde toplantı halinde olduklarını tespit ederek, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüyle birlikte operasyon düzenledi. Dün gece yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan beş kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Hürriyet

19Elazığ merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu

ELAZIĞ, (DHA) – ELAZIĞ merkezli 5 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonunda örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alındı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında İstanbul, Ankara, Malatya ve Kahramanmaraş’ın bulunduğu 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonda aranan 14 kişiden 8’inin gözaltına alındığı belirtilerek, şöyle denildi:
“Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’müzce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturmayla ilgili olarak; 14 Aralık 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı ve bu yapının uzantısı olan Sevgi Eğitim ve Hoşgörü gönüllüleri Derneği ve bu derneğin örgüte finansman sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği değerlendirilen Güçlü Kadın Güçlü Toplum isimli SODES Projesi kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda, proje ile ilgili olarak ödeneği alınan kitapların kursiyerlere dağıtımının yapılmadığı, planlanan il içi gezilere kursiyerlerin götürülmediği, kursiyerlerin katılımı ile ilgili evraklarda kursiyerlerin yerine toplu olarak imza attırıldığı, kursiyerlere verilmek üzere ödeneği alınan harçlıkların kursiyerlerin hesaplarına yattıktan sonra proje görevlileri tarafından kursiyerlerden elden teslim alındığı tespit edilmiş olup; Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen 14 şüpheli şahıs ile ilgili olarak Elazığ merkezli aralarında Malatya, Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul illerinin de bulunduğu toplam 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon neticesinde 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda KHK ile yasaklanan yayınevlerine ait kitaplar Fethullah Gülen resminin bulunduğu kitap ,13 adet 1 dolar Bank Asya Hesap Cüzdanı, Bank Asya Bireysel Emeklilik Cüzdanı ve dijital materyaller (cep teleonu, dizüstü bilgisayar, usb bellek) ele geçirilmiştir.”

Kaynak: Hürriyet

18Marmara Üniversitesi öğrencisi FETÖ’den tutuklandı

asin KESKİN / KARACABEY (Bursa), (DHA) – BURSA’nın Karacabey ilçesinde İstanbul Marmara Üniversitesi’nde okuduğu öğrenilen Erhan B., ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karacabey’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Marmara Üniversitesi’nde okuyan Erhan B. örgütün kriptolu haberleşme programı olan ’ByLock’u kullandığı iddiasıyla Karacabey’de ikamet ettiği evinde gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Erhan Bulut tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Hürriyet

17Darbe avukatına 650 yerine 3600 lira

Başbakan Binali Yıldırım, dün Çankaya Köşkü’nde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kabul etti. 40 dakika süren ve basına kapalı yapılan görüşmede, darbe davasına bakacak CMK avukatlarının durumu ele alındı. Brüt 650 liralık CMK ücretinin, 3 bin 600 liraya yükseltilmesine olumlu yaklaştığı öğrenildi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle dava açılanlardan büyük bölümü avukat bulamıyor. Bu durumda yasa gereği barodan avukat gönderiliyor. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmede 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL kapsamında 40 ila 50 bin davanın görüleceğini ve bunlarda yaklaşık 30 bin avukatın görevlendirileceğini söyledi.

YÜKÜN AĞIRLIĞI CMK AVUKATLARINDA
Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Önceden talep ettiğimiz bir randevuydu. Beşiktaş’taki hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diledik. Çok kısa süre sonra OHAL kapsamında 40-50 bin ceza davası görülecek.O davalarda baro tarafından görevlendirilen yaklaşık 30 bin müdafi çalışacak. Yükün ağırlığını CMK avukatları çekiyor.

BAŞBAKAN DA BAKAN DA SICAK BAKIYOR
CMK avukatlarının 2016 yılı tarifesi ağır ceza, istinaf, temyiz dahil brüt 650 lira. 650 lirayı alıyorsun kesinleşene kadar takip edeceksin yıllarca. Bunun neti KDV ve gelir vergisi düştükten sonra 370 lira. 370 liraya bu kadar ağır dosyaları yıllarca takip edecek 40 bin avukat bulamayız. Talebimiz TBB’nin Adalet Bakanlığı tarafından her yıl onaylandıktan sonra yayımlanan asgari ücret tarifesi var, CMK tarifesinin bu tarifeye yükseltilmesi; 3 bin 600 lira. CMK, gerçekten maddi açıdan ihtiyacı olan avukatların aldığı bir iştir. Alanı zengin etmez ama devleti de batırmaz. Çok sıcak baktı. Zaten Adalet Bakanı’nın tavrı da olumlu. Bunun düzeltilmesini bekliyoruz.

Kaynak: Hürriyet

16Tekirdağ’da FETÖ’nün ‘büyük ablaları’ adliyede

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ’da FETÖ/PDY’nin ‘büyük ablaları’ oldukları belirtilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 5’i bugün adliyeye sevk edildi.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütün ‘büyük ablaları’ oldukları ve örgüt adına faaliyetlerde bulundukları belirtilen şüphelilere yönelik operasyon düzenleyip, 17 kadını gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan 17 şüpheliden bugün soruşturmaları tamamlanan 5’i bugün adliye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemleri devam ederken, emniyette bulunan 12 kişinin ise önümüzdeki günlerde adliyeye gönderileceği kaydedildi.

Kaynak: Hürriyet

15Düzce’de FETÖ soruşturmasında 11 iş adamına gözaltı

Tezcan SOLMAZ / DÜZCE, (DHA) – DÜZCE’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 iş adamı gözaltına alındı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında iş adamlarına yönelik operasyon yapıldı. İş adamlarının ev ve iş yerlerindeki aramalarda bazı belge ve dökümanlara el konuldu. Operasyonda örgütle ilişkisi olduğu iddiasıyla 11 iş adamı gözaltına alındı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada 3 iş adamı hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

14FETÖ operasyonu’nda 4 öğretmene tutuklama

İZMİR’in 4 ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 6 öğretmenden 4’ü tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, geçen 8 Aralık’ta Kınık başta olmak üzere Bergama, Torbalı ve Kiraz ilçelerindeki 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Kınık’ta öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Aktif Eğitimciler Sendikası’na (Aktif Eğitim-Sen) üye oldukları için meslekten ihraç edildiği belirtilen öğretmenlerden 2’si Kınık, 2’si Bergama, 1’i de Torbalı’da gözaltına alındı. Operasyon sırasında Kiraz’daki evinde bulunamayan bir öğretmen ise sonradan kendisi polise giderek teslim oldu. Gözaltına alınan 6 şüpheli, Kınık’a getirildi. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.Ç., O.O., A.U. ve Ö.F. tutuklandı, R.K. ve B.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bıarkıldı.

Kaynak: Hürriyet

13Van merkezli 24 ilde FETÖ operasyonu

Orhan AŞAN / VAN, (DHA) – VAN merkezli 24 ilde Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda Van’da 6 öğretmen gözaltına alındı.
Van Cumhuriyet Başsavcılğı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Van merkezli 24 ilde öğretmenlere yönelik polis tarafından operasyon yapıldı. 71 öğretmen hakkında yakalama kararı bulunan soruşturma kapsamında Van’da 6 öğretmen gözaltına alındı.

Kaynak: Hürriyet

12FETÖ’nün imamları soruları böyle vermiş

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TOKAT’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) mülkiye örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan tanıklar, kaymakamlık sorularının sınavdan bir gün önce ‘A Tipi memur’ evlerine getirildiğini; soruları aldıklarını Fethullah Gülen’e dahi söylemeyeceklerini ve abdest alıp Kuran’ı Kerim üzerine yemin ettirildikten sonra kendilerine verildiğini anlattı.
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin FETÖ/PDY’nin ‘mülkiye yapılanması’yla ilgili yönelik soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında aralarında görevde olan ve ihraç edilenlerin de bulunduğu 29 kaymakam ile 4 kaymakam adayı tutuklandı, 11 kaymakam ise itirafçı olup adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca yürütülen operasyonda 100’üncü ve 102’inci kaymakam ve kaymakam adaylarının imamının Yunus kod adlı Y.A. olduğu tespit edildi.
SORULARI 2 SAAT GÖSTERİP ALMIŞLAR
FETÖ/PDY’nin mülkiye örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan tanıklar, örgütün iç yüzünü anlattı. Örgüt üyeleri tarafından ‘mahrem hizmeti’ olarak adlandırılan ‘A Tipi memur evleri’nde kaymakam adaylarına, sınavdan bir gün önce soruların cevapları ile getirildiği ortaya çıktı. Cep telefonun kullanmasının yasak olduğu bu evlerde, kaymakamlardan sorumlu imamların soru ve cevaplarını ise iki saatliğine verip daha sonra bu evlerden ayrıldığı belirlendi. Sorumlu imamların soru ve cevapları ise, kaymakam adaylarına soruları aldıklarını Fethullah Gülen’e dahi söylemeyeceklerini ve abdest alıp Kuran’ı Kerim üzerine yemin ettirdikten sonra verdikleri tespit edildi. Yine bu evlerde bulunan kaymakam adaylarına, bir çok sınav sorularının getirildiği ve bu yöntemle verildiği belirlendi.
TEHDİT ETMİŞLER
Ayrıca soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan tanıklar, örgütün kendilerinden ayrılmak isteyen kaymakamları tehdit ettiğini anlattı. 100’üncü ve 102’nci dönem kaymakamlar imamı Y.A., kaymakam adaylarından grup sorumlularına ByLock yüklü tablet verdiği aktararak, “ByLock tabletimde vardı. Bu programı Wi-Fi üzerinden çalıştırıyordum. 102’nci dönem kaymakam adaylarından grup sorumlularına ByLock yüklü tablet verdim. Tablet verdiğim kişilerle buradan haberleşiyordum. Bunlara Fethullah Gülen’den gelen notları gönderiyordum. Buluşma yerlerini ve tarihlerini gönderiyordum” dediği öğrenildi.
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 100’üncü dönem kaymakamlara yönelik soruşturmanın tamamlandığı, 102’inci dönem kaymakam adaylarına yönelik soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

11YTÜ’deki FETÖ/PDY soruşturmasında 30 kişi adliyeye sevk edildi

Erhan TEKTEN /İSTANBUL,(DHA) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’ndeki akademik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 kişi adliyeye sevk edildi. YTÜ akademisyenleri, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Kaynak: Hürriyet

10Valiliğe baskın emrini de o vermiş

15 Temmuz’da İstanbul’da yaşananlarla ilgili 3. iddianamede Valilik baskını ele alındı. Baskın emrini AK Parti işgalini de yöneten Albay Sadık Cebeci’nin verdiği belirtildi. 90 askerin 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği’ne yapılan baskınla ilgili iddianame tamamlandı. Savcılık, iddianamede 12’si tutuklu 90 darbeci asker hakkında Hükümeti, Meclis’i ve anayasal düzeni devirmeye teşebbüs suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, terör örgütü üyeliğinden de 15 yıla kadar hapis cezası istedi. İstanbul’da daha önce darbe soruşturmasında Sabiha Gökçen Havalimanı ile AK Parti il başkanlığı binasının işgal edilmesine ilişkin olayların iddianameleri hazırlanmıştı. İstanbul Valiliği’nin kuşatılmasına ilişkin iddianame ise Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığı’nda görevli cumhuriyet savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlandı. Ağır ceza mahkemesine gönderilen iddianamede, İstanbul Valiliği’ne 15 Temmuz akşamı baskın yapan askerlerin eylemlerine yer verildi. FETÖ’yle ilgili genel bilgilerin ardından örgütün darbe hazırlığına ilişkin bilgiler yer aldı. 15 Temmuz öncesi Maltepe General Nurettin Baransel Kışlası’ndaki 2. Zırhlı Tugay’da Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu’nda ve Levent’teki Harp Akademileri’nde darbe toplantıları yapıldığı anlatıldı.

3’ER KEZ MÜEBBET
Darbe toplantılarında alınan kararla valilik, büyükşehir belediyesi binası ve AK Parti il teşkilatı binalarının ele geçirilmesi görevinin Metris Kışlası’ndaki 47. Mekanize Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci’ye verildiği kaydedildi. Cebeci’nin alaydan birlikleri sevk ettiği, valiliği kuşatmaya giden birliğin başında motorlu piyade tabur komutanı Yarbay Recep Karaçam’ın yer aldığı ifade edildi. Albay Cebeci’nin birlikleri WhatsApp grubu üzerinden yönlendirdiği anlatılan iddianamede, darbeci askerin halkın direnişi karşısında başarısız oldukları ifade edildi. Valilik işgaline karışan 90 darbeci asker hakkında Hükümeti, Meclis’i ve anayasal düzeni devirmeye teşebbüs suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış m

Kaynak: Sabah

9FETÖ’nün ‘kara kutu’su sorguda

FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, soruşturmadaki itirafçı ifadeleri üzerine talebi doğrultusunda sorgulanıyor. Okur’un ifadesi Ankara Adliyesi’nde 2 savcı tarafından alındı. Okur’un kendisini TCK’daki anlamıyla itirafçı olarak tanımlamadığı, sadece örgütün çözülmesine katkı sağlayacak bilgiler vermek ve kendi aleyhine olan açıklamalara cevap vermek üzere geldiğini söylediği öğrenildi. Okur’un Adalet Bakanlığı’ndaki FETÖ’cü yapılanmanın nasıl oluştuğunu anlatırken, kendisine “FETÖ üyesi” diyen eski HSYK Başkan Vekili itirafçı Ahmet Hamsici’nin bu iddialarını da reddettiği belirtildi.

Kaynak: Sabah

8CHP darbecileri ziyaret için başvurdu

CHP’liler, 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’ndan ayrılma kararı aldı. Ayrı çalışacaklarını açıklayan üyeler ilk iş olarak “darbecileri ziyaret” başvurusu yaptı
Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, çalışmalarını sürdürürken CHP’li üyeler, komisyondan ayrı çalışma kararı aldı. CHP’li üyeler ilk iş olarak cezaevindeki darbecileri ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvururken darbe girişimiyle ilgili Başbakan, MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları’na da görüşme talebini iletmeye hazırlanıyor. Basın toplantısı düzenleyen üyeler komisyonun Marmaris ziyaretine katılmayacaklarını açıklayarak, eski başbakan ve cumhurbaşkanları ile eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için de yazılı soru göndermeyeceklerini, bu kişilerin komisyonca dinlenmesinin şart olduğunu savundu.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Aytun Çıray, Aykut Erdoğdu ve Zeynel Emre imzasıyla Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruda ise Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, İbrahim Yılmaz ve Mehmet Partigöç’ü ziyaret talebi iletildi. Emre “Bundan sonraki dönemde Sayın Başbakan’a başvuracağız ve Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’yla CHP’li komisyon üyeleri olarak görüşebilmek için böyle bir olanağın sağlanabilmesi için kendisine başvuruda bulunacağız. Olan biteni en sonunda da kendi bakış açımız, yaptığımız tespitler, komisyon çalışmaları hepsini bir araya getirdikten sonra da raporumuzu sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Kaynak: Sabah

7Şehit Emniyet Amiri Yıldırım 15 Temmuz kahramanıydı

Beşiktaş’ta şehit düşen Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, 15 Temmuzgecesi darbeci askerlerle çatışmış, tankın üzerinde çektirdiği fotoğrafı da “Bu kansızlara rahat yok” diye paylaşmıştı
İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit düşen Emniyet Amiri Kadir Yıldırım’ın, 15 Temmuz gecesi cuntacılarla kahramanca çarpıştığı, bir dönem de Silopi’de görev aldığı ortaya çıktı.

‘BAYRAĞA CANIMIZ FEDA’
Kadir Yıldırım, Emniyet teşkilatında çok sevilen bir isimdi. ‘Deli Kadir Abi’ diye anılırdı. Yıldırım, yıllarca FETÖ’cü polislerin baskılarına maruz kaldı. Terfi ettirilmedi. Bu zorlu süreçte eşi kansere yakalandı. Ancak hiçbir şey onu vatan hizmetinden geri alamadı. Mart ayında geçici görevle Şırnak Silopi’ye giden KadirYıldırım, sosyal medyadan, ‘Türk bayrağı için canımız feda. Bana bir şey olursa herkes hakkını helal etsin” mesajını paylaşmıştı.

‘VATAN DEDİN Mİ ASKER ÇOK’
Görevi sonrası yeniden İstanbul’a dönen Kadir Yıldırım, 15 Temmuz hain girişimi sırasında canla başla görev yaptı. 16 Temmuz’da koltukta uzanmış haldeki fotoğrafını paylaşarak, altına “40 saat sonraki halim” notunu düşen şehit emniyet amiri, bir tankın üzerinde çektirdiği fotoğrafını da, “Bu devlete silah çeken kim ise gereği yapılır. Bu kansızlara rahat yok” ifadeleriyle paylaşmıştı. Şehit Kadir Yıldırım, eşi ve oğlu Ömer Buğra ile kızı Yaren’in, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldıkları Demokrasi Nöbetleri’ne ait fotoğrafların altına da , “Biz buyuz. Bayrak, vatan dedin mi asker çok. Şakamız da yoktur…” notunu düşmüştü. Kayserili Kadir Yıldırım, darbe girişiminden bir ay sonra 15 Ağustos’ta da eşi ve çocuklarıyla, 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesindeki kabrini ziyaret etti. Ziyareti anlatan fotoğrafları da, “Şehidimize sonsuz teşekkürlerimizi iletmeye geldik. Hakkını helal etsin” diye paylaştı.

O KAYMAKAMLA DA ÇALIŞMIŞTI
Kadir Yıldırım’ın, birlikte görev yaptığı Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesiyle ilgili olarak da 11 Kasım’da “2011’de Bolu Kıbrıscık ilçesinde görev yaptığım iyi bir kaymakamdı. Yapılan bu hain ve şerefsiz saldırıyı lanetliyorum. İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder” yorumunu yaptığı ortaya çıktı.

Kaynak: Sabah

66 kaymakam tutuklandı

Tokat’ta, kaymakamlık sınavında usulsüzlük yapan 2 kaymakam ve 4 kaymakam adayı tutuklandı. Kayseri’de 2 örgüt imamı ve bir üniversite sorumlusu gözaltına alındı. Kütahya’da ByLock kullanan 5 öğretmen tutuklandı. İzmir’de Aktif Eğitim-Sen üyesi olan ve meslekten ihraç edilen 4 öğretmen tutuklandı. Çorum’da 4 il ablası tutuklandı. Aydın’da bir ambulans şoförü ve bir emekli astsubay tutuklandı. Malatya’da daha önce meslekten ihraç edilen 23 polis gözaltına alındı. Elazığ’da Güçlü Kadın Güçlü Toplum isimli SODES Projesinde kursiyerlere yatan paraları elden alıp örgüte aktaran Sevgi Eğitim ve Hoşgörü gönüllüleri Derneği’nin 8 üyesi gözaltına alındı, 6 üyesi de aranıyor.

Kaynak: Sabah

5FETÖ’nün emniyet imamlari adliyeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Şükrü Balcı Polis Okulu ve Istanbul Emniyet Müdürlüğü yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

Kaynak: Star

4Hansların vakfı FETÖ’cülere kucak açtı

Alman Alexander-von-Humboldt Vakfı, ‘Tehlike altında’ olduğunu iddia ettiği FETÖ bağlantılı 21 Türk bilimadamına destek talebinde bulundu.

Almanya’dan bir skandal daha! Almanya’nın ünlü Alexander von Humboldt Vakfı, ‘yaşamı tehlike altında olan’  diye tanımladığı 46 yabancı bilim insanını araştırma enstitülerine davet etti. Vakıf “Davetlilerimizin başında 21 bilim insanı ile Türkiye geliyor” dedi. Türkiye’yi 18 kişi ile Suriye, Irak’tan üç, Tacikistan, Burundi, Yemen ve Sudan’dan ise birer bursiyer takip ediyor. Vakıf, özellikle FETÖ bağlantılı Türk bilim insanlarının ülkelerindeki siyasi soruşturmalar nedeniyle Almanya’dan destek talebinde bulunduklarını açıkladı.

2 BİN 300 EURO MAAŞ

FETÖ’cü bilimsadamları 2 bin 300 euro lira maaşla vakfı bağlı 39 merkezde çalışacak. Vakıf girişim adını Yahudi kökenli Macar patolog Philipp Schwartz’dan alıyor. Schwartz, 1933’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışmaya başladı ve Türk uyruğuna geçmişti.

Devletten finans desteği

Humboldt Vakfı finans kaynağını Almanya Dışişleri Bakanlığı ile aralarında Robert-Bosch, Mercator, Alfred Krupp von Bohlen gibi kuruluşların bulunduğu farklı vakıflar sağlıyor. Vakfının bşşkanlığını Dr. Helmut Schwarz yürütüyor.

Kaynak: Akşam

3PKK’lının evinde FETÖ dergisi

İzmir’de sosyal medyadan terör propagandası yapan 8 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramada FETÖ’ye ait Sızıntı dergisi bulundu.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Torbalı ve Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak Torbalı Ayrancılar bölgesinde operasyon düzenledi.

8 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ
Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, terör örgütüne yardım, yataklık ve terör eylemlerine destek sağlayarak sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütünü övücü söylemlerde bulundukları ve meydana gelen terör olayları sonrasında terör örgütünü destekleyen açıklamalar yaptıkları ortaya çıkan 8 şüpheliyi belirledi.

YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI
Adli makamlardan alınan arama kararının ardından, İzmir İl Jandarma Komutanlığın ekipleri, Jandarma Komando Timlerinin desteğinde, Jandarma Asayiş Timleriyle eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyon neticesinde; M.T., D.K., D.Y., D.E., F.K., F.Ç., A.Ç. ve N.K. isimli şüpheli yakalandı.

ARAMALARDA KÜRDİSTAN YAZILI FORMALAR ELE GEÇİRİLDİ
Adreslerde yapılan aramalarda terör örgütü propagandasında kullanılan ve simgeleyen çok sayıda bez parçaları, FETÖ/PDY’nin propaganda aracı olarak kullandığı Sızıntı dergisi, sözde Kürdistan yazılı formlar, doküman, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 6 adet cep telefonu, 4 adet hafıza kartı, 6 adet sim kart, 2 adet laptop ve 1 adet hard disk ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin sorgulama işlemlerinin başladığı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: Takvim

2Almanya FETÖ’cü bilim adamlarına da kucak açtı

Almanya’dan bir skandal daha! Almanya’nın ünlü Alexander von Humboldt Vakfı, ‘yaşamı tehlike altında olan’ diye tanımladığı 46 yabancı bilim insanını araştırma enstitülerine davet etti.

Sadece teröristlere kuçak açmıyor, şimdi de FETÖ’cü bilim adamlarına kucak açtı. Almanya’dan bir skandal daha! Almanya’nın ünlü Alexander von Humboldt Vakfı, ‘yaşamı tehlike altında olan’ diye tanımladığı 46 yabancı bilim insanını araştırma enstitülerine davet etti. Vakıf “Davetlilerimizin başında 21 bilim insanı ile Türkiye geliyor” dedi. Türkiye’yi 18 kişi ile Suriye, Irak’tan üç, Tacikistan, Burundi, Yemen ve Sudan’dan ise birer bursiyer takip ediyor. Vakıf, özellikle FETÖ bağlantılı Türk bilim insanlarının ülkelerindeki siyasi soruşturmalar nedeniyle Almanya’dan destek talebinde bulunduklarını açıkladı.

FETÖ’cü bilimadamları 2 bin 300 euro lira maaşla vakfı bağlı 39 merkezde çalışacak. Vakıf girişim adını Yahudi kökenli Macar patolog Philipp Schwartz’dan alıyor. Schwartz, 1933’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışmaya başladı ve Türk uyruğuna geçmişti.

Humboldt Vakfı finans kaynağını Almanya Dışişleri Bakanlığı ile aralarında Robert-Bosch, Mercator, Alfred Krupp von Bohlen gibi kuruluşların bulunduğu farklı vakıflar sağlıyor. Vakfının bşşkanlığını Dr. Helmut Schwarz yürütüyor.

Kaynak: Akit

1FETÖ’cü Uslu, Esed’çi Hüsnü Mahalli’ye sahip çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) tetikçisi Emre Uslu, katil Beşşar Esed’in destekçisi Suriyeli sözde gazeteci Hüsnü Mahalli’ye sahip çıktı.

Gazeteci yazar Hüsnü Mahalli’nin İstanbul’daki evinde polisin arama yaptığı, aramanın ardından gözaltına alındığı bildirilmişti.

Müslümanlara beddua yağdıran, zalimlere ses çıkarmayan Fetullah Gülen’in elebaşı olduğu FETÖ’nün tetikçisi Emre Uslu, katil Beşşar Esed’in destekçisi Suriyeli sözde gazeteci Hüsnü Mahalli’ye sahip çıktı.

Hüsnü Mahalli’nin duruşunu hiç ama hiç beğenmediğini iddia eden Uslu, onun bir gazeteci olduğunu ileri sürerek tutuklanmasını kınadı.Katil Esed’i desteklemenin adının gazetecilik olduğunu savunan FETÖ tetikçisi, ırkçılık nedeniyle Mahalli’nin Halep’te katledilen masumlara acımadığını ama onun bu duygulardan dolayı tutuklanamayacağını öne sürdü.

İşte Uslu’nun skandal tweetleri:

Hüsnü Mahalli, Türkiye’ye terörist diyerek, katil Esed rejimi, Rusya ve İran’ın Halep katliamlarını savunuyor.

www.yeniakit.com.tr

Kaynak: Akit

 

4 YORUMLAR

  1. Sayın İnternet Siteleri Yetkililerinin dikkatine ;

    Beyazlar Grup ve Beyaz İnşaat adında FETÖ soruşturması kapsamında çıkan haberle ilgili sizinle irtibata geçmiş bulunmaktayız..Beyaz İnşaat olarak T.C. devletine bağlılığımızı ve FETÖ ile hiçbir bağımızın olmadığını T.C Mahkemelerincede kanıtlanmış olup hakkımızda çıkan soruşturma son bulmuştur.Sosyal Medya ve Haber Sitelerindeki haber içerikleri firmamızın adını kötülemektedir T.C. mahkemesincede temiz ibaresini alan firmamızın haberlerini sitenizden kaldırmanızı siz deerli basın arkadaşlarımızdan rica ediyoruz..

    İlginize teşekkür eder olumlu cevaplarınızı bekliyoruz.

    Yayından kaldırılması talep olunan haberin
    https://ocakmedya.com/turkiye/2016/12/15/bugunku-15-aralik-2016-feto-haberleri/

    şeklindeki url adresinde internet ortamında yayınlanan haberin güncelliğini yitirdiği,yayınlanmasının kamusal hiçbir yararının olmadığı bu nedenle yayından kaldırılması gerektigini talep ettiği,buna göre talebin haklı olduğu anlaşıldığından 17/12/2016 tarih ve 6518 sayılı yasanın 93. Maddesi ile değişik 5651 Sayılı Yasanın 9.-(3),(4), maddesi uyarınca talebin kabulüile söz konusu haberin yayından çıkarılmasına ( erişimin engellenmesine) karar verilerek aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz