Fenerbahçe 3 attı, Volkan 6 kurtardı.

0

Fenerbahçe – Gençlerbirliği: 3-0

Fenerbahçe, Süper Lig’in 15.haftanın kapanış maçında kendi evinde konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe’nin golleri 41’ve 90 Sow, 87’de Fernandao’dan geldi. Fenerbahçe’nin galibiyetinde büyük pay sahibi olan Kaleci Volkan Demirel ikinci yarıdaki performansıyla kalesinde devleşti, yaptığı altı kurtarışla maçın yıldızı oldu.

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Fırat Aydınus, Hakan Yemi̇şken, Yusuf Bozdoğan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 70 Ozan Tufan), De Souza, Lens, Volkan Şen (Dk. 75 Fernandao), Van Persie (Dk. 11 Sow)

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz (Dk. 57 Matei), Ahmet Yılmaz Çalık, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Serdar Gürler, Khalili, Selçuk Şahin, Aydın Karabulut (Dk. 61 Muric), İrfan Can Kahveci, Rantie (Dk. 46 Landel)

Goller: Dk. 41 ve 90+1 Sow, Dk. 87 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 30 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği), Dk. 80 Skrtel (Fenerbahçe)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, geçen hafta Antalyaspor’a 1-0 kaybedilen karşılaşmanın ilk 11’inden tek ismi değiştirdi. Hollandalı teknik adam, Moussa Sow’un yerine Robin van Persie’ye şans verdi. Kalede kaptan Volkan Demirel, savunma dörtlüsü, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım’dan oluştu. Orta sahada Mehmet Topal ile Josef de Souza’yı oynatan Advocaat, kanatlarda Volkan Şen ve Jeremain Lens’e forma verdi. Fenerbahçe’de forvet arkasında Alper Potuk oynarken, ileri uçta Van Persie görev aldı.

  1. dakikada Gençlerbirliği atağında ceza sahası sol çaprazında kaleci Volkan’ı çalımlayan Aydın Karabulut pasını Tokelo Rantie’ye çıkardı. Rantie’nin şutunda kalede bekleyen Kjaer, topu çizgiden çıkarmayı başardı.

Maça ilk 11’de başlayan Van Persie ise 11. dakikada sakatlandı ve yerini Sow’a bıraktı.

  1. dakikada Gençlerbirliği atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Serdar Gürler, Rantie’ye bıraktı. Rantie hemen İrfan Can’ı gördü. Onun şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
    Fenerbahçe, 41. dakikada Moussa Sow’un golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Jeremain Lens’in müthiş ortasında Sow ceza alanı içinde iyi dokundu ve golü attı.
    İlk yarıyı Fenerbahçe, Moussa Sow’un golüyle 1-0 önde tamamladı.
    50. dakikada Volkan Şen’in sol kanattan ortasına Lens kafayı vuru, top kaleci Hopf’ta kaldı.
    51. dakikada Gençlerbirliği atağında ceza alanı içinde Khalili’nin rahat pozisyonda vurdu, Volkan sol alt köşeden çıkardı. Saniyeler sonra ise sol kanattan İrfan Can’ın ortasına Serdar Gürler kafayı vurdu, Volkan Demirel bu kez sağ köşeden üst taraftan yine harika çıkardı. Volkan adeta 1 dakika içinde iki gol önledi.
    66. dakikada ceza sahası yayının hemen gerisinden İrfan Can Kahveci’nin sol ayağıyla yaptığı müthiş vuruşu kaleci Volkan Demirel direğin dibinden inanılmaz bir şekilde çıkardı.
    73.dakikada Volkan Demirel inanılmaz bir kurtarış daha yaptı. Ceza sahasında kalenin hemen önünde, hafif sağ çaprazdan Vosmin Matei’nin şutunu Volkan Demirel kornere çeldi.
    87. dakikada Ozan Tufan’ın orta yuvarlaktan attığı pasa harika bir depar atan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Fernandao golü attı ve maçı kopardı; 2-0.
    90+1’de ise Lens’in sol kanattan pasında Sow, ceza alanı hemen dışında gelişine, cepheden çok sert vurdu ve maçın skorunu belirledi: 3-0.

Maçın hakemi Hakem Fırat Aydınus 2 kez sarı kartına başvurdu. Bu sarı kartların ilkini Gençlerbirliği’nden Ahmet Oğuz’a gösteren Aydınus, diğer sarı kartı ise Fenerbahçeli Skrtel’e gösterdi. Skrtel gördüğü bu sarı kartla birlikte Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel özellikle ikinci yarıda yaptığı 6 kurtarış ile maçın yıldızı oldu.

Fenerbahçe aldığı bu 3 puanla 4. sıradaki yerini korudu ve puanını 28 yaptı. Gençlerbirliği ise 19 puanda kalıp haftayı 8. sırada tamamladı. Lider Başakşehir’in ise 35 puanı bulunuyor.

Volkan Demirel: “Bir kalecinin istediği gibi bir maç oldu”

Gençlerbirliği karşısında yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşen Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, 3 puanın önemine vurgu yaptı ve “Bir kalecinin istediği gibi bir maç oldu” dedi.
Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Volkan, “Her zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bir kalecinin istediği gibi bir maç oldu. Pozisyon geldiği takdirde, üzerimize görev düştüğü takdirde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Evet, kötü oynadık, iyi oynamadık. Neticede kazanmak önemli. Futbol olarak istenileni veremedik ama 3-0 kazanmasını bildik. Yolumuza devam ediyoruz. Bugün puan kaybetsek çok geride kalacaktık. Bunu da maç içerisinde konuştuk, belki bunun biraz stresi vardı. 3 puanı 3 golle aldık. Oyun kötü ama amacımız kazanmaktı, kazandık. Önceki haftalarda pozisyon vermedik, bugün çok pozisyon verdik, 3-0 kazandık. Diğer maçlarda pozisyon vermedik, berabere kaldık. Futbolun içerisinde olan skorlar. Günü yaşamalıyız. Bu maç burada kaldı. Şimdi önümüzde Trabzonspor maçı var. Daha önce kupa maçı var. Kupada da istediğimiz sonuçları alamadık. Bu maça biraz daha konsantre ve düşünceli çıkacağız” dedi.

Kendi performansıyla ilgiliyse Volkan, “Bir kalecinin istediği gibi geçti maç. Ligimizdeki bütün kaleciler iyi. Kaleci olduğum için herkes, bütün kaleciler birbirlerini anlayabilirler. Yarın belki 1 gol yediğimde Volkan şöyle… Volkan böyle… Nerede görev düşerse işimi yapmaya çalışıyorum. Hatalarım olmayacak mı? Oldu, bundan sonra da olacaktır. Programlarda yapılan eleştiriler, ‘şu kaleci şöyle, bu kaleci böyle’ şeklinde olmasın. Kaleci şansı. Kalecinin istediği gibi maç geçerse kaleci iyi oynar. Şanssızlık da olursa kaleci bir şey yapamaz” değerlendirmesini yaptı.

Advocaat Bizim için iyi bir maç değildi evet ama son 10 maçı silip atamayız. Bu maçları bedavadan elde etmedik.

Van der Wiel ve Emenike neden kadro dışı?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Gençlerbirliği maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adam şunları söyledi. “En iyi oyunlarımızdan biri değildi. Doğru zamanda golleri attık. Özellikle sezonun başlarında bazı maçlar var ki çok daha iyi oynadık ama kaybettik. Bugün en iyi maçımız değildi ama kazandık. Futbol böyle. Volkan, Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri, bunu herkes biliyor. Bu akşam harika anlar gösterdi bize. İhtiyacımız vardı bugün onun gibi bir kaleciye”

Advocaat’ın Van der Wıel ve Emenıke neden kadro dışı bırakıldı sorusuna yanıtı ise şöyle oldu. “Bir kulübe geliyorsanız, bazı kurallar olduğunu bilirsiniz. Herkes için geçerlidir. Kurallar neyse, herkes onlara uymalıdır. Onlar, kendi kuralları çerçevesinde devam edebileceklerini düşündüler. Bu şekilde olmaz.”

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ilk olarak kanatların savunmaya olan katkısı ile ilgili gelen bir soruya, “Bana göre bizim takımızın savunmasının üçlü oynamaya ihtiyacı yok. Böyle bir gereksinim duymuyorum. En çok gol atan takımız, bu anlamda şikayetimiz yok. En iyi maçlarımızdan biri değildi bu akşam ama ligin ilk 3 maçına bakıyoruz 1 puan almışız ama daha iyi olan taraf bizdik, bugün ise kötü oynamamıza rağmen kazandık. Ne Lens, ne Sow ne de Volkan’ın iş yapmamasıyla alakası var. En iyi düzeyde bir takım performansı alamadık bugün” cevabını verdi.

Son 10 maçta sadece 1 maç kaybettiklerini dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, “Feyenoord’u, Manchester’ı ve Galatasaray’ı yendik. Beşiktaş ile berabere kaldık. Sadece Antalya’ya kaybettik. Beşiktaş maçını bile kazanacaktık, iyi oynamıştık. Bu maç iyi değildi evet ama neden 1 maç üzerinden değerlendiriyorsunuz. Bizim için iyi bir maç değildi evet ama son 10 maçı silip atamayız. Bu maçları bedavadan elde etmedik. Fenerbahçe çok güzel kulüp, iyi insanlardan oluşuyor diye olmadı o galibiyetler” şeklinde konuştu.

“Bazen şansın yanınızda olması gerekiyordu” ifadesini kullanan Advoocat, “Bu akşam öyle oldu. Evet rakibimiz çok iyi oyun ortaya koydu, hayır diyemem ama şans da bizden yanaydı bu akşam. Şampiyonluk için daha fazla maç kazanmalıyız” dedi.

Emenike ve Van der Wiel ile ilgili de konuşan Hollandalı çalıştırıcı, “İkisi için de başka bir kulüp bulmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu an bir kulübe geldiyseniz bazı kurallar vardır, onlara uymak zorundasınız. Bunlar herkes için geçerlidir ama onlar kendi kurlarını koyabileceklerini düşündüler. Birçok hocada bu olabilir ama bende olmaz. Bazen bu durum fazla olabilir o an geldi ve bu bende fazla oldu” diye konuştu.

Ümit Özat: “Böyle mücadele etsinler yenilsinler, önemli değil”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, maçın ardından yayıncı kuruluşa şunları söyledi: “86’dan sonra maçın gerisini konuşmanın anlamı yok. Maçın yıldızı Volkan. Diğer taraftan bakınca, kaçırana değil, atana veriyorlar puanı. Çocuklarla gurur duyuyorum. Böyle mücadele etsinler, yenilsinler önemli değil. Burada son dönemde en iyi oynayan takım olduk. Korkaklar gibi sinerek oynamasınlar. Böyle oynasınlar. Kazanan haklıdır, ne derseniz deyin. Hocalar, en az 1-2 transfere karışmalı. Transferi kulüpler yapmalı. Her gelen hoca 10 transfer yapacak, buna altın madeni olsa dayanmaz. Bu kulübün bir oyuncu izleme ekibi var. Eğer, mümkünse 1 santrafor talep ettim, olursa olacak. 1-2 tane takviye yapabilirsek yaparız, yoksa kadromdan memnunum.”
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özat, çok fazla pozisyona girdiklerini belirterek, takımının mücadelesinden memnun olduğunu söyledi.

Kazanan takımın her zaman haklı olduğunu kaydeden Özat, “İyi oynayan değil, girdiği pozisyonları değerlendiren 3 puanı alıyor. Çok iyi mücadele ettik, müthiş oynadık, oyunun her alanında sahayı domine ettik. Gol arayan takım bizdik ama 1-2 ufak hatada bizi cezalandırdılar. Oyuncularımın mücadelesinden memnunum” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’de maçın yıldızının kaleci Volkan Demirel olduğunu aktaran Özat, “Dünyada 1-2 oyuncu dışında futbolcu farkı yoktur. Forma farkı vardır. Tek üzüldüğüm nokta 1-0 bitsin, maç neden 3-0? Maçın kopma noktalarında daha ciddi olmalıydık. Burada oynamak daha kolay. Kaybetmek kolay, kazanmak olay. Oyuncularıma bunu anlatıyorum. Buraya geleli kısa bir süre oldu. Kulüp imkanları el verirse, 1-2 takviyeyle her türlü dizilişi oynayabilen bir Gençlerbirliği oluşturmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Alper Potuk: “Kazandığımız için mutluyuz”

Maç sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Fenerbahçeli oyuncu Alper, Volkan Demirel’in başarılı performansı ile ilgili de “Onun  sayesinde kazandık diyebiliriz. Tebrik ve teşekkür ederim” dedi.
Maçı değerlendiren Alper, şunları söyledi:  “Hastaydım, evden çıkmayıp dinlendim. Yatak, döşek yattım. Hafta başından beri birkaç arkadaşta grip. Bizler için kritik maçtı. Elimden geldiği kadar mücadele ettim. Kazandığımız için mutluyuz. İnşallah Trabzonspor maçını kazanıp devreye öyle gireriz. Antalya maçında istediğimizi sahaya yansıtamadık, bugün de biraz istediklerimizi yapamadık. Kötü oynadığımız zaman da kazanmayı bilmemiz lazım bugünkü gibi. Bunun üstesinden geliriz.”

Fernandao: “Kendimi tamamen adıyorum”

Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe’nin ikinci golünü kaydeden Brezilyalı oyuncu Fernandao, gol için mutlu olduğunu söyledi. Takıma yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Fernandao, “Kendimi tamamen adıyorum” dedi.
Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Fernandao, “Mutluyum. Çalıştım. Takıma yardımcı olmaya çalışıyorum her zaman. Belki başta zorlandım bu sezon. Hala takıma yardımcı olabileceğimi biliyordum. Antrenmanlarda kendimi maksimum şekilde adamaya çalıştım. İyi durumda olmak için kendimi hazır durumda bulundurmaya çalıştım” dedi.
Kendi performansıyla ilgili de konuşan Fernandao, “Kendimden fazlasını bekliyordum ama futbolda sakatlıklar var. Şu an iyiyim. Çalışıyorum. Kendimi tamamen adıyorum. Hocamız bana ihtiyaç duyduğu her an hesaplarında düşünebilir. Ben her zaman hazırım” diyerek sözlerini tamamladı.

Süper Lig 15. hafta sonuçları
Medipol Başakşehir-Trabzonspor: 1-0
Kasımpaşa-Beşiktaş: 2-1

Gaziantepspor – Çaykur Rizespor 1-2
Karabükspor   – Atiker Konyaspor 1-1
Adanaspor – Kayserispor 2-1
Aytemiz Alanyaspor – Akhisar Belediye 0-0
Osmanlıspor – Galatasaray 2-2

19 Aralık Pazartesi
Bursaspor- Antalyaspor: 2-1
Fenerbahçe – Gençlerbirliği: 3-0

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz