Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Büyükelçi Karlov’un cenazesi Rusya’ya gönderildi

0

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un cenazesi, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen resmi uğurlama töreni ile Rusya’ya gönderildi.

Büyükelçi Karlov’en eşinin katıldığı törende konuşan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bu saldırıyı yapan ya da yaptıranların Karlov’u öldürmediklerini aksine tarihe kazıdıklarını vurguladı. “Büyükelçi Andrey Karlov artık Türkiye-Rusya dostluğunun ebedi sembolü olmuştur.” diyen Türkeş, şunları söyledi:

Türkiye ve Rusya’yı karşı karşıya getirmek isteyenler, Büyükelçi Karlov’a yenilmeye mahkumdurlar. Bu teröristlerin, bu provokatörlerin amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. Acımız ne kadar büyükse kararlılığımız da o kadar güçlüdür. Türkiye-Rusya ilişkileri her zamanki gibi güçlü, Türkiye-Rusya dostluğu her zamanki gibi kuvvetlidir. İlişkileri daha ileri ufuklara taşımak da hepimizin Büyükelçi Karlov’a borcudur. Başkentimizde hayata gözlerini yuman Büyükelçi Karlov’un bir parçası artık ebediyen Türkiye’nin kalbinde olacaktır. Huzur içinde uyu Sayın Büyükelçi, tüm sevenlerinin, dost Rus halkı ve devletinin başı sağ olsun.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz