Bakan Soylu: Gücümüz çok büyük bir oyun kurmaya yetmeyebilir ama..

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bitlis Polisevi’nde şehirdeki esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Soylu, şunları söyledi: Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız. Bu ülkeyle bir daha ama bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara önümüzdeki baharda öyle bir göstereceğiz ki.

Bu topraklarda binlerce yıldır, tüm kesimleriyle bir arada kardeşçe yaşıyoruz ve bu kardeşliğin birkaç bombayla bozulması mümkün değil. Bütün dünyanın terörün bir siyaset aracı olarak kullanılmaması gerektiğini idrak etmelidir. Terör sadece Ortadoğu’da yaşanmıyor. Beyinleri yıkanmış bu insanlar eylemlerini dünyanın her yerinde gerçekleştirebiliyor. Terörün kimliği, iyisi, kötüsü yoktur. Terör söz konusu olduğunda subjektif kriterlerle gitmemeli, bu belayla bütün dünya ülkeleri aynı bilinçle topyekün mücadele etmelidir.

Belki bu coğrafyada bu günkü gücümüz, kudretimiz çok büyük bir oyun kurmaya yetmeyebilir ama bizim dışımızda da kimsenin oyun kurmasına müsaade etmeyecek kadar, kuvvet güç, idrak, azim ve karar sahibiyiz. Biz son 300 yılın en güçlü seviyesindeyiz. Dünyanın gözüne baka baka Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açıyoruz. Hedef koyuyoruz, kendi aracımızı, kendi uydumuzu üreteceğiz diyoruz.

Bugün 3 milyon Suriyeli var. Etrafımızdaki coğrafya var. Onları da sindirdiler,  onların da yarınlarını aldılar. Ümitsizlik ortaya koydular ama biz buradan şunu  söylüyoruz. Ey kardeşlerimiz bizim dinimiz inancımız der ki ümitsizlik  şeytandandır. Biz ümitsiz değiliz yarına dair ümidiz. Bunun için zengin, güçlü ve kendi medeniyetimizle kültürümüz değerlerimizle yarına güçlü adım atmalıyız. Bir taraftan insan kaynağımızla, enerji geçiş güzergahımızla, modern İpekyolu ile dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bunu ucuzlatmaya çalışanlar, elimizden  almaya çalışanlar var. Bize aba altından sopa gösterenler var. Bize sopa göstermeye çalışanlara sopayı basarız kimse kusura bakmasın.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz