“Elektrik ve gazda herhangi bir zam öngörmüyoruz”

0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2017 yılı itibarıyla elektrik ve gazda herhangi bir zam öngörmediklerini açıkladı.

A Habere konuk olan Albayrak, Marmara Bölgesi’nde, özellikle İstanbul’da geçen hafta yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin birçok ihbar aldıklarını ifad etti. Bu hafta itibarıyla detaylı bir şekilde bulguları savcılarla paylaşarak bu sürecin yargı ayağını başlattıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi.

Son dönemde artan ihbarlar noktasında çok ciddi bir sürece İçişleri Bakanlığımızla koordineli olarak başladık. Sadece İstanbul değil tüm noktaları dikkate alıyor ve ekstra güvenlik tedbirleri için adımlar atıyoruz. Her türlü sabotaj eylemlerine tedbir almak zorundayız.

Olayın siber tarafı da var, farklı saldırılarla ilgili taraflar var. 30 Aralık itibarıyla ciddi bir ihbar sonrasında 31 Aralık gecesiyle ilgili tedbir aldık. En son dün ABD merkezli bir kaynak üzerinden çok yoğun bir siber atak gerçekleşti. Bu saldırılar sistematik şekilde Enerji Bakanlığının farklı noktalarına gerçekleşiyor ve püskürtüyoruz. Ancak Türkiye’nin enerji arz güvenliği noktasından bakıldığında ciddi bir üretim riski yok.

Biz her yıl yaşanabilecek farklı riskleri, yaptığımız altyapı yatırımlarıyla tüm bu süreçleri halka yansıtmadan yürütecek yatırımları gerçekleştiriyoruz. Arz güvenliğini sürdürürken, biz bu ürünleri dövizle alıyoruz. Dövizde yaşanan artışla birlikte Türk lirası ile satış yapan kurumlarımız üzerinde ciddi bir maliyet baskısı oluştu. Biz bu artışa rağmen hükümetimizin verdiği söz çerçevesinde bunu vatandaşımıza gazda indirim uygulayarak elektriğe de yansıtmadık, yansıtmayı da düşünmüyoruz. 2017 itibarıyla elektrik ve gazda herhangi bir zam öngörmüyoruz.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz