TSK’dan operasyon açıklaması..

0

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı ile terörle mücadele raporunu açıkladı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda şimdiye kadar 1518’i ölü, 250’si yaralı ve 7’si sağ olmak üzere toplam 1775 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca 295’i ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam 310 terör örgütü PKK/PYD mensubu etkisiz hale getirildi.

Şırnak Küpeli Dağı’ndaki operasyonlarda ise 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Genelkurmay açıklamasında, “Yürütülen operasyonlar sonucunda PKK’nın giderek etkibis hale getirildiği, Şırnak Küpeli Dağı, Diyarbakır Lice-Hani, Batman Sason, Bingöl Genç ve Ağrı bölgelerindeki operasyonlarla PKK’ya ağır darbeler vurulduğu belirtildi. Tespit edilen mağara ile sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler imha edildiği, PKK’nın kış tertiplenmesi kapsamındaki hazırlık faaliyetlerinin engellenmesi ve kısıtlanması noktasında çok önemli başarılar kazanıldığı ifade edildi.” denildi.
PKK’nın önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık faaliyetlerinin, sınır hattında alınan tedbirlerle de engellenmeye devam edildiği, sınır bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde çok sayıda kişinin kaçak geçişi engellendiğinin anlatıldığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı’nda TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 226 meskûn mahal ve 1.870 km²’lik alan kontrol altına alındığı ifade edildi.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından ise 1141 hedefe 1233 bomba atıldı. Ayrıca tespit edilen 2845 EYP ve 43 Mayın imha edildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz