Kaçırılan Musul eski Başkonsolosu Yılmaz’dan AK Parti’li vekile: Sen sattın beni, ne kurtardın? Teslim ettin!

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında Cenevre’de yapılan Kıbrıs görüşmelerine değindi. IŞİD tarafından kaçırılan 49 kişiden biri olan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın AK Parti’li vekile yönelik sözleri dikkat çekti.

KKTC’yi Türkiye dışında tanıyan olmadığını belirten Yılmaz, Cenevre’deki görüşmelere ilişkin bir karartma olduğunu savundu. Yılmaz, şunları söyledi:

“‘Efendim, buradan bir şey çıkmaz. Dolayısıyla, biz görüşüyoruz. Nasıl olsa bir şey çıkmaz, merak etmeyin.’ Siz kimi kandırıyorsunuz? Böyle bir diplomatik usul olabilir mi? Siz daha iki gün önce KKTC’nin teslim edeceği, çözüm durumunda teslim edeceği toprağa ilişkin haritayı Birleşmiş Milletlere teslim etmediniz mi? Yani, bir çözüm olması hâlinde vereceğiniz toprağa ilişkin haritayı, biz bu kürsüden ‘Sakın bunu vermeyin, sakın diğer konularda ilerleme sağlamadan toprak konusuna ilişkin haritayı teslim etmeyin.’ dememize rağmen, teslim ettiniz.

Kasaya teslim edilmiş. Ya, kasaya teslim edilir mi hiçbir şey Kıbrıs konusunda? Harita benim elimde, burada, harita burada. Neyi teslim ediyorsunuz siz? Karşınızdaki Rum, arkasında Avrupa Birliği var, dünya var; sizin elinizde de bir tek KKTC var. Bizim bu hataya düşmememiz gerekiyordu, şu anda bu işin içinden nasıl kurtulacağız, onu göreceğiz.”

Yılmaz’ın konuşması sırasında AK Parti sıralarından sürekli laf atmalar oldu. Öztürk’ün Kıbrıs topraklarının verildiği iddiasına AK Parti’liler tepki gösterdi. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, “Vermiyoruz! Biz aldık, vermiyoruz!” dedi.

Öztür ise “Veriyorsunuz işte! Basbayağı Kıbrıs’ı satıyorsunuz!” karşılığını verdi.

Öztürk konuşmasını bitirdiği sırada AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Seni kurtardığımız gibi işte. Rahat ol, rahat.” diyerek laf attı.

Çamlı da “Seni elçiliğinden alan devlet yine vermeyecek.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ikili arasında şu diyaloglar yaşandı:

Öztürk Yılmaz: Sen sattın beni, ne kurtardın? Teslim ettin! Konuşturma beni!

Nihat Öztürk: Sen kendi kendine mi kurtuldun?

Öztürk Yılmaz: Teslim ettin! Konuşturma burada. Terbiyesiz.

Nihat Öztürk: Vermeyiz biz Kıbrıs’ı, sen rahat ol. Seni vermedik Kıbrıs’ı verir miyiz be!

Öztürk Yılmaz: Benim şahsi kanım değil bu!

Nihat Öztürk: Vermeyiz, rahat ol. Bağırma…

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz