Ukrayna’nın enformasyon saldırı merkezi vurulacak!..

0

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’de Ukrayna istihbaratına ait enformasyon saldırısı yapan merkezi, yüksek hassasiyetli silahlarla vuracağını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, sözde ayrılıkçı yönetimlere ait savaşçıların Azak Denizi kıyısı boyunca Ukrayna bölgelerinin kontrolünü ele geçiren Rus askeri birliklerine katıldığını bildirdi.

Konaşenkov, “Bugünden itibaren Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Azak Denizi’ne çıkışı tamamen engellenmiştir.” dedi. Rus askeri birliklerinin Ukrayna’da toplam 1325 askeri altyapı tesisini imha ettiğini söyleyen Konaşenkov, “Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait toplam 395 tank ve zırhlı araç, 59 çok namlulu roketatar, 179 top, 286 özel askeri araç imha edilmiştir.” diye konuştu.

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı enformasyon saldırısı düzenlediği merkezleri vuracaklarını duyuran Konaşenkov, “Rusya’ya yönelik enformasyon saldırılarını bastırmak için, Kiev’deki Ukrayna istihbaratının teknolojik tesisleri ve 72. Ana Psikolojik Özel Operasyon Merkezi yüksek hassasiyetli silahlarla vurulacak.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna halkına “milliyetçi grupların provokasyonlarına katılmamaları” çağrısında bulunan Konaşenkov, bu bölgelerde yaşayan halkın evlerini terk etmesini istedi.

Rus birliklerinin Ukrayna’ya girmesinden bu yana Rus devlet kurumlarına yönelik enformasyon saldırılarının sayısının önemli ölçüde arttığını ifade eden Konaşenkov, sürekli ölüm tehditleriyle Ruslara çağrıların ve okullar, kreşler, tren istasyonları ve diğer sosyal tesislerle ilgili asılsız bomba ihbarlarının alındığını hatırlattı.

Konaşenkov, bütün bu saldırıların Ukrayna ordusu ve istihbarat servisinin siber operasyon güçleri tarafından Kiev’deki söz konusu tesisler kullanılarak gerçekleştirildiğini ifade etti. ​​​​​​​

Scholz: Vladimir Putin, Ukrayna halkına karşı suç işliyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna halkına karşı suç işlediğini söyledi.

Scholz, Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ve uluslararası hukukun ihlal edilmesinden çıkarılacak sonuçların ele alındığını belirten Scholz, bu savaşın Avrupa ve Batı dünyası için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Scholz, AB olarak Rusya’ya karşı “kararlı bir cevap verdiklerini” vurguladı. AB ve uluslararası ortaklar ile Rusya’ya karşı yaptırım kararları alındığını anımsatan Scholz, “Bu bizim Ukrayna’nın yanında olduğumuzu gösteriyor. Biz onları bu sebepsiz saldırıya karşı savunması için desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Scholz, Ukrayna’ya hem askeri hem de insani yardım yaptıklarını belirtti. Rusya Devlet Başkan Putin’den çatışmaları durdurmasını isteyen Scholz, “(Putin’den)Rus askerlerini Rusya’ya geri çekmesini ve diyaloga geri dönmesini istiyorum. Kanın akması son bulmalı. Vladimir Putin, Ukrayna halkına karşı suç işliyor.” ifadesini kullandı.

Ukrayna hayatta kalmak için savaşıyor

Scholz, “Ukrayna kelimenin tam anlamıyla hayatta kalmak için savaşıyor. Aldığımız raporlara göre Rus askeri güçlerin hareketleri çok geniş kapsamlı. Bu yüzden kendimizi kandırmamıza gerek yok, bu çok dramatik bir dönem olacak.” şeklinde konuştu.

Rusya karşıtı yatırımlara başka isimlerin de eklenebileceğini kaydeden Scholz, “Sonuçlarını şimdiden görebiliyorsunuz. Rusya’da borsa düştü, ülkenin ekonomik olanaklarının etkilendiğini görüyorsunuz.” dedi. Bettel de kriz dönemlerinde dostlarla ve müttefiklerle yakın çalışmanın öncelik taşıdığını belirterek, Almanya ile Lüksemburg arasındaki ilişkinin örnek teşkil ettiğini belirtti.

“Putin’in Ukrayna’ya karşı savaşı bir dönüm noktasıdır.” diyen Bettel, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın özgürlüğe ve savundukları değerlere karşı bir savaş olduğunu ifade etti.

Bettel, Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkili olduğunu belirterek, NATO’nun ve AB’nin kararlılığının hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Ukrayna halkına seslenen ​​​​​​​Bettel, “Sizi unutmadık. Yalnız değilsiniz. Bu silahlı çatışmanın durdurulması ve Ukrayna’nın barış ve istikrara dönmesi için elimizden geleni yapacağız.” ifadesini kullandı.

Rus saldırılarının son bulması için diplomatik çabaların da sürdürülmesini isteyen Bettel, bunun kolay olmadığını, ancak başarılması gerektiğini vurguladı. Bettel, Lüksemburg’un savuma alanında Almanya ile iş birliğini artırmak istediğini sözlerine ekledi.

NATO, nükleer alarm seviyesini değiştirmeye gerek olmadığını açıkladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın tehditlerine rağmen, ittifakın nükleer silah alarm seviyesini değiştirmesine gerek duymadığını bildirdi.

Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısının ardından Associated Press’e (AP) açıklamalarda bulundu. Müttefikleri korumak ve savunmak için her zaman gerekeni yapacağını belirten Stoltenberg, NATO’nun nükleer silah alarm seviyelerini değiştirmeye gerek duyulmadığını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan “caydırıcı güçlerini” özel savaş görevi durumuna geçirmesinin ardından ABD’nin nükleer alarm seviyesini değiştirmediğini bildirmişti.

Bennett, İsrail'in Ukrayna konusunda "ölçülü ve sorumlu" davrandığını söyledi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Ukrayna’daki savaş konusunda “ölçülü ve sorumlu” bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bennett, Mossad İleri Teknolojiler etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Ukrayna savaşıyla birlikte “dünya düzeninin büyük bir çalkantıdan geçtiğini” belirten Bennett, “Başından beri İsrail devleti ölçülü ve sorumlu bir yaklaşım benimsedi. Bu da bizim sadece çıkarlarımızı korumakla kalmayıp aynı zamanda faydalı olmamızı da sağlıyor.” dedi.

Bennett, Ukrayna konusundaki tavırlarının “sessizce yardım etmek” olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “(Bizim pozisyonumuz) Güvenilir bir oyuncu ve her iki tarafla da doğrudan iletişim kurabilen birkaç ülkeden biri olmak, gerektiği anda yardım edebilmektir. Evet, yardım etmek, sessizce.”

İsrail Başbakanı ayrıca Ukrayna’ya gönderilmek üzere bugün 100 tonluk insani yardımın Tel Aviv’den yola çıktığını hatırlattı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz