Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambik’te..

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mozambik’te resmi temaslarda bulundu. Mozambik’in Afrika Kıtası’nın istikrarlı ülkelerinden biri olmayı başardığını dile getiren Erdoğan, 6 anlaşma imzalandığını kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2016 Kasım ayı itibariyle 103 milyon dolar olduğunu dile getiren Erdoğan, İlk etapta bunu 250 milyon dolara, ikinci etapta ise 500 milyon dolara çıkarmak istediklerini vurguladı.

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’nün de konuşulduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Bunun farkında olması temennisinde bulundum. Bu bir dost, kardeş temennisidir. Mozambikli dostlarımızın çokça kullandığı bir söz var: Dostu olan kişi her şeye sahiptir. Dostu olan bir arkadaşım ile bunları rahatlıkla konuştum. Birlikte zor günde aşacağımız konular var. Biz her şeye hazırız. Mozambik’in kara gün dostuyuz.”

Mozambik Cumhurbaşkanı Filipe Nyusi ise imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sunacağının altını çizdi. “Türkiye sadece dost bir ülke olmakla kalmıyor. Türkiye bizim için aynı zamanda Ortadoğu’ya açılan bir kapı.” diyen Nyusi, ekonomik ve diplomatik alanlarda yeni başlangıçlar gerçekleştireceklerini ifade etti.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz