Futbol dünyasında ‘evet’, ‘hayır’ tartışması..

0

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in Anayasa değişikliği referandumu için sosyal medyadan bir video yayınlayarak ‘evet’ kampanyası başlatması ve Arda Turan ile Burak Yılmaz’ın da destek vermesi, tartışmaları beraberinde getirdi.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın KONTV’de yaptığı açıklamalar da farklı yorumlanınca tartışma büyüdü. Tartışmalar üzerine Atiker Konyaspor, resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Teknik Direktörümüzün açıklamaları bambaşka bir konuyla bir araya getirilerek sunulmaktadır. Hocamızın canlı yayında ‘Oyuncular, ben de dahil olmak üzere siyasetin içinde olmamalıyız. Çünkü bizi destekleyen kitlenin içerisinde herkes var. Hiç kimsenin adamı değiliz, biz sadece mesleğimizin ve bugün Konyaspor’un adamıyız, oyuncularda öyle olmalı. Ama bununla beraber sosyal sorumluluk projelerinde yer almalılar. Çünkü toplumda, özellikle bugünlerde hassasiyetler var, toplumun hissiyâtına ortak olmak zorundalar. Biz öyle sırça köşklerde yaşayan oyuncular değiliz, toplumun içinde yer alan oyuncularız. Fakat bunu hiçbir zümreye hitap etmeden yapmalılar’ şeklinde yaptığı açıklamalar kamuoyunun takdirindedir. Teknik Direktörümüzün görüşleri bu minvalde kararlı bir şekilde devam etmektedir. Lakin iliştirilmeye çalışıldığı bir başka kampanya ile bağlantısı bulunmamaktadır. Nitekim bu açıklama, haberlerde yer alan diğer konudan çok daha önce yapılmıştır.”

Eleştiriler üzerine Rıdvan Dilmen de şu açıklamayı yaptı: Cumhuriyet ve Atatürk kimsenin tekelinde değildir, 80 milyona aittir. Bugün önümüzde duran görev cumhuriyetimizi güçlendirmek, demokrasimizi geliştirmektir. Birliğimiz ve ülkemizi korumanın tek yolu budur. Bugün bütün yurttaşlarımızın önceliği yurtseverlik olmalıdır. Bunun için güçlü bir liderliğe, güçlü bir cumhuriyete ve gelişmiş bir demokrasiye ihtiyacımız var. Bunları vizyonuyla, yaptıklarıyla, insanlığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız’da görüyorum. Atatürk’ün Cumhuriyetimizle ilgili koyduğu hedefleri ancak bu yolla ulaşır ve geliştirebiliriz diye düşünüyorum.

Anayasamızda belli önemli maddeleri inceledim. Ülkem için iyi olacağını düşündüm. Bu tamamen kendi fikrimdir. Farklı görüşlere de saygılıyım. Ama hiç kimse bu durum üzerinden birbirini düşman görmemelidir, düşmanlık üretmemelidir. Herkesi, beni de dahil eleştirebilirler, fikirlerimi eleştirebilirler Ama Atatürk sevgimi ve bağlılığımı sorgulamak kimsenin haddi değildir.

Demokratik bir ülkedeyiz. Herkes zaten sandığa gidecek, kendi fikrini beyan edecek. Herkes de herkesin fikrine saygı duyacaktır. Daha güçlü Türkiye için herkes özgür şekilde oyunu kullanacaktır. Mahalle baskısı ve tehdide demokraside yer yoktur.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz