Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’dan çarpıcı açıklamalar

0

Beşiktaş’ta ara transfer döneminde takıma dahil edilen isimler için Başkan Fikret Orman’ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi. İmza töreninin ardından Başkan Orman gündemle ilgili önemli konularda açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü, Vodafone Arena Stadı’nda yeni transferleri için toplu imza töreni düzenledi. Toplantıda sözü ilk olarak Başkan Fikret Orman aldı.

“Ersan bizim için çok özel bir oyuncudur. 2012’de arkadaşlarımızla beraber göreve geldiğimizde zor günlerdi. Zor bir süreç yaşadık. Orada gerçek Beşiktaşlılığını gösteren ilk oyuncu Ersan’dı. Hiçbir konuşmada bulunmadan, o günün şartlarında 500 bin Euro indirim yaptı. Çok önemli bir duruştu. Hayatta unutamam onu. Beşiktaşlılar da unutmasın istiyorum. Geçen sene Çin’e transfer oldu. İstemeyerek yollamıştık onu. Tekrar aramızda olduğu için çok mutluyuz. Ersan evine tekrar hoş geldin.”
“Demba, selamun aleyküm hoş geldin. Demba Ba da bizimle çok bağdaşmış ve Beşiktaş için sembol olmuş bir oyuncu. Takımımıza ve yuvasına hoş geldin demek istiyorum. Bütün sakatlıkları geçti. Antrenman yapıyor. Yarın itibariyle de kampa gidecek Los Angeles’a. 3 hafta içinde de geri gelecek. Mart başında sahada olacağını tahmin ediyorum. Tekrar hoş geldin diyorum.”

“Ryan Babel’i daha önce de transfer etmek istedik. Türkiye’de oynadığında sözleşmesi bitmişti. Arzu etmiştik. Olmadı. Nasip, kısmet işi. Takibimizde olan biriydi. 10 senedir bizde oynuyormuş gibi takıma alıştı. 2 gol 2 asist yaptı. İnşallah Beşiktaş’ta sonuna kadar bizle olmayı nasip etsin.”

“Mitrovic uzun zamandır takip ettiğimiz bir sporcuydu. Genç bir arkadaşımız. Epey bir izledik. Çok önemli ve gelecek vaat eden bir oyuncu. Çok istedik gelmesini. Çok önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz. Ona da hayırlı olsun ve ailemiz içine hoş geldin demek istiyorum. Bizim için imzalar kalbe atılan bir şeydir. Kağıtta kalan bir şey değildir. Ersan ve Demba’nın burada oturuyor olması da örnektir.”
BEŞİKTAŞ’IN VE TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİ VAR. UEFA İLE ANLAŞMAMIZ VAR
Transfer sürecinde ince eleyip sık dokuduk. Kalbimizden bazı şeyler geçmiyor değil ama Beşiktaş’ın ve Türkiye’nin gerçekleri var. UEFA ile anlaşmamız var. Satraforla alakalı çok beklentiler yaratıldı geçen sene de kaleci transferinde aynı şey oldu. Şu anda baktığımız zaman Beşiktaş ligin lideri ve en çok gol atan takımı şu an da gol kralı Beşiktaş’ta… Türk Milli Takımı’nın gol kralı ve Kamerun Milli Takımı’nın santraforu bizde. Ömer de var, Demba Ba da geldi. Hocamız haklı olarak kendi açısından bakıyor, biz kendi açımızdan bakıyoruz. Herkes kendisine göre haklı olabilir

Beşiktaş, UEFA’nın belirlediği risk tablosunda yer almıyor. Demba Ba gelmeden sakatladınız. Mart ayında bizimle birlikte olacak. Şans bulup bulmayacağını göreceğiz. Bizde transfer, Metin Albayrak’ın başkanlığını yaptığı scout departmanıyla başlar. Önce bu ekip karar veriyor. Çoğu kez canlı izliyor oyuncuları ve sonra nihai olarak bana soruluyor. Orada işin teknik tarafı bitiyor, ticari tarafı başlıyor. Bu konuda Umut Güner devreye giriyor. Son kararı da ben veriyorum. Mitrovic hakkında çok olumsuz yorumlar okuyorum. Transferleri scout ekibimiz inceliyor. Son kararı ben veriyorum. Fabri’yi de istemiyoruz dediler ama şimdi taraftarların en sevdiği oyuncuların başında geliyor.

AZİZ YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI İÇİN SÖYLENECEK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ
Fenerbahçe Kulubü ile yaşamamızın en büyük nedeni Beşiktaş Kulübü ile alakalı sürekli açıklamalarda bulunması. Fakat maalesef senelerdir böyle bir durumla karşı karşıyayız. Beşiktaş demogojiler içine alınacak bir kulüp değildir. Bizim bir kulüp kültürümüz var ve bu sebeple biz çatışma içerisine girmek istemiyoruz ama Fenerbahçe ile yaşıyoruz. Son açıklamalara verilecek birçok cevap var ama biz bunları söylemek istemiyoruz. Futbol sahada oynanan bir oyun. Yöneticilerin işi kulüplerini iyi yönetmektir. Aziz Yıldırım’ın açıklamaları için söylenecek o kadar çok şey var ki… Fakat Beşiktaş demogoji yapan bir kulüp değil. Futbol saha içerisinde oynanmalı. Başkanlar arasında ego savaşı olmaz. Bunlar toplumu germekten başka bir işe yaramaz. Sayın Aziz Yıldırım’ın yaptığı konuşmalara girmek istemiyorum. Beşiktaş sahada mücadele eden bir kurumdur.

QUARESMA İLE DE BU KONUYU KONUŞTUK, BİLGİSİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİ
Quaresma’nın sözleşmesi bu sezon değil bir sonraki sezon bitiyor.7 maç sonra otomatik olan uzayan birşey. Quaresma bu sezon 30 maça çıkarsa sözleşmesi otomatik olarak uzuyor. 30 maç olmasına da 7 maç kaldı. Fenerbahçe Quaresma için evrakları göndeririz dedi, göndersinler. Bu konuda kim varsa (avukat) mahkemeye vereceğiz. Quaresma ile de bu konuyu konuştuk, bilgisinin olmadığını söyledi. Quaresma ben evime döndüm, mutluyum dedi.
Quaresma ile görüştük o bizimle mutlu olduğunu söyledi biz de sözleşmesini uzattık. Onunla devam ediyoruz.

BİZ BEŞİKTAŞ’A GELMEK İSTİYORUZ DEDİLER
Biz Mehmet Ekici’yi transfer etmek için bir girişimde bulunmadık. Menajeri geldi bize.Gelmek istediğini söyledi. Ekici kendisi geldi, kız kardeşleri ile ben görüştüm. Umut Güner, Ekici’nin menajeri ve babası buluştu. Biz Beşiktaş’a gelmek istiyoruz dediler, en uygun kulüp Beşiktaş dediler. Trabzonla kötü ayrılmak istemiyoruz dedi biz de Trabzon ile anlaştık. Trabzonspor’la görüştük ve prensipte anlaştık. Oyuncunun futbol hayatıyla oynuyormuşuz falan… Ya gelmek isteyen zaten Mehmet Ekici. Mehmet Ekici zaten şu an bizde kadroya giremez. Kendisini gelecek sezon için düşünüyorduk. Nereye giderse gitsin.

SOSA MİLAN’IN EKİCİ TRABZON’UN, QUARESMA BİZİM OYUNCUMUZ. AZİZ YILDIRIM’IN BUNUNLA NE İLGİSİ VAR?
Mehmet Ekici bu ahlak içerisinde Beşiktaş’a gelemez. Hiçbir camiayla kavga etmek istemiyoruz. Fenerbahçe de çok sevdiğimiz bir camia. Mücadeleyi sahada edeceğiz. Biz Fenerbahçe ile mücadelemizi sahada vereceğiz. Bunu futbolcular nezdine niye çekiyorsunuz? Sosa Milan’ın Ekici Trabzon’un, Quaresma bizim oyuncumuz. Aziz Yıldırım’ın bununla ne ilgisi var? Bu zihniyet Fenerbahçe’ye yakışmıyor. Biz müsade ettiğimiz sürece ayrılmak isteyen futbolcumuz ayrılır. Herkes kendi işine baksın. Biz bir aileyiz. Beşiktaş’tan gidenler geri geliyor, bütün oyuncular Beşiktaş’a gelmek istiyor.  Bizim futbol düzenimiz aile havasında. Ayrılanlar bile geri gelmek istiyor, görüyorsunuz. Transfer edebiliyorlarsa etsinler.

HEP BERABER BİR ŞEYLER BAŞARMALIYIZ
Herkes kendi kulübüne, kendi marka değerine, kendi işine baksın. Türk futbolu sadece Beşiktaş’ın başarısıyla bir yere gelemez, hep beraber bir şeyler başarmalıyız. Türk futbolunun Trabzonspor’a Bursaspor’a ihtiyacı var. Artık insanlar üç takımdan bıktı, rekabetçi bir lig olmalı. Son 35 senedir Bursaspor hariç 3 takım şampiyon oluyor. Artık rekabetçi bir lig izlemek istiyor herkes. Ancak böyle gelişiriz. Rekabetin olmadığı yerde Türkiye’deki taraftarlar bile başka ligleri izliyor. Statlar Beşiktaş maçları hariç bomboş.

Ersan Gülüm: “Her iki tarafa hayırlı olsun. Herkes benim Beşiktaş’ı ne kadar sevdiğimi biliyor. Burada olmaktan çok mutluyum.”
DEMBA BA: BURADA HARİKA ZAMANLAR GEÇİRMİŞTİM

“Tekrar Beşiktaş’a imza attığım için büyük bir mutluluk duyuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Umarım bu dönem eskisinden daha iyi olacak. Çok mutluyum. Burada harika zamanlar geçirmiştim. Neyse ki tekrar kısmet oldu. Umarım bu dönem, öncekinden daha başarılı geçecek. Şu an fiziksel olarak hazırlanma aşamasındayım. Önümde 1-2 haftalık süre kaldı. Eskisinden sağlam döneceğime inanıyorum.”
BABEL: ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ İÇİN BURADAYIM
“Bir kaç haftadır buradayım, Beşiktaş’ta olduğum için çok mutluyum. Başlangıç çok iyi gitti.. Şampiyonluk mücadelesi için buradayım, şu ana kadar çok iyi gitti ve inşallah şampiyon olacağız.
MİTROVİÇ: BEŞİKTAŞ’TA İYİ OYUNCULAR VAR
Bu kadar büyük bir camianın içinde olduğum için çok mutluyum. İnşallah kupalara doğru yol alırız. Beşiktaş’ta iyi oyuncular var. Şans geldiğinde bunu iyi değerlendirmem gerekiyor.

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz