Emeklinin banka promosyonu için imzalar atıldı..

0

Yaklaşık 11,5 milyon emeklinin banka promosyonunu almasına bir adım daha yaklaşıldı. SGK ile Ziraat Bankası arasında ilk protokol imzalandı.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Ziraat Bankası ile imzalayacakları protokolle emeklilere promosyon verilmesi için süreci başlatacaklarını ifade etti. Yarından itibaren özel bankaların da belirlenen şartlar üzerinden SGK ile protokol imzalayabileceğini dile getiren Bağlı, yaklaşık 15 yıl önce bankaların emeklilerin aylıklarını ödemek için komisyon talep ettiğini hatırlattı.

Kamu bankalarının 3 yıl için bin liranın altında emekli aylığı alanlara 300 lira, bin ila 2 bin arasında aylık alanlara 375 lira, 2 bin liranın üzerinde aylık alanlara ise 450 lirayı banka promosyonu vermeyi taahhüt ettiğini anlatan Bağlı, banka promosyonu kapsamında emeklilere toplamda 6 milyar liraya yakın bir tutarın ödeneceğini belirterek bankların likit durumunu göz önünde bulundurarak üç aylık bir ödeme dönemi belirlediklerini kaydetti.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Çakar ise her yıl yaklaşık 700 bin kişinin emekli olduğunu söyledi. Herkese hayırlı olmasını dileyen Çakar, emeklilere promosyon rakamlarının ötesinde diğer ürünlerde de ciddi katkılar yapmak istediklerini vurguladı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz