Numan Kurtulmuş: Türkiye Varlık Fonu, garanti bir fondur

0

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına ilişkin konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, birtakım dışarıdan müdahalelere karşı kuvvetlenmesini sağlamak için tabiri caizse garanti mahiyetinde olan bir fondur. Savunma Sanayii’nden ilgili kaynağın buraya aktarılmasının amacı, aynı şekilde kullanımın aynı kaynakta toplanarak, daha etkin kullanımını sağlayabilecek bir adımın atılmasıdır.

Öyle Düyun-u Umumiye falan gibi sözlerin de son derece yanlış ve yersiz olduğunu ifade etmek isterim. Varlık Fonunun bizatihi kendisi milli bir kuruluştur, milli bir oluşumdur. Ekonominin milli tarafını güçlendirmek için atılan bir adımdır.”

Bir imamın ‘Hayır, diyenler haindir’ açıklamasının sorulması üzerine Kurtulmuş, “Eğer bugün Türkiye, bir Suriye, Irak, Libya, Yemen olmadıysa bunun en temel sebeplerinin başında gelenlerinden birisi Türkiye’de sandığın ortada olmasıdır. Bu referandum sandığının ortada olması bile Türkiye’nin demokrasisinin gücünü gösteren önemli bir göstergedir. Kimisi evet kimisi hayır diyecek. Kampanya açık, şeffaf, demokratik şekilde ortaya konulacak. Herkes bu süreç içerisinde kendi perspektifinden niye evet ya da hayır dediğini ortaya koyacak. Bu bir parti seçimi değildir. Burada farklı partiler ‘evet’ etrafında kanaatlerini belirtiyor. Hatta başka partilere oy verenler arasında da evet, verecek olan insanlar vardır. Herkes evet ya da hayır, ne diyecekse onu da kampanya sırasında açık şekilde ortaya koyacaktır. Kimse demokratik bir yarış olacağından endişe etmesin. Bu yarış, açık, şeffaf, demokratik bir yarıştır. Sonunda millet ne derse başımızın gözümüzün üstünedir.” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Değişiklik Kanunu’ndaki bazı maddeleri iade edebileceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanı’mızın kendi iradesidir. Cumhurbaşkanı’mız kanaatimize göre, bu 18 maddelik anayasa değişiklik paketinin tamamını onaylayacak ve referandum tarihi böylece belirlenmiş olacaktır.” diye konuştu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz