CHP Sözcüsü Böke: Her darbe, önce üniversiteyi susturur

0

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kanun Hükmündeki Kararnameyi (KHK) eleştirdi.

Türkiye’nin pek çok değerli akademisyeninin kıyıma uğradığını belirten Böke, şunları söyledi: “Üniversitesini korumayan, hocalarını, bilim insanlarını, otoriter iktidarın önüne atan o karanlıkla işbirliği yapan rektörlerde bu iktidarla beraber o karanlık tarihe yazıldılar. Her darbe, önce üniversiteyi susturur.

İbrahim Kabaoğlu, Profesör dünyaca tanınmış. Anayasa hukuku çalışıyor. Bu süreç içerisinde getirilmiş olan Anayasa Değişikliği Teklifi’nin Türkiye’ye nasıl zararlar vereceğini, Türkiye’nin hayrı için ‘Hayır’ denmesi gerektiğini bilimsel verilerle ve bilgisiyle hepimizle paylaşıyordu. Bir kez daha anlatacak hikayesi olmayanlar, korkutarak kendileri ortamı terörize ederek, demokratik hakkını kullanarak fikrini söyleyenlere ne söylediğinden bağımsız olarak bir terörist lakabı takarak bu ülkede demokrasiyi yok etmek istiyorlar. Anlatacak hikayeleri yok.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz