CHP, Anayasa Mahkemesine mi gidecek?..

0

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye’nin AK Parti’nin yanlış politikaları ve maceracı dış politikası sonucunda kendi şahsi ihtirasları sebebiyle Suriye’de bir bataklığa gömüldüğünü savundu.

Hükümetin herkese bir açıklama yapma ihtiyacı olduğunu belirten Böke, şunları söyledi: “Orada neler oluyor? Sınır ötesinde bizim çocuklarımız ne için savaşıyor? Şu anda ne durumdalar? Gözetmesi gereken 80 milyonun can güvenliğiyken, maalesef Türkiye’nin dış politikası AKP’nin iç siyasetine malzeme edilmeye devam ediyor

Kimse çocuklarımız üzerinden, bizlerin can güvenliği üzerinden iç siyaset yapma hakkına sahip değildir. İtiraz ettiğimiz düzen de tam budur. Bu anayasa değişikliği teklifiyle karşımıza konan tercih de budur. 80 milyonun ortak görevi Türkiye’de demokrasiyi bu sandıkta yaşatmaya başlamaktan geçiyor. Sevgili gençler, lütfen üniversitelerinizden ayrılamayacağınız bir hafta sonuna denk gelen bu referandumda, olduğunuz yerde oyunuzu kullanabilmek için kayıtlarınızı aldırmayı ihmal etmeyin.

‘Hayır’ kampanyasını daha ilk günden zorbalıkla engellemeye çalışıyorlar. Demokratik hakkını kullanan, karşısına konmuş olan iki tercihten birine dair görüş bildirenleri, bu ülkenin milyonlarca vatandaşını terörist ilan ediyorlar. Gözleri dönmüş. Şunu bilin ki ne yaparsanız yapın. Gece yarısı, sinsice getirdiğiniz KHK’larla üniversiteden atmaya kalktığınız yüzlerce bilim insanı da bu ülkenin milyonlarca onurlu insanı da ‘Türkiye’ diyen bizler de asla yılmayacağız. Bizi yıldırmanız mümkün değil. Gerçekler konuşacak, biz konuşmaya devam edeceğiz. Siz sesimizi kıstığınızı zannedeceksiniz ama siz kısmaya çalıştıkça herkes bizi daha çok duyacak. Terörist ilan etmeye kalktığınız bu millet, cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracak.”

Anayasa değişikliği konusunda CHP’nin Anayasa Mahkemesine gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soruya ise Böke, “Parti üst kurullarımızın hepsinde de bugünkü MYK’da da konu değerlendirilmeye devam ediyor. Yarın Sayın Genel Başkanımız bu konuyla ilgili açıklamayı yapacak parti adına.” karşılığını verdi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz