Viranşehir’de terör saldırısı: 2 şehit..

0

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde dün akşam saatlerinde Savcılar Sitesine düzenlenen bomba yüklü terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Şehit düşenlerden biri çocuk; olayda 15 kişi de yaralandı.

İlk açıklamada 3 yaşında olduğu belirtilen çocuğun, 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak olduğu tespit edildi. Hayatını kaybeden diğer kişi ise Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Viranşehir ilçemizde Adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan Mahalle Bekçisi İbrahim Kete şehit olmuştur. Patlamanın ardından kaybolduğu yönünde alınan bilgiler üzerine patlamanın yol açtığı enkazda başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda İbrahim Kete’nin cansız bedenine ulaşılmıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna’dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım ise “Şanlıurfa’da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır.” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Viranşehir’de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. Bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Şanlıurfa Viranşehir’de hakim, savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz