Aydın Doğan hakkında karar: Mahkemeye zorla getirilecek..

0

İktidar ve Genelkurmay ile bir haberin başlığı yüzünden başı dertte olan Doğan Grubu’na bir sıkıntı daha: Aydın Doğan için mahkemeye zorla getirilme kararı çıktı.

Petrol Ofisi’nin sahibi iken Aydın Doğan’ın yaptığı bazı uygulamalarının ‘akaryakıt kaçakçılığı’ kapsamı içerisine girdiği iddiasıyla yürütülen davanın bugün görülen duruşmasında, Hürriyet gazetesi sahibi için mahkemeye zorla getirilme kararı çıktı.

Aynı davada Aydın Doğan’ın kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile İş Bankası yönetim kurulu başkanı Ersin Özince’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yargılanıyor.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Hanzade Doğan Boyner, Yahya Üzdiyen ve Ali İhsan Karacan dahil 12 tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada alınan savunma ve taleplerin ardından ara kararını açıklayan  mahkeme heyeti, sanık Aydın Doğan hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme  kararı çıkarılmasına hükmetti.

 

Aydın Doğan ve Ersin Özince’nin “suç işlemek amacıyla  örgüt kurmak”, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet” ve “resmi belgede  sahtecilik” suçlarından 8 yıl 6 aydan 24 yıl altışar aya kadar hapis cezasına  çarptırılması istenen iddianamede, Hanzade Boyner’in de  aralarında bulunduğu 45 sanığın “örgüte üye olmak”, “Kaçakçılıkla Mücadele  Kanunu’na muhalefet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 7 yıl 6 aydan 21  yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: Ajanslar

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz