Şenol Güneş: ‘Bana mı yaptı, seyirciye mi yaptı‘

0

Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena’da Çaykur Rizespor’u Gökhan Gönül’ün golü ile devirdi. Mücadele sonrası Siyah Beyazlılar’ın teknik direktörü Şenol Güneş, yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlarken Quaresma’nın oyundan alınırken gösterdiği tepkiyi de yorumladı.

Quaresma’nın neler düşündüğünü bilmiyorum. Kulübeye doğru gelmedi, olumsuz bir tepkisi olmadığını düşünüyorum. Bana mı yaptı, seyirciye mi yaptı, birine selam mı verdi, bilmiyorum. Yaşı da geçti ama, bunları öğrenmesi lazım. Kolundakiler ağırlık yaptı herhalde. Quaresma ile bir konuşacağız bakalım, neden yapmış.”

“Oyuna tamamen hakim olan, yöneten biziz. Tek taraflı oynayan bir takım var. Tek taraflı oynamayı da başarılı bir şekilde uygulayan bir takım vardı. Pes etmeden oynamaya çalışan bir takım vardı. Oyunun başından sonuna kadar skor ne olursa olsun, 1-0’da bile aynı oyun yapısıyla oynadı. Biz de sabırlı oynamak durumundaydık. Bizim eksiklerimiz vardı ama oyunun temel ilkeleri doğruydu. Yavaş oynadık. Attığımız goldeki oyun anlayışımızı daha fazla yapsaydık daha çok pozisyon bulurduk. Savunmada kalmaları bizim işimize gelir. Hareketli ve tek top oynama anlayışında eksik kaldık. Oldukça fazla top kayıpları yaptık. Bireysel topla oynamaya çalıştık. Eksiklerimizdi. Üç puan sevindirici. Kendi sahamızda bu tip maçlar oynayacağız. Rakipler sert takım. Bunları aşacak kalitemiz var. Ama bugün biraz daha zor oldu. Kazanmak için oynayan bizdik. İki sarı kart gördük, darbeler yedik, sakat oyuncularımız var. Her şeye rağmen maçın sonunda üç puanı iyi.”

Gökhan Gönül: ‘Gol attığım için mutluyum’

“Her futbolcu gibi biz de sahada işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bazen böyle ekstra durumlar da oluyor. Bugün bana nasip oldu. O yüzden mutluyum. Ligimizde özellikle bu haftalarda maçtan önce kağıt üzerinde favori şu takım, bence bu söylemler bizim ligimizde bana göre geride kaldı. Çünkü artık herkes mücadele ediyor. Herkes canını dişine takıyor. O yüzden zor geçecektir. Biz takım olarak da bunun farkındaydık. İçeride belki daha fazla pozisyona girdiğimiz maçlar oldu. Ama dediğim gibi artık özellikle son haftalara gelindikçe herkes elinden gelenin fazlasını vermeye çalışıyor. Bugün bunlardan bir tanesiydi.”

Marcelo Guedes: ‘Tansiyonu yüksek zor bir maç oynadık’

“Zor maçlar tabii, önemli maçlar. Rakip için de önemli bugün, onlar da ligde kalmaya çalışıyorlar. Biz de şampiyon olmaya çalışıyoruz. Tansiyonu yüksek zor bir maç oynadık, normaldir. İyi yoldayız. İyi gidiyoruz diyebilirim. Avrupa Ligi’nde iki maç oynayacağız, ligde milli takım arasına kadar maçlarımız var. Elimizden geleni yapıp bu maçlardan da iyi sonuç alıp hem ligde hem Avrupa’da devam etmek istiyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz