Baydemir: Bunlar hep mağdur; HDP ne yapsın, Almanya ne yapsın?

0

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Meclis Grup toplantısında konuştu. Almanya ile yaşanan soruna değinen Baydemir, şunları söyledi:

Ne diyorlar Almanya için ‘faşizm’ diyorlar. Süphanallah, süphanallah, süphanallah… Eğer bu ülkede yaşanan adaletsizlikler listelense adalet bakanının da bütün kabinenin de boyunu aşar. Neymiş; mağdurlar, bir kez daha mağdur olmuşlarmış. Şu anda aramızda dostum Dengir Mir Mehmet Fırat var. Direndi ve inşallah hastalığı yeneceğiz. Şimdi direneceğiz ve ülkeye dayatılan bu hastalığı da yeneceğiz, sandığa gömeceğiz.

15 yıldır iktidardasınız. Her defasında mağdursunuz. Mitingleri yasaklıyorsunuz, mağdursunuz, dokunulmazlıklar kaldırılıyor mağdursunuz, eşbaşkanlar tutuklanıyor mağdursunuz, Şırnak yakılıyor, yerle bir ediliyor, yine mağdursunuz. Kusura bakmayın, bu yüz artık paspas olmuş. Bütün dünya bu paspası tanıyor.

Urfa’da bir hemşehrim biber satıyor. Bir vatandaş geliyor, bir biber kırıyor, kokluyor diyor acı değil, bir tane daha kırıyor, bu da acı değil diyor. Biber satan hemşerim bunun üzerine, ‘Benim biberim acı. Ama senin burnun yanmıyorsa ben ne yapayım?’ diyor. HDP ne yapsın, Almanya ne yapsın!

Şimdi Bahçeli diyor ki Almanya’ya beraber gideceğiz. Zaten berabersiniz. Demirtaş dedi, ‘illa başkan olacaksan Devlet Bahçeli’ye başkan ol’ dedi. Şimdi beraber yürüyorsunuz. Yağmur yağan yollarda değil, kan döktüğünüz yollarda yürüyorsunuz. Yağmurda değil, döktüğünüz kanlarda beraber ıslandınız.

Bir başkası da ‘bundan önceki dönemlerde abidik gubidik başbakanlar çıkıyordu’ diyor. Hiç merek etmeyin bu paket Cumhurbaşkanı’nın abidik gubidiklerle dolduracağı bir hükümet sistemidir. Paketin savunulacak tarafını bulamıyorlar, 18 yaşı öne çıkarıyorlar. Hele bak ne kadar büyük devrim. 1 Kasım seçimlerine bakalım kaç genci parlamentoya taşıdınız. Bu parlamentonun en genç grubu HDP’dir. Bu gençlerin büyük çoğunluğu da cezaevindedir. Bu ülkenin en genç liderleri cezaevindedir.

Bulunduğumuz durum izleme durumu değildir. Bütün kardeşlerime çağrıda bulunmak istiyorum. Bir risk var, o da hırsızlık riskidir. Çünkü bunlar sabıkalı hırsızdır. 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde trafolara giren 2 ayaklı kedilere bakın. Önlem almak hepimizin borcu. 10 Mart’a kadar sandık kurulu üyeliği için başvurmanız ve sandıklara sahip çıkmanız çağrısında bulunuyoruz. Reva pisîkê heta kadînê.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz