İYİ Parti’den başörtüsü açıklaması.. Makul çoğunluğun kabul edeceği bir çerçeve

0

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, başörtüsüyle ilgili yapılacak Anayasa değişikliği teklifini değerlendirdi. “Başörtüsüyle ilgili düzenleme konusu sayın milletvekilimiz Lütfü Türkan’ın dosyasıyla aynı güne getirilmesi sebebiyle o gün görüşme gerçekleştirmedik.” diyen Zorlu, şunları ifade etti:

“Bunu doğru bulmuyoruz. Sayın Genel Başkan’ımız, yetkili kurullarımızla bir dizi temas gerçekleştirdi bu konuda. Bu konuyla ilgili komisyondaki çalışmalara katılacağız. Ancak burada, tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını dikkate alan, bütün kesimleri katkı vermeye çağırabilecek, bütün vatandaşlarımızı kuşatan bir anlayışı değerlendiriyoruz. Bunun bir an önce vatandaşlarımızın gündeminden düşmesi gerektiğine inanıyoruz. Makul çoğunluğun kabul edeceği bir çerçeveyle düzenlemenin yapılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bu anlamda katkı vereceğiz. Kendi teklimizle hazırladığımız bir öneri; eğer iktidar gerçekten çözmek istiyorsa, burada bir siyaset mühendisliği yoksa dikkate almasını öneririz.”

HDP’nin, kapatılması durumunda DEVA Partisi’nden seçimlere girecekleri iddiasıyla ilgili ise Zorlu, “HDP konusunda görüşlerimiz nettir. Genel Başkanımızın en başından bu yana değerlendirmeleri bu yöndedir. Millet İttifakı’nda ya da 6’lı Masa’da bu parti yer almamaktadır. Biz bu çizgi etrafında hem Millet İttifakı’nın hem de 6’lı Masa’nın başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Yeni bir değerlendirmeye de bu konuda açık olmadığımızı ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz