Baydemir: Bunlar mağduriyet edebiyatıyla referandum çalışması yürütüyorlar

0

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. “Öyle bir sathı mahalden geçiyoruz ki zulmü kaos üzerinden yaşatma gayesini görüyoruz.” diyen Baydemir, şunları söyledi: Emin olun Nemrutlar, Firavunlar, Saddamlar her devrin zalimleri olmuştur. Bugünkü AKP hükümetine baktığımızda, ürettiği yapay gündemlerle var oluyor adeta. Bundan birkaç yıl önce ‘tüm komşularla sıfır problem’ iddiasıyla yola çıkan AKP’nin sorun yaşamadığı neredeyse tek bir komşu kalmamıştır. 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin 4 tarafı ‘düşmanlar’la sarılı. Nasıl olur? Nasıl düşmanlarla çevrili olduğunu AKP hükümetinin politikalarına baktığımızda net bir şekilde görüyoruz. İçerideki düşmanlar yetmedi, Avrupa’yla kriz, kutuplaşma, düşmanlık yaratma çabasını en üst düzeyde görüyoruz.

Kimden gelirse gelsin fikir hürriyetinin, örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına hayır diyoruz. Faşizme hayır diyoruz. Şu anda yaşanan tablo bir algı operasyonudur. Duyguları suistimal etme operasyonudur. Bu ülkenin bir yasası var, mevzuatı var. Bu yasa bana nasıl uygulanıyorsa, her yurttaşa o mevzuat nasıl uygulanıyorsa bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı da bu yasalara, mevzuata uymakla yükümlüdür. 2008 yılında yapılan bir değişiklikle denildi ki yurt dışında propaganda yapılamaz. Bu değişikliği yapan AKP hükümetinin kendisi, sen bakan olarak neden kendi koyduğun yasayı ihlal ediyorsun?

Bunlar mağduriyet edebiyatıyla referandum çalışması yürütüyorlar. Ve diyorlar ki, ‘bu saldırı başı örtülü bütün kadınlara yöneliktir, bu bir islamafobidir’ diyorlar. Allah’tan korkun, Rotterdam’ın belediye başkanı Fas asıllı bir Müslüman. 83 belediyeye kayyum atadınız, Hollanda’daki belediye başkanına da kayyum mu atayacaksınız?

Rusya’yı hatırlayın. Önce uçağı ben düşürdüm yarışına girdiler. O dedi talimatı ben verdim, diğeri dedi emri ben verdim. Sonunda Demirtaş’a, Sen niye Moskova’ya gittin, vatan haini diyenler, Putin’in önünde el pençe divan durdular. Şimdi de karnabahara vize çıkmasının müjdesini veriyorlar. Büyük bir diplomatik atakla karnabahara vize almışlar. E domatesin suçu ne? Suç domateste değil, suç portakalda hiç değil, suç sizin aklınızda aklınızda.

Avrupa’da bulunan Türk, Kürt, Sünni, Alevi emekçi tüm kardeşlerime, annelere çağrımdır. Siz siz olun huzurunuzu bunlara feda etmeyin. Çünkü bunlar satar. Oy gelmezse satarlar, amaçlarına ulaşırsa olan sizin huzurunuza olur. Aman ha ama şelpeye gelmeyin. Bu kara düzenin bir parçası olayın, kendinizi kullandırtmayın.

Nasıl bir atmosferde referanduma gidiyoruz? İfade özgürlüğünün kırıntısı var mı? 158 gazetecinin cezaevinde olduğu onlarca basın yayın kuruluşunun kapatıldığı bir ülkede ifade özgürlüğü var mı? Seyahat özgürlüğü var mı? HDP’li seçilmişler kendi kentlerine girebiliyorlar mı? ‘Hayır’ bildirisini dağıtanlar gözaltına alınıyor. Van’da, Ağrı’da etkinlikler yasaklanıyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz