Erdoğan: Ey Kılıçdaroğlu İnönü tek adamdı..

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan Federasyonu üyelerini kabul etti. Avrupa ülkelerinde Türk vatandaşlarına yönelik insanlık dışı tutuma hep birlikte şahit olduklarını ifade eden Erdoğan, ne pahasına olursa olsun onların haklarını ve hukuklarını korumanın çabası içinde olacaklarını vurguladı.

Bulgaristan’da yapılacak seçimlere de değinen Erdoğan, şunları söyledi: Oradaki soydaşlarımıza, kardeşlerimize sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyorum. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan ‘demokrasi’ diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan ‘Avrupa Birliği müktesebatı’ diyeceksin, öbür taraftan Avrupa Birliği müktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil.

Ana Muhalefetin başındaki zatın bu konuda söylediklerini, şöyle 20-25 maddelik bir liste halinde önüme koyup bakıyorum. Sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor? Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum. Çünkü anayasa değişikliğinde söz konusu olan seçimle işbaşına gelen görev süresi belli olan bir cumhurbaşkanı. Ey Kılıçdaroğlu senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Çünkü onlar başkasına hayat hakkı tanımıyorlardı.

Onlar çılgına dönüyor bunları Türkiye nasıl yaYeni anayasa ve referanduma ilişkin Erdoğan, pabiliyor diye. Almışlar yanlarına DEAŞ’ı, PKK’yı, FETÖ’yu onlarla beraber yürüyor. Bizimle baş edemeyeceksiniz. Milletimizle yürüyoruz. Kandil’dekiler, PKK, FETÖ ‘Hayır’ diyor. ‘Hayır’ diye aldatılanlar ne anlama geliyor? Ha siz de onlarla berabersiniz. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Olay bu. Bizim daha çok delinecek dağlarımız var. Bunu da biliniz. Daha inşa edilecek çok köprülerimiz var.

İdam konusunda kanaatimi söyledim. 16 Nisan’dan sonra Parlamentomuz idam ile ilgili kararı olumlu verir bana gelirse ben bunu onaylarım. Başı okşanacak çok yetimlerimiz var. Daha dökülecek çok terimiz var. Gerekirse vatan için istikbal için akıtılacak çok kanımız var. Yapacak çok işimiz var. Bunun için 16 Nisan’ın çok önemli olduğunu söylüyoruz.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz