Helikopter kazası.. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü

1

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun bugün 8. ölüm yıldönümü..

Helikopter kazasında, Yazıcıoğlu’nun yanı sıra gazeteci İsmail Güneş, dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya hayatını kaybetmişti.

Evli ve iki çocuk babası olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne sebep helikopter kazasının üzerindeki sis perdesi hala kaldırılamadı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopter kazasında hayatını kaybedenler, sevenleri tarafından kabirleri başında anıldı. Gözyaşı döken acılı ailelerin tek isteği ise helikopter kazasının aydınlatılması.

1954 yılında Sivas’ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü’nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak dünyaya gelen Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni tamamlayan Yazıcıoğlu, 1968 yılında dernek çalışmalarına başladı. Şarkışla’da Genç Ülkücüler Hareketi’ne katıldı. Ankara’ya geldikten sonra ise Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. 1978 yılında faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP’de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980 askeri darbenin ardından MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı. 1987 yılında arkadaşları ile birlikte MÇP’de siyasete girdi. MÇP’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yaptı.

1991 yılındaki genel seçimlerde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı oldu. “O, inançlarınızı Meclis’e taşıyacak” sloganıyla Sivas’tan milletvekili seçildi. Yazıcıoğlu, 1992 yılı Temmuz ayında içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı gerekçesiyle bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP’den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995’te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden Meclis’e girdi. 28 Şubat 1996 tarihinde ANAP’tan istifa ederek BBP’ye döndü.

26 Nisan 1998’de yapılan 3. Büyük Kurultay’da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay’da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay’da, 20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay’da, 30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay’da ve 15 Nisan 2007’de 2. Olağanüstü Büyük Kurultay’da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

22 Temmuz erken genel seçimlerinde BBP’nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekilliğine seçildi. Daha sonra BBP’ye katılarak TBMM’de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP’yi Meclis’te temsil etti. 19 Ağustos’ta yapılan BBP’nin 3. Olağanüstü Büyük Kurultayı’nda tekrar genel başkan seçildi.

1 Yorum

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz