İngiliz Parlamentosu Raporu: “Türkiye’de darbe girişimi oldu, ama..”

3
NYT'ta 'derin devlet' haberinin fotoğrafı..

İngiliz Parlamentosu da “Türkiye’de darbe girişimi oldu, ama katılanların hepsi Gülenciler değil” sonucuna varan bir rapor yayımladı.

Benzer bir raporu 2016 Ağustos ayında Avrupa Birliği’nin istihbarat birimi INTCEN yayımlamış, geçen hafta Alman dış istihbarat örgütü BND’nin direktörü Bruno Kahl ile ABD Temsilciler Meclisi istihbarat komitesi başkanı Devin Nunes de aynı yolda açıklamalar yapmıştı.

İngiliz Parlamentosu Dışişleri Komitesi (FCO) raporu 82 sayfa ve darbe girişimiyle birlikte Türkiye-İngiltere ilişkilerini de mercek altına alıyor.

Kaynak: Rapor

 

 

3 YORUMLAR

  1. Bunun boyle olmadigina cani gonulden inanan var mi acaba? Adamlarin dediginde bir dusmanlik da yok sonucta. “Darbe hukumetin kumpasi” ya da “Gulen temiz” demiyorlar. Tek dedikleri “Isin icinde baska unsurlar da var”.

    Bence hukumet bu diger unsurlarla bir pazarlik yapti uc dort saatlik donem icinde. GKB’nin boynunun kravatla sikilmasi falan mizansen gorusumce.

    Bizim milletin cogunlugu onune ne konursa kabul etmeye hazir “Dogru” olarak. Su yabanci ulke raporlarinin aslinda ne dedigini bir anlatabilsek.

    • Ne dediğine değil ne demediğine bak. Gülencilerin arkasında Amerikası İngilizi Almanı vb hepsivar tek başlarına yapamayacakları kesin. Ama Allahın işine bakki Tuzak kuranların En hayırlısı Allah Tuzaklarını başlarına geçiriverdi. “Eleysallahu biahkemil hakimiin”

  2. Batı ülkeleri bize birşeyler söylemek istiyorlar. Bana öyle geliyor, yanılıyor da olabilirim. Batı ülekelerinin devletleri Türk Hükümetini çok hassas bir yerinden sırayla iğnelemeye başladılar. Türkiye’de iktidar darbe girişiminden bu yana 120 binin üzerinde kamu görevlisini görevinden ihraç etti. Bu insanlar toplumun en azından büyük bir kısmı tarafından da dışlandılar, onurları rencide edildi. Internette araştırdım, dünyada, 120 binin üzerindeki kamu görevlisini mahkeme kararı olmadan görevinden alan bir demokratik ülke hükümeti bulamadım. Bu kadar insanı mahkeme kararı olmadan iş ve ekmekten etmenin, iktidarın omuzuna büyük bir sorumluluk yüklediğini söyleyebilmek için hukukçu olmak gerekmez sanıyorum.
    Bence batı devletleri iktidara şunu söylemek istiyorlar: Fethullah Gülen’in darbeye karıştığına bizi ikna edemiyorsun ama 120 binin üzerindeki insanı mahakeme kararı olmdan, Gülen Cemaatı ile ilişkileri olduğu nedeniyle görevden alıyorsun.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz