Başbakan Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak

0

Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis’te konuştu. “Bu CHP, HDP cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili hiçbir şey konuşmuyorlar. İşleri güçleri yalan dolan.” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

“Mecliste bu değişiklikler görüşülürken CHP, HDP neredeydi? Onlar kürsü işgal etmekle, insanları yumruklamakla meşguldü. Ne yaptıklarını gördünüz, her türlü çirkinliği, saldırıyı yaptılar. Kürsüyü parçaladılar, kürsüye kelepçelediler, işgaller yaptılar. Şimdi çıkmışlar hiç utanmadan, sıkılmadan ‘anayasa değişikliği Meclisi zayıflatacak’ diyorlar, Meclisi zayıflatan, itibarını azaltan sizsiniz, siz. Kürsü işgal eden sizsiniz, kimseyi konuşturmayan sizsiniz. Bu sistemle Meclisin gücü, etkisi daha da artıyor.

Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak aynaya. Seçim olan yerde tek adam olur mu, milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu? Kılıçdaroğlu çıkmış bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. ‘Yalan diyorsun’ deyince de ‘Televizyonlara çıkıp, tartışalım’ diyor. Neyi tartışacağız kardeşim, neyi? Açıp şu anayasa değişikliğini bile okumamışsın, neyi getirdiğini bile bilmiyorsun. Onu bir tarafa bırakıp tartışalım diyorsun. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok. Millet hizmet bekliyor, millet iş bekliyor, millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz