Gaziantep Milletvekili Özdağ: Sayın Binali Yıldırım istifasını verdi mi?

2

MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Hollanda kriziyle ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu. Zonguldak’ta konuşan Özdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da Türk Konsolosluğu’na ziyaret girişimiyle ilgili şunları söyledi:

“Önce Sayın Başbakan şunun cevabını Türk kamuoyuna versin: Acaba Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Hollanda’ya geçmek istediği gece, Başbakan Hollanda’ya geçmesini yasakladı mı? Bakan Hanım, kendisine ‘gitme’ demesine rağmen Başbakan’a, ‘Sizin talimatınızı dinlemiyorum’ dedi mi?’ Ve Başbakan’ın aksi talimatına rağmen Hollanda’ya geçti mi? Bunun üzerine Sayın Binali Yıldırım istifasını verdi mi? İstifası kabul edilmedi mi? Ve istifası kabul edilmediği günden bu yana Sayın Binali Yıldırım, istifa etmeyi bile beceremeyen bir Başbakan olarak protestosunu, toplantı saatlerini, Cumhurbaşkanının saatleriyle çakıştırarak mı yapıyor? Yoksa bunların hiçbirisi doğru değil mi? Ben Sayın Binali Yıldırım’a bize iftira atmayı bırakmasını ve önce bu soruların cevabını kamuoyuyla paylaşmasını rica ediyorum.”

2 YORUMLAR

  1. „Bakan Kaya: Cumhurbaşkanı dönebilirsin demeseydi orada ölecektim“
    (NTV)

    “Bizim kendi vatan topraklarımız sayılan konsolosluğun 30 metre ilerisinden bizi almadılar. Gerçekten çok ırkçı, faşist bir anlayışla bizi vatandaşlarımızın bulunduğu yere de geçirmediler. Tam 7 saat boyunca biz orada Rotterdam’da bir aracın yanında bekledik, zaman zaman dışına çıktık, zaman zaman içinde durduk. Eğer ki bana Ankara’dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘Artık dönebilirsin’ denilmeseydi ben orada ölecektim ve oradan ayrılmayacaktım. Bundan emin olabilirsiniz. Bazen devlet, millet her şeyin önüne geçiyor.” (NTV)

  2. Bilerek yapilan, “Evet” oylarini arttirmak uzerine kurulu mizansen. Evet Avrupa yanlis davrandi, ama hukumette kullanmak icin elinden geleni yapiyor. Kendi kisa sureli menfaati icin ulkeyi harciyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz