Baydemir: Haçlı-Hilal savaşı başlatmanın gayreti içindeler

0

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 29 Mart’tan başlamak üzere Edirne’den Kars’a 66 il ve ilçede halkla buluşulacağını dile getiren Baydemir, şunları söyledi:

15 kentte de kitlesel miting düzenleyeceğiz. Çalışmaların startına Edirne ve Kandıra cezaevleri önünden başlayacağız. Önümüzdeki süreçte de toplam 15 miting düzenleyeceğiz. Final mitingimiz de Diyarbakır’da olacak. Kampanyamızın ikinci aşama startını 29 Mart’ta Edirne ve Kandıra cezaevi önünde vereceğiz. Eş Genel Başkanlarımızın rehin alındıkları cezaevleri önünde başlayacak.

Kemal Kurkut’un faillerinin cezalandırılması ve arkasındaki tüm saikin açığa çıkarılması için HDP olarak çabalarımızı sürdüreceğiz. Aileye sunduğumuz hukuki destek de devam edecek.

Nevruz alanında buluşan milyonlar aynı zamanda 16 Nisan’a dair güçlü bir duruşu ortaya koymuşlardır. ‘Hayır’ iradesinin ortaya çıktığı bir Nevruz olmuştur. 2017 Nevruz’u hayırlı bir Nevruz olarak kaydedilecektir. 2017 Nevruz’u 2013 Nevruz’unun ruhuna sahip çıkan bir Nevruz olmuştur. 2017 Nevruz’u yakın gelecekte Türkiye siyasal yaşamında büyük değişimlere tanıklık edeceğimizin işaretlerini içermektedir. 2 yıldır dayatılan ‘Çökertme Planı’nın 2017 21 Mart’ında çöktüğünün göstergesidir.

1-20 Mart tarihleri arasında 17 ulusal kanalın verileri incelendiğinde Cumhurbaşkanı 169 saat canlı yayınlarla topluma hitap etmiş, AKP 302, CHP 47 MHP 17 HDP ise 0 saniye yansımış. 20 günde HDP’nin faaliyetleri ulusal kanallara hiç yansımamış. Bu bile faşizan bir ortamda bulunduğumuzun göstergesidir. Böyle bir ortam içinde referandumun, paketin tasdik edilmesi bir meşruiyet sorunu ortaya çıkaracaktır.

Şu an itibariyle hükümetin içeride geliştirdiği baskı politikası yetmiyor olacak ki dışarıda adeta bir Haçlı – Hilal savaşı başlatmanın gayreti içindeler. Bu gayretle toplumun düşünce dünyasını etkilemek suretiyle OHAL’i kurumsallaştıracak, anayasallaştıracak bir rejimin inşası için ülkeyi dış dünyadan tamamen kopartacak bir politikanın sözcülüğü yapılmaktadır. Hemen hemen her seçim döneminde AKP iktidarı ve hükümet sözcüleri vize muafiyetiyle ilgili demeçler verirler. Bu referandumda da AKP hükümeti ülkeyi öyle bir hale getirdi ki diplomatik pasaportlarla yurt dışına çıkamayan bir ülkenin yurttaşları olduk. İçerideki insanların umutları hayalleri alındığı gibi yurt dışında yaşayan Türkiyeli yurttaşlarımızın da çifte vatandaşlıklarının elinden alınacağı bir atmosfere doğru gidiyoruz. O yüzden hayır hepimizin hayırıdır.

Elbette ki HDP Kürt coğrafyasındaki zulümlere hayır demektedir ama pek çok hayır sebebi var. Kürt seçmeni eş genel başkanlarının cezaevine konulmasına hayır diyecek. Belediyelere kayyum atanmasına, şehirlerin yıkılmasına hayır diyecektir, kendi dilinin yasaklanmasına, tekçiliğe hayır diyecektir. Tek adamlık, kulluktur. Kulluk ancak ve ancak Allah’adır. Onun dışındaki tüm tekçi anlayışlar şirktir. Türkiye toplumu tek dilli değildir, Türkiye toplumu tek kültürlü değildir. Çoğulcudur, çoğuldur. Bütün bu çoğulluğu tekliğe indirmek şirktir. Kürt halkı bir kez daha tekçiliğe hayır diyecektir.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz