Başbakan Yıldırım’dan Adil Öksüz açıklaması.. Yersen..

1

Başbakan Binali Yıldırım, 21 Temmuz 2016 tarihinde saat 10.22’de Amerika İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz’ün cep telefonunun arandığına dair kayıt bulunmasını değerlendirdi.

Yıldırım, şunları söyledi: “Öksüz’ün ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra ‘Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz’un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik’. Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan ‘Her iş bitti de o mu kaldı?’ sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz.”

HalkBank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanmasıyla ilgili ise Yıldırım, “Ülkemizi ziyaret etmekte olan ABD Dışişleri Bakanı’na da bu konu açılacak ve bunun sebebi sorulacaktır mutlaka, gerek Dışişleri Bakanımız ile gerekse Cumhurbaşkanımızın görüşmesinde bu konular ele alınıp gündeme getirilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Kerkük Vilayet Meclisi’ndeki oylamada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının vilayetteki tüm resmi dairelerde Irak bayrağıyla birlikte asılmasına ilişkin kararın kabul edilmesi hakkında da Başbakan Yıldırım, “Bizim açımızdan da bu doğru bir iş değildir, gerekli tepkiyi diplomatik yollardan Dışişleri Bakanlığımız yapmıştır. Biz de uyarılarımızı yaptık, bu işin yanlışlığını ortaya koyduk.” şeklinde konuştu.

1 Yorum

  1. Biz kimin lafına inanalım A Ö hakkinda ABD vizesinin iptalıni siz istemişsiniz onlarda iptal etmişler.
    ABD kanunlarına göre ona haber vermek zorundalar yoksa insan haklarini ihlalindan dolayı onlar cezaladirilir.
    Vize başvurusunu red ederken bile neden red ettiklerini açikliyan yazi veriyorlar.
    Sahi bu 7 aydan fazla olan bir olaya bunu sizde biliyordunuzda şimdiye kadar niye açiklamadınızda şimdi açikliyorsunuz? Referanduma faydası içinmi? Tabi buda var,ama Halk Bankası mudur yardimcisinin tutuklanmasıdan dolayi mi.Vallaha oy Arefesinde gene mağdur olmaktan köşeyi döndünüz.
    Sayin Koru AÖ hakkında defalarca yazi yazdı ve sorular sordu! O zaman neden elçiliğin onu aradığını açıklamadınız? Yoksa bu olacaklari biliyordunuzda can simidi olarak kullanmak içinmi beklediniz? Unutmayın o koltuklara sizi hak oturturdu onun için bizim sorularımıza cevap vermek zorundasınız.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz